ЛУМБАЛНАТА ОПОРА - елементът, без който не можем

Независимо дали работите офиса или от дома, правилната поза е от ключово значение за цялостното здравословно състояние. Особено, ако сте сред огромния процент от хора, които прекарват повече от 50% от времето в седнало положение. По време на работния ден често срещан проблем е да се навеждане напред или да се облягаме назад. Ако тези движение не следват естествената позиция на тялото, може да си навлечем сериозни хронични проблеми.

Лоша стойка - лоши новини за тялото

Влошаването на естествената стойка може да повлияе на човешкото тяло чрез появата на артрит, проблеми с гръбначния стълб и болка. Добрата новина е, че тези фактори могат да бъдат контролирани лесно с ергономичен стол, който има лумбална опора. Той ще помогне за намаляване на напрежението, натрупано в части от гръбнака и ще помогне тялото да заема естествената си поза.

Регулиране за истински комфорт

Освен наличието на разнообразни екстри, всеки добър стол трябва да разполага и с опции за регулиране. От една страна това позволява прецизно наместване спрямо работната маса, а от друга страна “пасва” на всяка височина и позиция. За оптимален резултат изберете стой който да се регулира максимални във височина и дълбочина.

Разтягане и спорт

Без съмнение един добър стол ще предпази тялото ви за години напред. Но не трябва да се забравя и движението. Разтягания за гърба и кръста, плуване и йога са лесно достъпни, но много ефективни за поддържане на мускулатурата. Добър вариант са за осигуряване им са и ергономични аксесоари, както и табуретки и топки.