Инфрачервени лъчи – терапевтичен ефект на ново поколение ергономични офис столове

Представете си, че освен стол, съобразен изцяло с нуждите на тялото, получавате и уникално допълнение – затопляне с инфрачервени лъчи? Тази иновация е в същността на модела IMedic от немския лидер на пазара Wagner.

Как инфраред лъчението се отразява благоприятно на организма ни?

Tози модел може да бъде определен като истинско бижу с триизмерната, високоефективна седалка Dondola, в чиято сърцевина се крие най-модерното поколение инфрачервени излъчватели в света. В сътрудничество с патентована инфраред система от Physiotherm е създаден уникален продукт, който обединява темите за дизайн и благосъстояние.

Благодарение на инфрачервените лъчи, човешката кожа усеща силно изразен топлинен ефект, затова се наричат още и топлинни лъчи. При проникване в тялото, инфрачервените лъчи загряват мускули и тъкани в дълбочина от 4 mm и така помагат за стабилизиране на кръвообращението, при болки в областта на гърба и мускулите.

Адаптивна и регулираща се спрямо всяка форма на гърба, инфраред системата на стола се активира чрез сензори за гарантирана енергийна ефективност и ниски разходи. Моделът е снабден с две степени на загряване – за централна повърхност на гърба и за цялостното му загряване.

Какво да знаем още за IMediс?

Моделът IMediс, който се предлага в 3 варианта, съчетава контрол на пружинното налягане и заключване на седалката от дишаща материя. Седалката се регулира както в дълбочина, така и на височина, а подлакътниците се движат по хоризонтала. „Черешката на тортата“ е 3D технология за позициониране на седалката във всички посоки на пространството, така че да се адаптира напълно към нуждите ви.