Фън шуй в офиса

Началото на новата година е времето за реализиране на промени, които ще внесат повече уют, енергия и креативност на работното място. От включването на конкретни цветове в интериора до поставянето на мебелите на определени места - има много начини да внесете положителни вибрации в офиса си. Ето няколко съвета, според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията - фън шуй:

Поставете бюрото си в положение на „захранване“

Според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията фън шуй, трябва да поставите бюрото си в най-отдалеченото място от входа на стаята. Позиционирайте бюрото си така, че да виждате вратата, когато сте седнали!

Силна опора

Може да получите силна енергийна опора като позиционирате стола си така, че гърбът ви да е плътно до стената. Ако това не е възможно, поставете буйни растения зад мястото за сядане.

Изберете подходящ стол

Удобен стол с висока облегалка е идеален за фън шуй. Смята се, че висок гръб дава подкрепа и защита.

Зеленина

Експертите смятат, че внедряването на вода и растения в работното ви пространство може да създаде положителна енергия. Един декоративен фонтан ще свърши чудесна работа. Живото растение помага за подобряване качеството на въздуха в помещенията.

Произведения на изкуството

Изпълнете вашия офис с изображения и предмети, които ви вдъхновяват, като снимки с мото или с образи, които символизират това, което искате да постигнете.

Изберете правилните цветове

Офис цветовете трябва да създават душевен баланс. Подходящи в това отношение са жълто, златно, оранжево и зелено...

Изберете естествено осветление

Когато е възможно, използвайте естествена светлина от прозорците. Изкуственото осветление може да доведе до умора.