Обзавеждане на офис за стартъп

Обзавеждане на офис за стартъп

Как да обзаведете офиса на Вашия стартиращ бизнес?


Когато решите да стартирате свой бизнес, трябва да помислите и за вашето работно пространство. Не е достатъчно просто да наемете помещение, което да обзаведете с офис мебели. Ако искате да имате сериозен бизнес план, в него е добре да включите и планирането на офис обзавеждането на вашия стартъп. 


В повечето случаи стартъпите започват с малък екип, затова няма да ви е необходимо голямо помещение. Важно е какви офис мебели ще изберете и как ще конфигурирате различните офис зони. 


Обзавеждане на офис за стартъп

Тенденциите в офис обзавеждането са насочени към отворените пространства. Ако сте решили да изберете този план, трябва да обмислите как да разпределите споделеното пространство. Важно е хората да не си пречат, но и да могат да си помагат по време на работа. 


Основен проблем на отворените офис пространства е шумът. Всеки служител трябва да разполага с достатъчно работно място и да може да се изолира, ако е необходимо. Заобикалящата го среда няма как да не окаже влияние върху работата му. 


Затова е важно да контролирате нивата на шум. Това важи както за шума в офиса, така и на този извън него. 


Преградните стени и панели са много полезни за изолиране на шума. Съществуват най-различни модели. Можете да поставите модели, които се окачват на тавана, както и подвижни модели, които да ви помогнат да съставите и различните зони в офиса


Друг много ефективен вариант са звукоизолиращите мебели. Телефонните кабини ще осигурят място в офиса, където да се провеждат личните и професионални разговори. Много полезни са и конферентните шумоизолиращи системи. Така можете да провеждате срещи на екипа или срещи с ваши клиенти в същото помещение, без да пречите на останалите да работят. 


Какви зони да включите във вашия офис?

Вашето офис пространство трябва да разполага с подходящо оборудване. Можете да направите списък с основните мебели, от които се нуждаете.


Това са офис зоните, които трябва да вземете предвид: 


Приемна зона

Приемната зона въвежда посетителите в офиса. Тя трябва да има изчистен и представителен дизайн. Ако вашият офис е прекалено малък за рецепция, можете да изберете да поставите стилно офис бюро с красив и удобен ергономичен стол


Добре е логото на фирмата да е изобразено в тази зона. Важно е мебелите да са елегантни и стилни. 


Зала за срещи с клиенти или заседания 

В тази зона ще провеждате важни разговори с клиентите и служителите си. Тя трябва да изглежда професионално, приветливо и гостоприемно. 


Не подценявайте тази зона, дори да не я използвате през целия ден. Тя също представя вашия бизнес. Мебелите в нея трябва да са удобни за седене. Можете да добавите няколко растения, за да изглежда по-уютна. Осигурете проектор и подвижна бяла дъска за писане. 


Тук е важно да изберете подходяща конферентна маса и офис столове. Ако нямате място, можете да използвате няколко ергономични бюра, които да поставите в кръг. 


Кухня/кафене в офис на стартъп


Във все повече фирми служителите имат гъвкаво работно време. Ако и вие планирате във фирмата ви да е така, то със сигурност ви е нужна отделна кухненска зона. Така служителите с различно време за почивка, няма да пречат на останалите, които работят. 


Дори офисът да е малък, помислете за създаване на малка кухненска зона с кафемашина, офис консумативи, хладилник и микровълнова печка.


Зона за игра

Стартиращият ви бизнес трябва да разполага със зона, която е дружелюбна, забавна и разтоварваща. Тя може да е малка, но трябва да е спокойна, с лека музика, маса за джаги и други игри. 


Ако нямате нищо против и искате да накарате служителите ви да се чувстват като у дома си, можете да направите офиса подходящ за домашни любимци. Кучетата действително могат да намалят стреса, а галенето им намалява кортизола в мозъка. Само се уверете, че никой от служителите не е алергичен към животни с козина, преди да пристъпите към това! 


Обикновено служителите с умствен блокаж имат нужда да избягат за известно време, за да се върнат в надпреварата за продуктивност. Освен това се подобрява цялостното настроение в офиса, когато има място за отдих, което не е скучно. 


Зона за релакс

Не на всеки ще му е до игри. Понякога служителите имат нужда просто да се отпуснат и да си почиват. Дори да си вземат кратка дрямка. 


Добре е  да осигурите и такъв кът с удобни мебели за релакс. Качествената почивка е съществена, за да могат да се върнат служителите заредени към работния процес. 


Доверете се на ChairPro за обзавеждането на Вашия офис

Понякога обзавеждането на офисите е предизвикателство за собствениците на бизнеси. Ние знаем, че пред тях има много задачи и понякога може да предпочетат да се доверят на професионалисти в сферата. Ако и при вас е така, свържете се с нашия екип


Нашите професионални търговски представители и интериорни дизайнери ще разберат както сегашните предизвикателства на организацията ви, така и желаните функционалности на пространството. Ние ще създадем корпоративна обстановка, която отразява идентичността и културата на вашата компания. 


Дайте на бизнеса си подобаващ старт и изберете най-доброто за служителите си. 

Прочети следващата

Офис столове за тежки хора

Офис столове за тежки хора

Как да изберете стол за потребител с наднормено тегло? Седящите професии се превърнаха в едни от най-търсените и високоплатените през последните години. Въпреки всичките им предимства обаче повече...

Идеи как да подобрите офис пространството си
Съвети

Идеи как да подобрите офис пространството си

Решили сте да внесете промяна в работното пространство? Това е чудесно решение. Промяната винаги има много позитиви.