Мебели, които ви подсещат кога да се раздвижвате

Мебели, които ви подсещат кога да се раздвижвате

Подобрете начина, по който се движите и представяте на работа с ергономични мебели и аксесоари.

 

Според данни на Американския институт по хиропрактика, болките в гърба са причина номер едно за трайни увреждания на опорно-двигателните функции. Основни “виновници” за това са нездравословните пози и заседяването. Влияние върху здравето ни оказват неестествените движения и пози като силно навеждане, изгърбване или усукване. Поставянето на тялото в една и съща поза за часове наред не по-малко вреди. Най-ефективният начин да защитите здравето си от последствията на статичната поза, е използването на ергономични мебели.

 

Чрез правилните ергономични решения можете изцяло да трансформирате работното си място – това включва модернизиране и оптимизиране на пространството, осигуряване на подходящо осветление, комфорт и повече подвижност по време на работа и превенция на риска от наранявания и хронични болки. Възможността за повече движение доказано увеличава резултатите на компаниите и допринася служителите да се чувстват по-щастливи, здрави и обгрижени. Как да изпълните всичко това? Вижте нашите препоръки в следващите редове.

 

Работна маса с аларма

 

Дори и да сте дисциплиниран човек, който иска да се раздвижва на всеки 40 до 50 минути, невинаги успеваемостта е 100%. Точно за тази цел имаме подходящо решение - регулируемо бюро Ergo Desk Pro. Механизмът, чрез който се регулира височината на бюрото, разполага с вградена аларма. Тя може лесно да бъде настроена, като ненатрапчиво напомня кога е време да смените позата или да станете. Опциите стигат и по-далеч – най-подходящите и удобни височини могат да бъдат автоматично запазени, което спестява ценно време. Бюрото има забележителна товароносимост – 125кг., и широк диапазон за повдигане. Осигурете си възможност за работа както седнали, така и от изправено положение. По този начин можете да сте много по-активни, без да се налага да прекъсвате работата си.

 

Стол, на който седите... активно? Възможно е.

 

“Активно” и “седене” - дори двата термина да звучат като оксиморони, но най-новите тенденции при ергономията в офиса ги събират в едно. Заложете на качествен ергономичен стол, на който да разчитате дълго време и който лесно да регулирате. Нашата препоръка за Вашия офис е ергономичен стол ErgoPro. Регулирането в дълбочина и височина, както и синхронният механизъм с възможност за заключване в 6 положения на наклон и ъгъл до 35 градуса, са гаранция за намиране на перфектната поза. Така не се позволява на тялото да остава в една позиция за дълго време. Това ще сведе до минимум симптомите на обездвижване като отслабване на мускулите, изтръпване, крампи, дискомфорт в очите или главоболие.

 

Движение без да спирате работа

 

Ергономичните мебели са идеалният вариант за запазване на здравето и със сигурност допринасят за движението и концентрацията на служителите. Вече можете да пренесете фитнеса и на работа и да елиминирате проблема с обездвижването. Електрическата пътека за ходене, преназначена за употреба под височинно регулируемо бюро, е онзи детайл в офис обзавеждането, което не само ще промени визията на офис интериора, но и напълно ще трансформира начина, по който се представяте. Не е нужно да мислите как да съчетаете спорта с натоварения си график – спортувайте, докато работите или в обедните почивки. Това ще Ви направи по-енергични, ще Ви мотивира да се движите и да сте по-ефективни на работното място, а не на последно място и да се забавлявате.  Чрез движението с електрическата пътека ще заздравите мускулатурата на гърба и ще подобрите баланса и координацията, без да се налага да прекъсвате работния процес.

 

Ергономични аксесоари, които допълват обзавеждането и улесняват движението

 

Всеки офис служител се е сблъсквал с неудобството от непрестанното търсене на удобното разположение на монитора. Предлагаме Ви едно незаменимо ергономично удобство – регулируема стойка за монитор. Без значение дали искате да смените позицията на монитора заради промяната на светлината в офиса през деня или просто искате да го позиционирате според Вашата поза, това е изключително полезен ергономичен аксесоар, който улеснява движението през работния процес.

 

Какво е офис пространството без благоприятна светлина, която да насърчава работата? Ергономичните LED лампи са онзи аксесоар, който ще промени начина, по който работите и се чувствате. Те могат да се регулират изключително лесно и удобно и разполагат с 3 вида светлина – бяла, топло-бяла и неутрална, за да задавате най-подходящата за Вас. Насочете лампите към онази част от работния плот, върху която имате нужда и заредете смартфона си безжично. Ограничете неприятните и неудобни движения и се насладете на модерна офис атмосфера.  

 

Ергономията е цялостен подход към производителността, основан на комфорта, движението, предотвратяването на травми и правилната почивка. Липсата на подходящи почивки и движение може да намали производителността на служителите точно толкова, колкото и лошата стойка. Ето защо ергономичните мебели, които съчетават в себе си подвижност, добра поддръжка на тялото и комфорт, са незаменим помощник за по-доброто здраве и ефективност по време на работа.

 

С ChairPro ергономията е само на няколко клика разстояние от Вас. Разгледайте голямото разнообразие от комфортни ергономични мебели на онлайн страницата ни. Нашият екип е винаги на разположение да Ви помогне при избора на подходящото обзавеждане за Вашия дом и офис. Не се колебайте да се свържете с нас.

Прочети следващата

ЕРГОНОМИЯ - лесна като детска игра

ЕРГОНОМИЯ - лесна като детска игра

Въвеждането на ергономията още от ранната детска възраст ще подобри начина, по който децата растат и се развиват.   Правилата на добрата стойка трудно се намират в учебниците, но са не по-малко важ...

ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

Осигурете си ефективно и практично работно пространство у дома.   Макар и въведен по-скоро като екстремна мярка в контекста на пандемията от COVID-19, месеци по-късно хоум офисът вече е устойчива т...