Комфорт и защита, щом сме на открито

Комфорт и защита, щом сме на открито

Няколко полезни препоръки за създаване на стилна, удобна и безопасна градина на Вашия ресторант или хотел.

 

Лятото вече е тук, а с него и топлите и дълги вечери навън с близки и приятели. А какво по-подходящо място за срещи от ресторант или бар с градина? Но колкото и да са изкушаващи, тези срещи трябва да се случват по разумен начин, защото все още опасността от COVID-19 не е напълно преодоляна.

 

Ако сте собственик на ресторант или хотел, има няколко лесни стъпки, които да следвате за перфектна комбинация от комфорт и безопасност за Вашите клиенти:

 

Съобразете дизайна спрямо клиентите

 

Дизайнът на Вашата градина трябва да е изцяло съобразен със стила и броя на гостите, които  искате да посрещнете. Оборудването за различните видове открити помещения може да варира. То трябва да зависи от това дали ще предлагате храна или само напитки и доколко късно ще работи откритата част на ресторанта.

 

Започнете от рамките на мебелите

 

Първото нещо, от което трябва да започнете при избора на Вашето външно обзавеждане, е конструкцията. От какво са направени рамките? Алуминият и ратанът са най-подходящите материали за Вашите градински мебели и ето причините за това:

 

Алуминият е материал, известен със своята дълготрайност, устойчивост на атмосферни влияния и издръжливост (не се влияе от силното въздействие на корозията). Освен това алуминиевите мебели за външно обзавеждане не изискват особена поддръжка и имат способността да приемат всяка форма, която дизайнерът си представи. Като се има предвид, че алуминиевите рамки на мебелите за външно ползване не ръждясват, това прави процесът на почистване изключително лесен – само с кърпа и воден разтвор и сапун. И накрая, тъй като е 100% рециклируем, алуминият се счита за един от най-екологичните метали.

 

Ратановите мебели за външно обзавеждане, познати още като плетени, са изработени от тъкани влакна, оформени в твърд материал. Производителите на мебели за открито обикновено предлагат голямо разнообразие от текстури. Влакната са изработени от полиетилен, който е нетоксичен и 100% рециклируем. Този първокласен синтетичен вид плетене е внимателно подбран, тъй като е дълготраен, може да се почиства лесно, устойчив е на UV лъчи и атмосферни влияния.

 

Ето защо алуминиевите и ратановите мебели ще намалят усилията, които трябва да се полагат за поддържане на обзавеждането на Вашия ресторант или хотел в добра форма.

 

Градински мебели, които издържат на времето

 

Инвестицията в градински мебели е дългосрочна и затова трябва да подбираме внимателно материала, от който са изработени. Още един от най-подходящите материали е тиковото дърво. Маси и столове, изработени от него, пресъздават естествената природна красота. Той притежава здравина, якост, устойчивост на гниене, насекоми и всякакви климатични условия като външна влага и химикали, плесен и насекоми. Трудно се поддава на изкривяване. Освен това с годините мебелите от тиково дърво стават по-красиви. Ако търсите ретро и шик излъчване - насочете се към сетове от ковано желязо - класика, която никога не излиза от мода. Мебелите от такъв материал са здрави и стабилни и се съчетават перфектно с други естествени материали във Вашата градина.

 

Предпазени от капризите на слънцето

 

Слънчевото излагане, което през пролетта е все още приятно, в средата на лятото се превръща в мъчение. Предложете на гостите си достатъчно сянка. Не всеки гост обича да седи под директните слънчеви лъчи, които са изключително силни през лятото. Някои ресторанти избират тенти, които могат да покрият цялата външна площ. По-гъвкави са индивидуалните сенници, които се опъват при слънчево греене. Така някои слънчеви места остават свободни и всеки гост може сам да реши дали да се изложи на пряката светлина. Висящите сенници са особено практични: те могат да се регулират в зависимост от положението на слънцето. Изберете от различните системи слънцезащитни чадъри тази, която е най-подходяща за условията на Вашето пространство. Някои чадъри са и с покритие, което предпазва гостите ви от внезапни летни дъждове.

 

Като цяло чадърът е универсален продукт за всеки по-дълъг престой на открито. Най-важното е материята на сенника да е плътна и да съдържа субстанции, които блокират вредното UV лъчение. Такива са например сатен, полиестер и всеки материал, който съдържа микрофибри. Важно е чадърът да е и стабилно застопорен на земята с подходяща стойка. Един от най-добрите варианти са алуминият и металът - здрави и издръжливи, а освен това се почистват лесно.

 

Безопасната среда преди всичко

 

Независимо какъв дизайн и модел изберете, най-важно за градината на Вашия хотел или ресторант, е ограничаването на разпространението на вируси. Един от най-елегантните и бюджетни варианти, които може да изберете, са преградните панели от плексиглас. Те се поставят изключително лесно на всяка маса и ефективно обезпечават физическата дистанция. Предимствата са, че са абсолютно прозрачни и така клиентите нямат усещането, че са изолирани. Почистват се лесно, не нарушават ефекта на завършеност и създават визуално внушение за по-голямо пространство.

 

Удобно разстояние между местата за сядане

 

В малките кафенета на тротоара или слънчевите маси пред ресторанта пространството е също толкова рядко срещано, колкото и в големите градини или терасата за хранене на ресторанта. Планирайте точно колко място остава между масите и столовете, когато декорирате външната си зона. Вашите гости трябва да могат да седят удобно, без да се налага столовете постоянно да бъдат размествани, за да се осигури необходимото пространство за всеки. Помислете и за обслужващия си персонал, който трябва да достигне до всяка маса.

 

В началото и края на лятото, а понякога и през летните вечери, може температурите да са по-ниски, а гостите Ви да не са облечени подходящо. За да им осигурите необходимия комфорт, Ви съветваме да снабдите градината с одеала и газови лапми.

 

Следвайки изброените препоръки, ще постигнете една практична, устойчива, стилна и безопасна среда за Вашата градина. Следете блогът на ChairPro за още полезни статии. Разгледайте и нашите предложения за продуктивно и удобно офис обзавеждане на страницата ни.

Прочети следващата

ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

ЕЛЕМЕНТИТЕ, без които ДОБРИЯТ хоум офис не може

Осигурете си ефективно и практично работно пространство у дома.   Макар и въведен по-скоро като екстремна мярка в контекста на пандемията от COVID-19, месеци по-късно хоум офисът вече е устойчива т...

Грижа и дезинфекция на любимите мебели

Грижа и дезинфекция на любимите мебели

Постепенно все повече бизнеси премахват задължителния хоум офис и се завръщат към строго корпоративната работна среда. Това е и моментът, в който трябва да се обърне специално внимание на стриктнот...