Стол според професията ти

Стол според професията ти

Изберете най-подходящия стол за професията Ви.

 

Голяма част от хората, които прекарват с часове, работейки в седнало положение, не осъзнават колко важно е какъв стол използват. Всъщност, за да бъдат максимално продуктивни в работата си, столът им трябва не само да е удобен, но и да е подходящ както за тялото, така и за дейността, която извършват.

 

Столовете могат да бъдат нашите най-добри помощници в работата ни, тъй като могат да ни предразполагат да се чувстваме добре, да не се уморяваме толкова бързо и да ни мотивират да изпълняваме задачите си с желание. В този смисъл е изключително важно какъв избор на мебели ще направим, за да подобрим комфорта и удобството на работното място.

 

За да Ви помогнем да направите правилния избор, съставихме списък на едни от най-добрите ни ергономични столове, които са подходящи за ползване от определен кръг професионалисти.

 

ИТ специалисти

 

Напрежението в гърба и врата напомнят често за себе си, когато работим дълго време в една и съща поза. Програмистите могат да загубят енергия и концентрация заради неподходящ стол.

 

С елегантния си дизайн, функционален подглавник и опора за кръста, ChairPro 1000 H действа прераждащо. Toва е изключително удобен и икономичен вариант, подходящ за обзавеждане на офиси.

 

Тестер на видеоигри

 

Какво бихме казали на такива важни за гейм индустрията професионалисти? Вероятно имате много нива за минаване и ръката Ви често започва да се схваща от високите цели, които сте си поставили. Трябва Ви нещо иновативно в живота, което да Ви помогне да бъдете успешни и да забравите за неудобството. Което да Ви даде стимул да постигате все повече и да ограничи неприятните болки в ръцете от еднообразните и повтарящи се движения.

 

Подходящ стол за Вас е ChiarPro 1000 HL - с 4D подлакътник за регулиране на височина, дълбочина, наклон и по хоризонтала.

 

Татуисти

 

Ежедневно предизвикателство за хората, практикуващи тази професия, са часовете творчество и концентрация в детайлите. Взирането в малките фигурки и дългото време, прекарано в една и съща поза, изморяват тялото и спират креативния поток. Гърбът определено е слабото място на татуистите. Трябва им опора и в същото време възможност за честа смяна на позата.

 

Ергономичният стол Okamura CP е добра опора за измъчения гръб - има висока облегалка, следваща анатомичната форма на гърба, и възможност за наклон в различни степени, които могат и да се заключват.

 

Архитект

 

Като представители на едновременно креативна, логична и градивна професия архитектите се нуждаят най-вече от баланс. Когато им се налага да поседнат за миг измежду срещите, обходите по обекти и чертежите, им е необходим релакс за тялото и вдъхновение за мисълта.

 

Това се постига с лесно регулиране на стола, настройки за релаксираща поза и много ергономични елементи, които да отнемат напрежението от ежедневната умора при редуване на различни дейности.

 

ErgoPro Se притежава всичко това. Бутоните, вградени в подлакътниците, осигуряват лесно управление на височината на стола и наклона на облегалката и пестят време на заетия с варианти ум. Регулируемият подглавник осигурява прекрасни мигове на отпускане на главата при творческия процес.

 

Банкер

 

Костюмът стяга, раждат се желания за излягане на шезлонг на Карибите… Уви, парите не спят и трябва да се бди за актуалните икономически новини. За да се чувстват добре в кожата си, за банкерите е подходящ Ergohuman Mesh. Този ергономичен стол, обгръща тялото, без да го запарва, и стимулира мисловната дейност.

 

Графичен дизайнер

 

Не е лесно да се работи с клиенти, a часовете взиране в компютъра и повтарящите се движения в една и съща поза изсмукват енергията и изтощават.

 

Необходим е удобен стол, който да предоставя на тялото необходимата почивка и опора и същевременно да е предлага възможност за повече движение. ChairPro Art White е с височинно регулируеми подлакътници, които помагат на ръцете да "рисуват" удобно и лесно в различни позиции.

 

Зъболекар

 

Зъболекарят е винаги нащрек, защото борави с фина материя. Всяко схващане или неудобствo може да се отрази на пациента. Така че тук е необходимо специално място за сядане по време на работа.

 

За практикуването на тази професия е много важно столът да е стабилен и да се регулира във височина. Работният стол Tabure с ринг предлага така нужната опора и се адаптира към формата на тялото, има възможност за подлакътници и е изцяло създаден, за да олекоти тежестта в краката, която е неизбежна при една и съща напрегната поза. Този модел позволява на седящия да регулира във височина както седалката, така и металната поставка за крака, с която разполага.

 

Има многобройни проучвания, които доказват, че лошата стойка започва да причинява сериозни проблеми с кръвообращението и напрежение в гръбначния стълб само след 20 минути седене в лоша поза. Изборът на стол, който да е удобен, устойчив и подходящ за професията Ви, е не само въпрос на удобство, но и на здравна култура. Когато работите трябва да се чувствате комфортно и работният процес не трябва да бъде прекъсван от схващания или болки в тялото. Затова не подценявайте мебелите, на които прекарвате по-голямата част от работното си време.

 

ChairPro предлага разнообразие от качествени ергономични мебели, които ще Ви помогнат да сте по-здрави, по-продуктивни и по-успешни. Разгледайте и останалите предложения на страницата ни. Не се колебайте да се свържете с екипа ни от експерти по ергономия, който ще Ви даде най-добрите насоки и съвети, за да направите подходящия за Вас избор.

Прочети следващата

Как да се възползвате максимално от регулируемото си бюро?

Как да се възползвате максимално от регулируемото си бюро?

Както вече е всеизвестно, движението е основополагащо за доброто здраве на служителите, особено за тези, които работят на бюро. Дори да имате много активен начин на живот, нищо не може да компенсир...

Болки в китката при писане на компютър: Как да се справите с тях?
Ергономия

Болки в китката при писане на компютър: Как да се справите с тях?

Все повече професии са свързани с активно писане на компютър. Продължителната работа на клавиатурата неусетно може да доведе до различни травми. Най-често срещани болки от дългото седене в офиса са...