ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

Осигурете си ефективно и практично работно пространство у дома.

 

Макар и въведен по-скоро като екстремна мярка в контекста на пандемията от COVID-19, месеци по-късно хоум офисът вече е устойчива тенденция. Големи световни компании разпознават тази мярка като най-работещата. Причина за това е, че освен че не изисква голям ресурс, тя допринася и за това да сме продуктивни и успешни от уюта на дома си. Статистиките сочат, че в България тази мярка е обхванала поне ⅓ от работещите. Утвърдени фирми осигуряват и допълнителни средства за обезпечаване на ползотворния работен ден.

 

В тази статия ще споменем няколко важни елемента за добрия хоум офис, които да приложите:

 

Стол, който следва естествените извивки

 

Водещият критерий, който да следвате при избора на офис мебел e мускулите и ставите да не се уморяват, материалът да е комфортен, но в същото време издръжлив. Всичко това се съчетава в ергономичен стол ErgoPro. Забележителното при него е S-образната автоматична, масажираща лумбална, опора. Тя помага за правилната поддръжка на прешленитe и кръста на седящия като гарантира предотвратяването на негативните ефекти от продължителното седене. Опциите за регулиране на седалката в дълбочина и наклона на височината, осигуряват “активно седене”, което спомага за правилната циркулация на кръвта, пълния комфорт и продуктивност. Toй е подходящ за високи потребители, държащи на ергономичните функции и стилния дизайн.

 

Още едно абсолютнo достижениe в ергономията e столът ChairPro 1000 H, с 3D подлакътник с височинно и дълбочинно регулиране и височинно регулируема лумбална опора - предназначен за истинските ценители на удобството. Той е добър бюджетен вариант, доставящ необходимата ергономичност за всеки офис.

 

Регулируемо бюро, с което не се заседявате

 

След редица научни опити е доказано, че продължителното седене е причина за различни хронични травми, които се срещат често при шофьорите например. Именно затова, дори да работим на бюро, особено от вкъщи, трябва да се изправяме възможно най-често. Най-модерният и работещ вариант е височинно регулируемо бюро. То позволява да работите в разнообразни пози - изправени, наведени напред и седнали, което предотвратява отпускане на мускулите. Моделът разполага с голям набор от избор на плотове - както на цветове, така и на материали. Освен големият комфорт и подвижност, който предлагат, бюрата Еrgo Desk Pro, те разполагат и с два повдигащи електрически мотора, които работят почти безшумно, и с вградена аларма, която да Ви напомня кога да смените позата. Незаменимо предимство на детските бюра от този вид е, че те “растат” заедно с ученика, като същевременно го предпазват от изкривявания и изгърбвания.

 

Добрите аксесоари като задължителен елемент

 

Освен за гърба и кръста при обзавеждането на хоум офиса, трябва да помислите и за умората в крайниците. Тя най-вече е резултат от продължително седене и притискане на сетивните нерви. Това притискане нарушава притока на кръв към тази зона и причинява неприятно изтръпващо усещане. Много добър вариант за предотвратяването на тези последици е използването на антистрес подложка за крака.

 

Стойката за монитор е изключително важен аксесоар, който голяма част от потребителите подценяват. Разположението на монитора е ключово за определянето на правилната поза при седене. Екранът трябва да е изцяло срещу потребителя и да е позициониран на нивото на очите. За да можете лесно да регулирате това, стойката за монитор е много удобен аксесоар, който ще Ви осигури допълнителна подвижност и комфорт.

 

Добро осветление

Доброто осветление е от съществено значение. В идеалния случай помещението, което сте избрали за работа, трябва да има достъп до много естествена дневна светлина. Дневната светлина е най-равномерно балансираният наличен източник на бяла светлина, тъй като слънчевата светлина има приблизително еднакво съотношение на всеки цвят от спектъра. Тази светлина обаче никога не е с постоянен цвят през целия ден.

 

Ако не е налична дневна светлина, ще е необходима комбинация от общо и работно осветление. Ако домашният офис се намира в мазе или в помещение без прозорци, разгледайте източниците на светлина, възпроизвеждащи възможно най-близка до дневната светлина и осигуряващи енергийно ефективно осветление с пълен спектър.

 

Експертите съветват да заложите на качествено ергономично осветление. То трябва да бъде така разположено, че да не създава сянка над работния плот или отблясъци, и да не уморява очите. Добър вариант е ергономичната LED лампа, която предлага светлина в три цвята - синя, жълта и бяла. Освен това е изключително елегантна с вградено зарядно за смартфон и светлина и 800 лумена яркост.

 

Подреждане/организация на работното пространство

 

За да облекчите стреса и да бъдете максимално продуктивни, Ви съветваме да организирате работното пространство така, че да разполагате с достатъчно място както за съхранение, така и за всички най-необходими консумативи и периферни устройства. Разгледайте мебелите за съхранение, които предлагаме на страницата на ChairPro, които не само ще Ви осигурят така необходимото място, но и ще допринесат за стилния вид на Вашия дом.

 

Бюрото Ви вероятно ще бъде мястото, където ще прекарвате най-много време. Обмислете различните възможности за организиране на документите на бюрото си. За да разрешите проблема с хаотично разположените кабели, които могат да повлияят негативно на работата Ви, препоръчваме да използвате вертикален кабеловод.

 

Има още безброй възможности да подобрите Вашия хоум офис, но с тези основни стъпки ще положите ефективна и практична основа. Не пропускайте да разгледате и останалите продукти, които предлагаме в страницата на ChairPro. Свържете се с нас при нужда от консултация.

Прочети следващата

Мебели, които ви подсещат кога да се раздвижвате

Мебели, които ви подсещат кога да се раздвижвате

Подобрете начина, по който се движите и представяте на работа с ергономични мебели и аксесоари.   Според данни на Американския институт по хиропрактика, болките в гърба са причина номер едно за тра...

Комфорт и защита, щом сме на открито

Комфорт и защита, щом сме на открито

Няколко полезни препоръки за създаване на стилна, удобна и безопасна градина на Вашия ресторант или хотел.   Лятото вече е тук, а с него и топлите и дълги вечери навън с близки и приятели. А какво ...