Мебели, които растат с децата

Мебели, които растат с децата

Мебели, които растат с децата

Осигурете комфорт и правилна стойка на децата с качествени ергономични мебели, които растат заедно с тях.

 

Наближава 15-ти септември и училището се завръща. Новата учебна година е отдих за родителите и със сигурност е вълнуващ период за децата. За да сте сигурни, че детето Ви ще расте и ще се развива правилно в този важен период, е добре да се замислите за неговото здраве и оборудването, което то ще ползва, докато учи. Ергономията за подрастващите е важна за последващата им култура на седене и заздравяването на една от най-уязвимите области на човека - гърба.

 

Децата заемат хиляди позиции, докато седят - опъват крака, кръстосват ги, седят на тях, свиват ги, въртят се, облягат се и изкривяват позата си. Балансират на ръба на седалката и често остават твърде дълго в неправилна и неудобна позиция, без да го осъзнават. Но все пак това са деца, за тях е по-трудно да си наложат каква позиция да заемат.

 

Как всъщност ергономията може да се съчетае със „свободната стойка“ на детето?

 

Отговорите са очевидни, но и не чак толкова!

 

Според д-р Тим Спрингър от Human Environmental Research Organization (HERO, inc.), който се занимава с проучвания за ергономията от 30 години, дори да „седиш неподвижно“, пак се изискват движения и постоянно търсене на баланс. Микро движенията са леките намествания на стола, а макро движенията се отнасят до движения с по-голям обхват на ръцете и краката. Единственият начин да запазим здравословна позиция, е чрез постоянно раздвижване и движение.

 

Университетът на Манитоба в Канада прави изследване сред учениците в началните групи, според което децата прекарват средно по 9 часа на ден седнали, като през 80% от времето в класната стая са на чиновете си.

 

Вашето дете се нуждае от мебели, които могат да се приспособят към ръста му, докато расте. Когато то ползва ергономични мебели, това ще ограничи напрежението върху тялото му и ще му помогне да остане фокусирано.

 

Ако децата напрягат телата си, при използването на наличните мебели, те биха могли да развият лоша стойка, да имат болки във врата, гърба и китките. За да се избегнат проблеми още в ранна детска възраст, е хубаво поне да се осигурят столове, които да позволяват удобни микро и макро раздвижвания.

 

 Детски ергономичен стол MyFlexo е с дизайн, който позволява безпроблемно 8-часово прекарване на стола. Подходящ е за възраст от 5 до 18 години и разполага с широко поле на регулиране. Може лесно да се настройва както облегалката с ергономична форма, така и височината и дълбочината на седалката.

 

Основната поза на седене започва да се оформя като навик на около седем годишна възраст. Тогава детето влиза и за първи път в класната стая. Правилната поза може да спомогне за доброто развитие на мускулатурата. Ако обаче стойката е лоша, се притиска диафрагмата и може да се стигне до проблеми с дишането и гласа.

 

 Детски стол MyPony Aquaclean е изцяло изработен в полза на детското здраве. Той притежава всички функции, необходими да се предостави изправена позиция през годините, в които детето расте( от 4 години до тинейджърска възраст). Лесно и интуитивно може да се регулира височината на облегалката, височината и дълбочината на седалката. Детето получава допълнителна подкрепа на гърба и свобода на движението чрез гъвкавата опора на облегалката, която има антишокова функция.

 

MyPony Aquaclean разполага с 4 колелца с функция за заключване и вградена предна основа, която служи за  ергономична поставка, на която детето може да отпусне краката си. Дамаската, използвана за изработката на стола, е с високо устойчиво покритие и е налична в няколко свежи цветови варианти.

 

Подбирането на мебели за подрастващите трябва да са винаги по техен размер.

 

Доказано е, че повече от 83% от родителите избират неподходяща комбинацията от чин и стол за височината на децата. Детско ергономично бюро Profi 3 32w3 и детски стол Freaky Sport Aquaclean са перфектна комбинация.

 

Бюрото е с регулируема височина, така че да расте заедно с детето, като осигурява достатъчно площ със страничните си хоризонтални панели и поставка за книги. Дизайнът е със заоблени ръбове, за да се осигури безопасност при движение. Плъзгащото чекмедже с органайзър с 6 отделения осигурява допълнително място за съхранение на най-необходимите предмети за обучението на ученика. Удобството е допълнено чрез наличните закачалки от двете страни на бюрото, на които може да се закача ученическа чанта или връхна дреха.

 

Детският стол Freaky Sport Aquaclean е абсолютно универсален, подходящ за използване от 4-годишна възраст с товароносимост до 110 кг, така че всички в семейството могат да го използват, а той да се пригоди към тях. Уникаленият спортен дизайн би паснал перфектно на всяка детска стая. Меките падове и подлакътници допринасят за удобното разположение на ръцете, а колелцата осигуряват безпроблемно придвижване по всякакъв вид повърхности. Правилната стойка е гарантирана чрез множеството възможности за настройка на системата Easy-Click.

 

Ергономията не е само за офиса - тя е култура за здравето, на която трябва да научим децата от ранна детска възраст. Осигурете най-доброто и качествено обзавеждане за ученика, което да го мотивира и вдъхновява да учи и да се развива.

 

ChairPro предлага голямо разнообразие от ергономични мебели както за деца, така и за възрастни. Разгледайте нашите продукти, които са с гарантирано качество и стилен дизайн. Обновете обзавеждането си и придайте модерен вид на работното пространство, без значение дали то се намира в офиса или у дома. Свържете се с професионалния ни екип, който ще Ви помогне в избора на подходящите за Вас и Вашето дете мебели.

 

Прочети следващата

Меката мебел в офиса

Меката мебел в офиса

Меката мебел в офиса Изберете качествена мека мебел за офиса, която ще допринесе за комфорта и уюта както на служителите, така и на клиентите.   Меката мебел в офиса не бива да се подценява. Тя е о...

Иновации в колцентъра

Иновации в колцентъра

Иновации в колцентъра Няколко практични съвета за организиране на продуктивно и комфортно пространство в колцентъра.   Ако искате колцентър, който да предразполага служителите да бъдат продуктивни ...