Ергономичен стол за Вашия хоум офис

Ергономичен стол за Вашия хоум офис

Изберете най-добрия стол, който ще Ви помогне да бъдете максимално ефективни в работата си.

 

Когато работите от вкъщи, това не намалява нуждата от удобно обзавеждане, което да Ви стимулира да работите. Понякога използването на наличните домашни мебели може да Ви се струва по-комфортно, но след няколко часа работа ще забележите, че мускулите Ви започват да се схващат. Изкривяването на гърба ще доведе до болки, които могат изцяло да попречат на продуктивността Ви. Колкото и уютен да изглежда мекият диван в хола, той няма как да предложи опората, от която имате нужда. За да сте максимално ефективни, дори когато работите у дома, е изключително важно да си осигурите подходяща работна станция и най-важното - удобен ергономичен стол.

 

На какво да наблегнете, когато избирате ергономичен стол за домашния си офис?

Изборът на стол, който да Ви предостави така необходимия комфорт и опора, е от голямо значение за здравето и продуктивността Ви. Има основни елементи, които е добре да присъстват в него и ще Ви споделим защо. Ето кои характеристики трябва да вземете предвид, когато избирате основния компонент от домашното си офис обзавеждане – столът.

 

  1. Комфорт

Столът, на който работите, трябва да е достатъчно удобен, че да не изпитвате нужда да го замените с други алтернативи. Той трябва да Ви предразполага да се отпуснете и да се съсредоточите в ежедневните си работни задачи, като в същото време заемате оптимална поза. Седенето не трябва да е свързано с напрежение и адаптиране на тялото спрямо работното място, а обратното. Максимално комфортният стол разполага с възможно най-много функции за регулиране, които позволяват да се настрои спрямо тялото и нуждите на потребителя.

 

  1. Лумбална опора

Една от най-важните характеристики на ергономичния стол е подходящата лумбална опора. Поддръжката на гърба е ключова, за да може гръбнака да заема естествената си S-образна форма през цялото време на работа. Така се елиминират предпоставките за изкривявания и болки в мускулите. Най-добре е, ако столът Ви има регилируема лумбална опора, вградена в облегалката, за да може да се адаптира както към Вашия гръб, така и към гърба на друг член от семейството, ако това се наложи.

 

  1. Наклон на облегалката

Това е функция, която не присъства във всички модели ергономични столове. Тя позволява да се отпуснете в почиваща поза, когато желаете. Ако искате Вашият стол да позволява това, изберете модел, който притежава тази функция.

 

  1. Регулируема на дълбочина седалка

Този функция е важна, тъй като предоставя възможност да откриете подходящата позиция на седалката, за да може натоварването на тялото да бъде равномерно разпределено и да се осигури доброто кръвообращение на долните крайници.

 

  1. Материали

При избора на стол не забравяйте да обърнете внимание на материалите, от които е изграден. Те трябва да са износоустойчиви и качествени. При ергономичните столове най-често се използват кожата и полиестерът. Мрежестите материи позволяват на тялото да диша и обикновено са еластични, което не е за сметка на тяхната здравина.

 

  1. Дизайн

Важно е да решите дали моделът отговаря на стила на дома Ви. Ергономичните столове могат да бъдат в най-различни цветове и форми, затова е много вероятно да откриете онзи, който ще пасне на домашния Ви офис. Важно е и да определите на кои ергономични функции държите най-много. Моделите с подлакътници и допълнителна облегалка за врата са предпочитани предимно от хората, които имат проблеми в областта на врата и рамената.

 

Най-добрите ергономични столове за Вашия хоум офис

Ще Ви представим едни от най-предпочитаните ергономични столове, подходящи за домашен офис, които предлагаме:

 

Ергономичен стол ChairPro Nexus

Едно от последните попълнения на ChairPro, което предлага всичко необходимо за Вашия комфорт по време на работа от вкъщи. Nexus разполага с изключително подвижна извита облегалка за глава, която ще Ви помогне да избегнете напрежението във врата и раменете. Регулируемата лумбална обора обгръща гърба и му осигурява стабилна опора, което гарантира, че няма да се изкривявате през дългите часове пред компютъра. Подлакътниците регулират се регулират лесно в 4 направления - височина, дълбочина, широчина и ъгъл, като стимулират движението и помагат на ръцете да заемат най-удобната и здравословна позиция.

Седалката е изработена от дишаща тапицирана възглавница, която меко обгръща седалището, като същевременно помага за равномерното разпределение на тежестта на тялото. Облегалката и подглавникът са изработени от устойчива мрежеста материя, която предотвратява прегряването.

 

Ергономичен офис стол Ergo Air

Синонимът на Ergo Air e ПОДВИЖЕН. Регулирането на наклона и височината се случва по лесен и интуитивен начин – чрез бутони, които са внедрени в подлакътниците. Всичко в този уникален стол се „движи“, за да Ви предостави максимален комфорт и възможност за адаптиране към тялото. Специален механизъм позволява наклон на облегалката с до 33 градуса в 15 различни позиции.

 

Този изключително стилен модел може да е перфектното допълнение и основен акцент в домашния Ви офис. Освен удобен, той е и много красив и здрав – облегалката и седалката са подкрепени от масивна рамка от полирана алуминиева сплав, а основата е от 5-лъчева хромирана кръстачка.

 

Ергономичен офис стол ChairPro 1000 H

Това е бюджетен вариант, който предлага много ергономични функции – височинно регулируема лумбална опора, 3D подлакътник, извит подглавник, регулируема на дълбочина седалка и накланяща се облегалка. Той е изработен от проветрива мрежеста материя и е със семпъл дизайн, който би се вписал в почти всеки домашен интериор. Ако търсите ергономичен стол на достъпна цена, това е подходящ избор за Вашият хоум офис.

 

На страницата на ChairPro ще намерите още много предложения за Вашето офис обзавеждане, които ще Ви помогнат да се чувствате удобно и да работите ефективно от комфорта на дома си. Не се колебайте да се свържете с нашия екип от експерти, който е на разположение, за да отговори на всички Ваши запитвания.

Прочети следващата

Как да почистите офис стол?

Как да почистите офис стол?

Научете как да почиствате Вашият офис стол, за да Ви служи възможно най-дълго време.   Качествените офис столове са инвестиция, която трябва да бъде оправдана. За тази цел обаче потребителите също ...

Ползите от стоящите бюра за ставите и мускулите

Ползите от стоящите бюра за ставите и мускулите

Как височинното регулируемо бюро може да Ви помогне да заздравите ставите и мускулите си?   Работата пред компютър от изправена позиция има редица ползи за здравето, включващи по-доброто храносмила...