Намалете дискомфорта при ГЕЙМИНГА

Случвали ли ви се е да прекъснете любимата игра, заради дискомфорт в очите, главата или тялото? Независимо дали играете на телевизор, компютър, телефон или таблет, играта ви никога не трябва да спира поради болка и напрежение. Добрата новина е, че има лесни стъпки, чрез които да обезпечите позата си и да извлечете максималното от любимото хоби.

Достатъчно разстояние от монитора

Старайте се екраните да са на нивото на очите ви, за да поддържате очите, раменете и врата си отпуснати. За тази цел особено подходящи са рамене на монитор, които позволяват прецизно регулиране. Препоръчителното разстояние е между 60 и 80 см. Очите ви трябва да са на нивото на 1/3 от горната част от екрана. Самият монитор трябва да е под наклон максимум до 35 градуса. Ако предпочитаме телефон или таблет, не трябва вие да се навеждате към екрана.

Добър стол

Един от най-важните елементи за обезпечаване на комфорта при гейминга е добрият стол. Подходящ за тази цел е геймърски стол GAME 7512. Неговият регулируем люлеещ механизъм и възможност за заключване седалка и облегалка в различни позиции ще направи изживяването запомнящо се. Разбира се освен добри технически характеристики и атрактивен дизайн, всеки добър геймърски стол трябва и да е изработен от подходяща материя, която да не дразни кожата и да се поддържа лесно. Текстилът се почиства лесно с влажна кърпа и препарат, а освен това не задържа вируси и бактерии

Не пренебрегвайте осветлението

Ако практикувате гейминг носете игрални очила, които имат антирефлексни свойства. Подобни очила имат способности за филтриране на синята светлина като не позволяват тя да проникне дълбоко в окото. Създайте контраст като насочите различни източници на светлина в различни посоки. Не играйте на тъмно, защото това ще натовари зрението и намалете максимално контраста на монитора. Добър вариант е използването на лампи.