Как да почистите офис стол?

Как да почистите офис стол?

Научете как да почиствате Вашият офис стол, за да Ви служи възможно най-дълго време.
 

Качествените офис столове са инвестиция, която трябва да бъде оправдана. За тази цел обаче потребителите също трябва да положат малко усилия, за да могат тези продукти да запазят добрия си външен вид възможно най-дълго. Ако работите от офиса или от дома си пред компютъра, вероятно прекарвате по около 8 часа на ден седнали. Столовете, които са изложени на постоянна употреба, е много вероятно да бъдат залети с нещо или замърсени. Колкото и устойчива на петна да е една материя, това няма как да отмени необходимостта от почистване. Затова е добре потребителите да се информират как да почистват правилно тези офис мебели.

 

Замърсяването на ергономичния стол не е причина да бъде заменен с нов – просто се научете как да се грижите за чистотата му. Обикновено тези мебели са изработени от материи, които са лесни за почистване. В този материал ще разгледаме как правилно да отстранявате замърсяванията на ергономичните столове.

 

Как да почистите офис стол в пет стъпки

Почистването на офис столовете е лесна задача, за която не са необходими много време и средства. Само с помощта на няколко домакински приспособления ще успеете да освежите тези мебели и да удължите живота им. Основно правило е, ако разлеете нещо върху тях, да пристъпите към незабавно почистване, за да предотвратите появата на упорити петна.

 

В такива случаи третирайте петното с влажна кърпа, потопена в разтвор от вода  и сапун. Така ще попречите на разлятата течност да проникне в дълбочина и ще улесните по-дълбокото почистване, ако това се налага.

 

За редовното почистване ще са Ви необходими около 15 минути, а при по-упорити петна е възможно да отделите до половин час. Нека разгледаме по подробно през стъпките, които трябва да преминете:

 

  1. Премахване на прах и власинки

С помощта на прахосмукачка или вакуум отстранете всички прашинки и власинки, които са се натрупали по повърхността на стола. Уверете се, че сте направили това старателно и сте обходили целия стол. Можете да смените приставките на главата на прахосмукачката, за да почистите натрупаните повърхностни замърсявания в пукнатините и по-малките пространства.

 

  1. Избършете стола с разтвор (сапун и вода)

След отстраняването на праха, пристъпете към избърсване на стола. За целта може да ползвате кърпа и разтвор от нежен сапун и вода. За почистването на пластмасови и мрежести столове това може да е достатъчно, но ако столът Ви е кожен или текстилен, най-вероятно ще трябва да използвате специални препарати според вида материя. Бъдете внимателни при избора на почистващ препарат, тъй като някои от тях могат да повредят кожата.

 

Избършете внимателно цялата повърхност на стола. Опитайте се да не използвате и твърде много течност. Повърхността не трябва да е мокра, тъй като така може материята да се повреди. За целта може да третирате участъка, като използвате спрей с разтвора.

 

  1. Изсушете стола

След основното почистване, трябва да изсушите излишната влага. Вземете нова чиста кърпа и я използвайте, за да избършете влагата, останала по по-твърдата повърхност на стола. За да изсушите останалата част, оставете стола да изсъхне на въздух. Ако се налага да използвате почистената мебел веднага, може внимателно да използвате сешоар върху по-меката повърхност.

 

  1. Третиране на петна

Ако след почистването, столът има остатъчни петна, които не сте успели да премахнете, може да използвате специален препарат за премахване на петна. За да не повредите материята, първо третирайте малък участък, който не е на видимо място. Ако препаратът не е подходящ, сменете го с друг.

 

Друг вариант е използването на спирт за третиране на петна. Нанесете няколко капки и избършете с гъба. Ако петното не попие върху гъбата, вероятно ще се наложи да изпробвате друг метод за почистване.

 

  1. Почистване на тапицерията или повикване на професионалисти

Ако столът е изработен от тапицерия, можете да приложите препарат за такава материя, след като направите основното почистване. Друг вариант е да се свържете със специализирана фирма за почистване на тапицерии.

 

Кога трябва да замените стола с нов?

Ако след поредното почистване на офис стола забележите, че петната не са премахнати и той изглежда износен, може би е време да го замените с нов. Дори мебелите, които използвате да са все още функционални, ако външният им вид не е достатъчно добър, това може да направи лошо впечатление на колегите и клиентите Ви.

 

Друга основателна причина да решите да замените стола си е, ако решите, че желаете да имате по-нов и ергономичен модел. Все пак това ще допринесе за удобството на работното Ви място и ще освежи обстановката. По-ергономичните столове разполагат с повече функции за настройка и биха помогнали да облекчите болките от статичната работа, а това със сигурност ще подобри и продуктивността Ви.

 

Ако сте решили, че е време да смените стария си офис стол с по-удобен и ергономичен, страницата на ChairPro  е мястото, където ще намерите това, което търсите. Не се колебайте да се свържете с нашия екип от експерти, който ще Ви помогне в избора на най-подходящите мебели за Вашия дом и офис.

 

 

Прочети следващата

Ергономичен стол или офис стол?

Ергономичен стол или офис стол?

Научете защо да предпочетете ергономичните офис столове пред обикновените.   Ергономията е наука, която търси и намира най-ефективните решения, за да се подобрят максимално условията на работното м...

Ергономичен стол за Вашия хоум офис

Ергономичен стол за Вашия хоум офис

Изберете най-добрия стол, който ще Ви помогне да бъдете максимално ефективни в работата си.   Когато работите от вкъщи, това не намалява нуждата от удобно обзавеждане, което да Ви стимулира да рабо...