Меката мебел в офиса

Меката мебел в офиса

Меката мебел в офиса

Изберете качествена мека мебел за офиса, която ще допринесе за комфорта и уюта както на служителите, така и на клиентите.

 

Меката мебел в офиса не бива да се подценява. Тя е от съществено значение за комфорта на работното място. Дали ще прoвеждате срещите с клиенти в кресла или ще смените за малко мястото си зад бюрото с „меко потъване“ в минутки на блаженство върху дивана, е хубаво да заложите поне на една мека мебел.

 

Extentia Group – английска фирма за продуктивна среда, прави проучване, според което 60% от служителите не са мотивирани да отидат на работа, ако средата, в която работят, не им се струва продуктивна или благоприятна. Меката мебел осигурява баланс между строго корпоративното и успокояващо креативното.

 

Все по-често работодателите търсят начини за създаване на гъвкави офис пространства, които насърчават производителността, насърчават социалните връзки и осигуряват така необходимата почивка от ежедневната работа. Проучванията показват, че служителите са по-щастливи, ангажирани и по-продуктивни, когато им се предоставят различни работни пространства и уютни релакс зони.

 

Мястото за почивка в офиса трябва да включва комбинация от места за сядане, включително удобна мека мебел, маси с различна височина, табуретки и дори кабини. Важно е да се осигурят гъвкави опции, които насърчават движението, позволяват избор между различни пози и предразполагат към разговор.

 

Меките удобни мебели помагат на служителите да облекчат стреса и да се отпуснат. Независимо дали Вашето пространство за отдих придобива вид на кафене или е просто отделен малък кът, то може да повлияе на  изграждането на добри взаимоотношения в екипа, доверие. Приятната релакс зона насърчава чувството за принадлежност и помагат на служителите наистина да отпочинат.

 

Разделяне на офиса на две

 

Науката доказва, че човек се нуждае от разнообразие, за да бъде продуктивен.

 

Офисът отдавна вече не е място само за работа, то е и място за социализация и изграждане на добри връзки между служителите. От години идеята за релакс става все по-важна. Хубаво е да разделите работното пространство на две части - професионална и персонална (за минутки за кафе и обедна почивка например). Удобни дивани и атрактивни пуфове са чудесен избор за втория тип пространство.

 

Вземете топлия уют със себе си в офиса чрез фотьойла Millet, който препоръчваме от страницата на ChairPro!

 

Интересните цветове и форми раждат креативност и концентрация

 

Защо цветът има значение?

 

Цветът може да се използва за подобряване на естетиката на релакс зоната и не само. Някои организации избират да използват цветовете на бранда си като акцент в целия офис. Докато преглеждате цветовите си опции, помислете за настроението, което всеки цвят вдъхновява. Вашият избор може да подобри енергията на служителите, да им донесе спокойствие и да предизвика различни емоции, например:

 

  • Земни тонове - топлина, комфорт
  • Жълти - енергия, радост
  • Червено и оранжево - активност, дейност
  • Синьо и лилаво – спокойствие, уют

 

Изберете разумно цветовете си. Изследване на университета в Тексас установи, че служителите могат да бъдат засегнати от цветния „шум“ на заобикалящата ги среда. Белите и сивите цветове се считат за лош избор, тъй като им липсва енергия. По-специално сивото може да доведе до намаляване на нивата на доверие и дори депресия.

 

Също така, скучните цветове намаляват продуктивността. Всяка гама носи различно усещане, но сивите и черните мебели понякога убиват креативността. Друг е случаят с червените, жълтите и яркозелените нюанси. Затова дизайнерите предлагат цветни зони в офиса, обикновено под формата на мека мебел. Често това са кресла и дивани, които да приканват за кратка почивка или да впечатляват клиентите и гостите.

 

Ако сте готови да експериментирате, креслото с форма на яйце Kokoon е абсолютен хит!

 

Хоум офис в офиса

 

Ако се загледате в интериора на повечето коуъркинг места, всички те имат зона с мека мебел, която заема голяма част от пространството. Посетителите имат опцията да работят полулегнали на някой диван, докато кафето е на удобно разстояние на близката масичка. Целта на това е работната среда да е възможно най-уютна.

 

Внесете комфорт и усещане за дом в офиса си, без да правите компромис с качеството!

 

Страхотният триместен диван Zitta е решение за впечатляващи клиентите срещи и за придаването на домашен уют.

 

Вдъхновете и подкрепете служителите, за да се чувстват удобно и свободно

 

Добре проектираната зона за почивка е съществена част от работното Ви място. Служителите, които имат различни пространства, в които да работят, са по-щастливи и по-ангажирани. За да направите релакс зоната приветлива дестинация, осигурете на служителите удобни места за сядане с впечатляващ дизайн и свежи цветове, които успокояват и вдъхновяват. Помислете и за това какви други удобства биха подобрили представянето на екипа.

 

Освен  да осигурите привлекателен кът за почивка, Ви съветваме да обърнете сериозно внимание на обзавеждането на работното място на всеки служител. Незаменима част от това са удобните регулируеми бюра, които да позволят сменяне на работната позиция лесно и бързо. Не пропускайте и ергономичните столове, които са гаранция за комфорт по време на работа и позволяват на потребителите да се отпуснат в релаксираща почиваща поза.

 

На страницата на ChairPro ще намерите още множество вдъхновяващи идеи за обзавеждане на релакс зоната и работните места. Свържете се с нас, ако желаете да научите повече за нашите мебели и да получите професионален съвет от експертите ни по ергономия.

Прочети следващата

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?   В тази статия ще ви споделим мнения на различни специалисти и мениджъри относно казуса: Коя част от интериора в едно офис пространство е най-важна за физ...

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?   В тази статия ще ви споделим мнения на различни специалисти и мениджъри относно казуса: Коя част от интериора в едно офис пространство е най-важна за физ...