Идеи за градинско и хотелско оформление 

Модерно хотелско и градинско обзавеждане


Интериорът в хотелите и градините трябва да предразполага посетителите към ползотворна почивка, да ги успокоява и да ги кара да се чувстват комфортно и уютно. За целта е от особено значение какво обзавеждане ще изберете. Дори ако искате да пренесете усещането за стилна обстановка в хотелски стил в двора на дома си, чрез избор на подходящи мебели ще постигнете онази вдъхновяващата промяна, която желаете.


В тази статия ще Ви дадем няколко идеи за градинско и хотелско обзавеждане, които са актуални и лесни за осъществяване. 


8 Идеи за градинско и хотелско оформление 


 • Зона за отдих със шезлонги 
 • Въпреки че шезлонгите са класическо обзавеждане за открито, те се вписват идеално в много тенденции в интериора на градината. Това са особено функционални мебели - могат да се използват като диван или легло, на което посетителите винаги могат да отпочинат. • Устойчиво обзавеждане
 • Устойчивият начин на живот е все по-предпочитан. Това се отнася за домовете ни, дрехите, храната и самото обзавеждане. 

  Отглеждането на растения, които се нуждаят от съвсем малко поливане, е чудесен пример за това как можем да постигнем естествена и хармонична среда в собствените си градини. Популярен избор са и мебелите, изработени от екологични/рециклирани материали. Най-добре е да инвестирате в качествени мебели, които са изработени така, че да устоят във времето.


 • Земни цветове
 • Популярните цветове за 2022 г. на вътрешния двор се очертават да бъдат малко по-малко ярки. Едни от най-предпочитаните са земните тонове като глина и теракота. Тези естествени тонове са топли и фини и са идеални за подсилване на усещането за уют в заобикалящата растителна схема. 


 • Заоблени ъгли
 • Друга идея, която е в тон с тенденциите в интериорния дизайн са по-меките извивки. Можете да обзаведете както вътрешната, така и външната хотелска част с мебели с овална форма.


  Тенденциите за обли подлакътници и широки облегалки са чудесни примери за това как голяма част от комплектите дивани и фотьойли се развиват, за да създадат усещане за баланс и хармония. 


  Столове, които не само изглеждат привлекателно, но и са наистина удобни за сядане, са все предпочитани.  • Малки тераси и градини
 • Ако хотелът, заведението или домът Ви разполага с малка тераса или градина, има начин да превърнете това пространство в красива, но функционална зона, в която посетителите да се отпуснат. Можете да направите така, че тези малки градини или тераси да изглеждат по-големи. Единият вариант е да разработите т.н. вертикално градинарство. Tук е важно да съчетаете озеленяването с градинските мебели. Насочете се към елементи/комплекти, които са визуално леки И съответстват на Вашето външно пространство, за да постигнете баланс. Тънките крака, деликатните и плавни линии ще създадат усещане за повече свобода и пространство. 
 • Хол в градината
 • Тази тенденция отново е свързана с многофункционалността и усещането за комфорт и уют. Създайте градина, в която вътрешният двор може да изпълнява различни функции, независимо от това какво е времето навън. Можете да постигнете това, като включите елементи като навес, чадъри, отопление, осветление и разбира се удобни мебели.  Ниска градинска маса, градински столове или диван с меки възглавници - използвайте тези елементи, за да превърнете градината в хол или трапезария. • Бохо стил
 • Бохо стилът е особено популярен както в дома и хотела, така и в градините. Той носи усещане за приветлива и хармонична среда чрез смесване на цветове и шарки, наслояване и включване на различни текстури. За да го постигнете,  изберете подходящи килими, съчетайте с мека мебел за градина, използвайте разнообразни аксесоари на открито и различна височина на озеленяването.


  Този стил е привлекателен, размива границите между вътре и вън, но е добре да изберете столове и маси от материали, устойчиви на атмосферни влияния. Спокойните плетени или груби дървени елементи също работят перфектно. Добавете няколко плочки в източен стил, цветно стъкло, свещи и може би дори градински полилей. С няколко думи - изнесете комфорта отвътре навън. • Градината на благополучието
 • Създаването на място в градината, където хората може просто да се усамотят, е чудесен начин да я направите още по-привлекателна. Поставете градинска пейка в тихо кътче и ще имате идеалното място за малко спокойствие и тишина, далеч от шума на дома/хотела. 


  Можете да откриете още много вдъхновяващи идеи за обзавеждане на заведение, хотел и градина в нашия онлайн магазин. Свържете се с нашия екип, ако имате нужда от консултация.