Комфорт и защита, щом сме на открито

Лятото вече е тук, а с него и топлите и дълги вечери навън с близки и приятели. А какво по-подходящо място за срещи от ресторант или бар с градина? Но колкото и да са изкушаващи,те трябва да се случват по разумен начин, защото все още опасността от COVID-19 не е напълно преодоляна.

Ако сте собственик на за ресторант или хотел има няколко лесни стъпки, които да следвате за перфектна комбинация от комфорт и безопасност за вашите клиенти:

Градински мебели, които издържат на времето

Инвестицията в градински мебели е дългосрочна и затова трябва да подбираме внимателно материала, от който са изработени. Един от най-подходящите материали е тиковото дърво. Маси и столове, изработени от него пресъздават естествената природна красота. Той притежава здравина, якост, устойчивост на гниене, насекоми и всякакви климатични условия като външна влага и химикали, плесен и насекоми. Трудно се поддава на изкривяване. Освен това, с годините мебелите от тиково дърво стават по-красиви. Ако търсите ретро и шик излъчване - насочете се към сетове от ковано желязо - класика, която никога не излиза от мода. Мебелите от такъв материал са здрави и стабилни и се съчетават перфектно с други естествени материали във вашата градина.

Предпазени от капризите на слънцето 

Когато говорим за градински мебели няма как да подминем чадъра, който е задължителен елемент за всеки по-дълъг престой на открито. Универсален продукт, който предпазва от всички капризи на времето. Най-важното е материята на сенника да е плътна и да съдържа субстанции, които блокират вредното UV лъчение. Такива са например сатен, полиестер и всеки материал, който съдържа микрофибри. Важно е чадърът да е и здраво стъпил на земята с подходяща стойка. Един от най-добрите варианти са алуминият и металът - здрави и издръжливи, а освен това се почистват лесно.

Безопасната среда преди всичко

Независимо какъв дизайн и модел изберете, най-важно за градината на вашия хотел или ресторант, е ограничаване на разпространението на вируси. Един от най-елегантните и бюджетни варианти, които може да изберете, са преградните панели от плексиглас. Те се поставят изключителн лесно на всяка маса и ефективно обезпечават физическата дистанция. Предимствата са, че са абсолютно прозрачни и така клиентите нямат усещането, че са изолирани.Почистват се лесно и не нарушават ефекта на завършеност и визуално внушение наинтериора.