Как да си купим офис стол онлайн?

Как да си купим офис стол онлайн?

7 съвета за избор на правилния модел за Вас

 

Знаем, че закупуването на офис стол онлайн може да бъде предизвикателство особено ако държите да намерите подходящият качествен продукт, който да Ви помогне да подобрите здравословните си навици и да се чувствате комфортно по време на работа. Този материал има за цел да Ви помогне да се ориентирате сред морето от предложения на пазара.

 

Определено интернет дава възможност лесно и бързо да разгледате различните модели и предложения, но понякога големият избор може да Ви затрудни и обърка. Ето защо е добре да знаете от къде да започнете и кои характеристики да вземете предвид. Ще изложим примерни стъпки, през които да преминете, за да улесним процеса по избор на най-добрия офис стол, който да подобри ефективността и енергичността Ви.

 

7 съвета как да изберете стол за Вашия офис

  1. Изберете размера и стила

Според редица проучвания повечето потребители, които пазаруват онлайн не обръщат внимание на размера на стола. От една страна, е добре да се замислите дали Вашето офис пространство е споделено с много хора или разполагате с повече простор. В случай, че работите в голям екип, най-вероятно имате нужда от стол с практичен дизайн, за да можете да се движите свободно на и около него. От друга страна, размерът трябва да бъде съобразен и с Вашето телосложение, като препоръчваме да проверите и товароносимостта на стола.

 

Също така, не забравяйте, че новото Ви офис оборудване трябва  да бъде добре съчетано с интериора на дома или офиса Ви (зависи от къде работите).

 

  1. Имате ли нужда от ергономичен стол?

Отговорът на този въпрос е тясно свързан с предназначението на Вашето ново оборудване. Ако по време на работа се налага да седите с часове на Вашия офис стол, то тогава препоръчваме да се насочите към ергономичен модел. Ергономичните столове са специално създадени да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди на потребителя и да му осигурят подходяща опора, за да може да се избегнат травми от продължителното седене и да се достави максимален комфорт.

 

Несъмнено ергономичните столове притежават някои качества, които ги правят по-подходящи при ежедневна и дълга работа на бюро. Можете да изберете доколко Вашият офис стол да бъде регулируем. Обикновено колкото повече регулируеми функции има един модел, толкова цената и качеството му са по-високи. Това определено е инвестиция, която е добре да обмислите, ако вече страдате от болки в гърба и врата.

 

Ергономичният стол не само осигурява добра лумбална опора на гръбнака, като го стимулира да заема естествената си S-образна форма, но и предразполага към повече движение. Обикновените офис столове може да са със стилен дизайн, но часовете, които прекарвате на тях могат да бъдат болезнени и свързани с неприятни схващания и изтръпвания на крайниците.

 

  1. Вземете под внимание дамаската

Удобният офис стол до голяма степен се определя от материала, от който е изработен. В тази връзка, обърнете внимание от какво е направена седалката на стола. Меката адаптивна възглавница придава комфортно потъващо усещане, докато седалката, облечена в еластична мрежа е по-дишаща, но за сметка на това може да бъде по-твърда.

 

Като цяло текстилът осигурява добра опора и обгръща тялото, като му придава усещане за комфорт и подкрепа. Също така, текстилните покрития са по-универсални като дизайн, който може да се съчетае добре в повечето офис интериори. Единственото, с което трябва да внимавате при тези материи е, че те са по-податливи на петна.

 

Кожата е привлекателен и луксозен вариант, който е по-устойчив на замърсявания. За нея обаче препоръчваме да се грижите със специален препарат за почистване на кожа. Ако поддържате коженият офис стол добре, можете да разчитате, че ще Ви служи дълго време. Единственият недостатък тук е по-ниската степен на проветривост.

 

Както споменахме, мрежата е другият често срещан материал за изработката на офис столове, който е изключително издръжлив, лесен за поддръжка и предлага добра опора, която обаче може да бъде по-твърда от останалите варианти. Ако държите столът Ви да е от дишащ материал, мрежестите ергономични столове са чудесен избор, който силно Ви препоръчваме.

 

  1. Имате ли нужда от подлакътници?

Нека обърнем внимание на значението на подлакътниците и дали имате нужда от тях. Всъщност какво правят те? Подлакътниците предоставят опора за горната част на тялото и по-специално за ръцете, китките, лактите и раменете, а също и за гърба. Те насочват ръцете към работния плот и могат да Ви помогнат да избегнете т.н. нездравословен ъгъл на китките, който се образува, когато нямате подходяща подкрепа.  Запомнете, че за да не се прекъсва кръвообращението на ръцете, китките трябва да са на нивото на работния плот. Ако подлакътниците могат да се регулират, това ще Ви даде възможност да определяте най-подходящата им позиция както за Вас, така и ако се наложи някой друг да ползва стола Ви.

 

Може би не се досещате, но подлакътниците ни помагат да ставаме и сядаме по-лесно. Можете да пробвате да станете и седнете с и без такава опора, и да усетите разликата.

 

  1. Прегледайте контролите

Управлението на стола е от съществено значение. Различните модели могат да имат различно устроен механизъм за регулиране, като основното, което е добре да търсите е лесната настройка. Добрият ергономичен стол трябва да е устроен така, че да задавате желаните от Вас настройки с лекота и контролите да са лесно достъпни.

 

  1. Обърнете внимание на мобилността

Обикновено мобилността на столовете се съдържа в колелцата, с които могат да бъдат лесно премествани. Ако се налага често да ставате и сядате или работите на бюро с голям плот, моделите с подвижни колелца, ще са Ви по-удобни. Ако имате нужда от посетителски стол е препоръчително да изберете модел без колелца.

 

  1. Прегледайте бюджета си

Разбира се, основен въпрос, когато закупувате новото си офис обзавеждане, е с какви финансови възможности разполагате. Можете да изберете от бюджетни модели до модели над 1000лв. Добрата новина е, че дори да разполагате с ограничен бюджет, все пак можете да си осигурите продукт, съдържащ основни ергономични функции. Все пак не подценявайте прекалено ниската цена, защото това може да е за сметка на качеството.

 

В онлайн магазинът на ChairPro можете да откриете перфектния стол, който отговаря на всички Ваши изисквания. Нашият екип е с дългогодишен опит и е винаги на разположение, за да Ви асистира при избора на мебели.

Прочети следващата

Регулируемо или седящо бюро?

Регулируемо или седящо бюро?

В този материал ще разгледаме дали е по-добре да изберете седящо офис бюро или офис бюро с възможност за регулиране.   Въвеждането на стоящите бюра в офис обзавеждането и тенденцията да се работи о...

Болки в раменете – причини и превенция

Болки в раменете – причини и превенция

Често срещани причини за болки в раменете и как да ги избегнем.   Случвало ли Ви се е по време работния ден в офиса или след приключването му да имате болки в раменете? При наличието на този пробле...