Добрата зона за почивка - социализация на екипа

Добрата зона за почивка - социализация на екипа

Подобрете усещането за уют и сплотеност, като осигурите подходящо обзавеждане за релакс зоната в офиса.

 

Сплотеният екип, добрите взаимоотношения и приятната работна среда са част от основополагащите фактори за успеха на всяка компания. Именно това е принцип, към който трябва да се придържат всички мениджъри, когато избират нов дизайн или преструктурират офиса. Защото колкото по-добре е обособено това пространство, толкова по-привлекателно ще е то.

 

Понякога обаче работодателите са съсредоточени дотолкова в работното пространство, че подценяват или забряват да осигурят подходящо помещение или релакс зона, в която служителите да си почиват качествено. На пръв поглед може да изглежда нелогино, но действително добрата зона за почивка става все по-важна, тъй като насърчава положителната, продуктивна и креативна работна среда.

 

Служителите се нуждаят от специално пространство, в което могат да релаксират, да се отпуснат и да общуват с колегите си. Често това пространство е пренебрегвано и лошо обмислено и разполага с масив от стари или несъответстващи офис мебели. И все пак, за да се увеличи максимално положителното въздействие върху цялостната производителност на компанията, Ви съветваме да наблегнете на тази зона от Вашия офис.

 

Ето няколко съвета за създаване на удобна зона за почивка, която Вашите служители наистина ще оценят:

 

Шумоизолация

 

Спокойната комуникация с членовете на екипа по време на почивката е важна част от всяка зона за релакс. Доказано е, че шумът е един от най-честите и неприятни разсейващи фактори във всеки офис. Ако не разполагате с отделно помещение, където служителите да се насладят на ползотворна почивка, препоръчваме Ви да използвате преградни стени и панели. Чрез тях ще можете лесно да ремоделирате споделеното офис пространство така, че да е удобно и практично за всички, като в същото време ще спестите от разходи за ремонти или за наемане на специално обособена стая за релакс. Освен че са лесни за монтиране и с модерна визия, подвижните преградни стени дават пълната свобода за обособяване на кътове по всяко време.

 

Шумоизолирането може да бъде постигнато и чрез модернизирани мебели, които поглъщат разсейващия шум и придават усещане за уют и комфорт. Oсобено практични са и акустичните модули за срещи, чрез които да провеждате конферентните си разговори и бизнес срещи, без да се налага да осигурявате отделно помещение за това. Разгледайте нашите предложения за акустични мебели на страницата на ChairPro.

 

Удобна мека мебел

 

Безспорно ергономичните столове и бюра са основата на всеки успешен и стилен офис дизайн. Освен по това, впечатляващият офис се познава и по подходящата мека мебел, на която всеки може да отпочине или да смени позицията на седене от тази на работната станция. Включете в обзавеждането креативни и цветни дивани, фотьойли и кресла, които да вдъхновяват служителите и да придават усещане за уют и комфорт. Добре е да наблегнете на такива материи, които лесно да бъдат почиствани и поддържани и същевременно да са устойчиви на износване. Може да ги съчетаете с визията и цветовете на логото на компанията, за да придадете тематичност на релакс зоната. Ако изберете дизайнерски решения, това без съмнение ще направи добро силно впечатление на всеки Ваш клиент или партньор.

 

Да не забравяме кафето

 

Освен кът за релакс или игри, е важно да осигурите на Вашите служители функционално пространство за хранене или пиене на кафе. Това пространство обикновено е съчетано с кухненски бокс. За да го направите по-интересно, използвайте бар столове, а ако има външна част – тематични сетове, които да кореспондират с дизайна на вашия офис. Правилната подредба на офиса е сигурен гарант за сплотяване на всеки екип, независимо от сферата.

 

Предвидете място и обзавеждане за фирмените и лични събития

 

Добре е да помислите и за онези специални моменти, които заслужават отпразнуване. Все пак екипния дух се изгражда не само по време на работния процес. За да сплотите екипа и да подобрите общата продуктивност, не пропускайте да отпразнувате фирмените и личните събития по подобаващ начин. За тази цел е добре да разполагате с подходящо обзавеждане за кетъринг, което винаги да ви е под ръка. Най-щастливите и ефективни служители са тези, които се чувстват приобщени към компанията и приемат лично нейната мисия. Не лишавайте екипа си от всяка възможност, в която можете да се погрижете за тяхното здраве и благополучие. Това ще допринесе както за успеха на фирмата, така и за положителната работна среда.

 

Включете служителите в проектирането на релакс зоната

 

Ако вече имате утвърден екип от професионалисти и сте решили да направите най-доброто, за да се чувстват като у дома си на работното място, има още един полезен съвет, който можем да Ви дадем. Поканете служителите и обсъдете заедно как според тях е добре да оформите зоната за почивка. Попитайте ги за тяхното откровено мнение. Те вероятно ще Ви дадат идеи, за които едва ли бихте се сетили сами. Ще бъдете изненадани и от крайния резултат. А също така, ще сплотите още повече екипа си.

 

Ние, от ChairPro, приемаме за мисия повишаването на продуктивността и ефективността на всеки служител, както и осигуряването на вдъхновяваща здравословна работна среда. Затова предлагаме качествени ергономични решения, които могат напълно да преобразят както външния вид на офис пространството, така и начина, по който се чувстват неговите потребители. Вижте нашите актуални предложения в онлайн магазина ни. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от професионална консултация, за да направите най-добрия избор за Вас.

Прочети следващата

Предпазете очите си, докато РАБОТИТЕ

Предпазете очите си, докато РАБОТИТЕ

Няколко ефективни практики, с които да защитите зрението си от работата пред компютър.   Очите са едни от най-чувствителните органи на човешкото тяло и основно сетиво. В днешно време очите са подло...

ЛУМБАЛНАТА ОПОРА - елементът, без който не можем

ЛУМБАЛНАТА ОПОРА - елементът, без който не можем

В тази статия ще разберете какво е лумбална опора и защо е важна за Вашето здраве.   Независимо дали работите от офиса или от дома си, правилната поза е от ключово значение за цялостното Ви здравос...