Идеи за градинско и хотелско оформление 

Идеи за градинско и хотелско оформление 

Модерно хотелско и градинско обзавеждане


Интериорът в хотелите и градините трябва да предразполага посетителите към ползотворна почивка, да ги успокоява и да ги кара да се чувстват комфортно и уютно. За целта е от особено значение какво обзавеждане ще изберете. Дори ако искате да пренесете усещането за стилна обстановка в хотелски стил в двора на дома си, чрез избор на подходящи мебели ще постигнете онази вдъхновяващата промяна, която желаете.


В тази статия ще Ви дадем няколко идеи за градинско и хотелско обзавеждане, които са актуални и лесни за осъществяване. 


8 Идеи за градинско и хотелско оформление 


  • Зона за отдих със шезлонги 
  • Въпреки че шезлонгите са класическо обзавеждане за открито, те се вписват идеално в много тенденции в интериора на градината. Това са особено функционални мебели - могат да се използват като диван или легло, на което посетителите винаги могат да отпочинат.



  • Устойчиво обзавеждане
  • Устойчивият начин на живот е все по-предпочитан. Това се отнася за домовете ни, дрехите, храната и самото обзавеждане. 

    Отглеждането на растения, които се нуждаят от съвсем малко поливане, е чудесен пример за това как можем да постигнем естествена и хармонична среда в собствените си градини. Популярен избор са и мебелите, изработени от екологични/рециклирани материали. Най-добре е да инвестирате в качествени мебели, които са изработени така, че да устоят във времето.


  • Земни цветове
  • Популярните цветове за 2022 г. на вътрешния двор се очертават да бъдат малко по-малко ярки. Едни от най-предпочитаните са земните тонове като глина и теракота. Тези естествени тонове са топли и фини и са идеални за подсилване на усещането за уют в заобикалящата растителна схема. 


  • Заоблени ъгли
  • Друга идея, която е в тон с тенденциите в интериорния дизайн са по-меките извивки. Можете да обзаведете както вътрешната, така и външната хотелска част с мебели с овална форма.


    Тенденциите за обли подлакътници и широки облегалки са чудесни примери за това как голяма част от комплектите дивани и фотьойли се развиват, за да създадат усещане за баланс и хармония. 


    Столове, които не само изглеждат привлекателно, но и са наистина удобни за сядане, са все предпочитани. 



  • Малки тераси и градини
  • Ако хотелът, заведението или домът Ви разполага с малка тераса или градина, има начин да превърнете това пространство в красива, но функционална зона, в която посетителите да се отпуснат. Можете да направите така, че тези малки градини или тераси да изглеждат по-големи. Единият вариант е да разработите т.н. вертикално градинарство. Tук е важно да съчетаете озеленяването с градинските мебели. Насочете се към елементи/комплекти, които са визуално леки И съответстват на Вашето външно пространство, за да постигнете баланс. Тънките крака, деликатните и плавни линии ще създадат усещане за повече свобода и пространство. 




  • Хол в градината
  • Тази тенденция отново е свързана с многофункционалността и усещането за комфорт и уют. Създайте градина, в която вътрешният двор може да изпълнява различни функции, независимо от това какво е времето навън. Можете да постигнете това, като включите елементи като навес, чадъри, отопление, осветление и разбира се удобни мебели.  Ниска градинска маса, градински столове или диван с меки възглавници - използвайте тези елементи, за да превърнете градината в хол или трапезария.



  • Бохо стил
  • Бохо стилът е особено популярен както в дома и хотела, така и в градините. Той носи усещане за приветлива и хармонична среда чрез смесване на цветове и шарки, наслояване и включване на различни текстури. За да го постигнете,  изберете подходящи килими, съчетайте с мека мебел за градина, използвайте разнообразни аксесоари на открито и различна височина на озеленяването.


    Този стил е привлекателен, размива границите между вътре и вън, но е добре да изберете столове и маси от материали, устойчиви на атмосферни влияния. Спокойните плетени или груби дървени елементи също работят перфектно. Добавете няколко плочки в източен стил, цветно стъкло, свещи и може би дори градински полилей. С няколко думи - изнесете комфорта отвътре навън.



  • Градината на благополучието
  • Създаването на място в градината, където хората може просто да се усамотят, е чудесен начин да я направите още по-привлекателна. Поставете градинска пейка в тихо кътче и ще имате идеалното място за малко спокойствие и тишина, далеч от шума на дома/хотела. 


    Можете да откриете още много вдъхновяващи идеи за обзавеждане на заведение, хотел и градина в нашия онлайн магазин. Свържете се с нашия екип, ако имате нужда от консултация. 

    Прочети следващата

    Какво не знаете за стола, на който седите?

    Какво не знаете за стола, на който седите?

    Интересни факти за столовете Столовете са основно обзавеждане за всеки дом и офис. Ние седим на тях, понякога дори с часове, но какво всъщност знаем за тези мебели? Питали ли сте се къде и кога е ...

    Енергизирайте работното си място с колекцията ChairPro 1000

    Енергизирайте работното си място с колекцията ChairPro 1000

    Ергономични столове на изгодна цена  Ергономичните столове се превърнаха не само в тенденция в обзавеждането на офисите, но и в необходимост. Ползите от тези мебели са значителни както за собствен...