ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

Макар и въведен по-скоро като екстремна мярка в контекста на пандемията от COVID-19, месеци по-късно хоум офисът вече е устойчива тенденция. Големи световни компании я разпознават като най-работещата мярка – освен че не изисква голям ресурс, тя осигурява и пълния комфорт на дома. А статистиките сочат, че в България тази мярка е обхванала поне ⅓ от работещите. Утвърдени фирми осигуряват и допълнителни средства за обезпечаване на ползотворния работен ден. Ето и 5-те задължителни елемента

Стол, който следва естествените извивки

Водещият критерий, който да следвате при избора на офис мебел e мускулите и ставите да не се уморяват, материалът да е комфортен, но в същото време издръжлив. Всичко това се съчетава в ергономичен стол ErgoPro. Най-специалното за него е S-образната автоматична, масажираща лумбална опора. Тя помага за правилната поддръжка на прешленитраните и кръста на седящия като това е гаранция за избягване на негативните ефекти от продължително седене. Опциите за регулиране на седалката в дълбочина и наклона на височината, осигуряват “активно седене”, което спомага за циркулацията, пълния комфорт и продуктивност. Абсолютнo достижениe в ергономията e стола ChairPro 1000 H, с 3D подлакътник с височинно и дълбочинно регулиране и височинно регулируема лумбална опора - предназначен за истинските ценители на удобството.

Регулируемо бюро, с което не се заседявате

След редица научни опити е доказано, че продължителното седене е причина за различни професионални травми, които се срещат при шофьори например. Именно затова, дори да работим на бюро, особено от вкъщи, трябва да се изправяме възможно най-често. Най-модерният и работещ вариант е височинно-регулируемо бюро. То позволява да работите в разнообразни пози, изправени, наведени напред, което предотвратява отпускане на мускулите и дава голям набор от избор на плотове - както на цветове, така и на материали. Освен целия комфорт, които предлагат, бюрата Еrgo Desk Pro разполагат и с два повдигащи електрически мотора и дори напомнят кога трябва да смените позицията си чрез вградена аларма. От друга страна детските бюра от този вид “растат”, заедно с ученика като същевременно предпазват от изкривявания.

Добрите аксесоари като задължителен елемент

Освен за гърба и кръста при обзавеждането на нашия хоум офис, трябва да помислим и за умората в крайниците. То е резултат от продължително седене е резултат от притискане на сетивните нерви. Това притискане нарушава притока на кръв към тази зона и причинява неприятното усещане. Много добър вариант за предотвратяването му е антистрес подложка за крака. Незаобиколим аксесоар за перфектния хоум офис е и добрата светлина. Тя трябва да бъде така поставена, че да не създава неприятна сянка или отблясъци и да не уморява очите. Добър вариант е подходяща LED лампа, която да заглушава светлината в три цвята - синя, жълта и бяла. Освен това е изключително елегантна с вградено зарядно и светлина и 800 лумена яркост.