Еко философия в интериора

Еко философия в интериора

Повечето съвременни компании за производство на офис мебели мислят за бъдещето. Или – следят как нито един момент от производството им да не остави отпечатък върху еко равновесието.

 

Okamura Corporation

 

Тази компания работи със световно признати дизайнери на мебели, които имат ясен план с какво да допринесат към еко иновациите. Тяхната основна философия гласи: „Икономисвай, използвай отново и рециклирай!“. Още на база дизайн на мебелите, потенциалното влияние върху околната среда се свежда до минимум.

 

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ CONTESSA II – ЧЕРЕН, ДАМАСКА + МЕШ например, е част от програмата на Okamura за общественото здраве и чистия въздух. Материалите са рециклируеми, а в производството се използват суровини и бои, които не излъчват агресивни химични съединения.

 

Leyform

 

Leyform е една от най-добре развитите компании с дългосрочен план за опазване и щадене на околната среда. Техните столове са изцяло изградени с мисъл за природата - от самия дизайн до изпълнението.

 

Пример за това е ОФИС СТОЛ ZEUS - абсолютно всяка част от този висококачествен стол е био разградима - дамаската, полиуретановата пяна и дори алуминият. Задната част на облегалката е рециклирана и рециклируема.

 

Wagner

 

От 2009 година от Wagner започват сериозна борба с разхищението на материал и достигат страхотен екологичен прогрес. Оттогава използват лепила само на водна основа, електричеството във фабриката е от био енергия и от няколко години насам в производството си овладяват отрицателните емисии на СО2 в природата.

 

Dauphin Human Design Group

 

Тази компания е абсолютен шампион както по отношение на иновативния дизайн, така и по отношение на подготовката, изработването и цялостното еко менажиране.

 

Офис столът DAT-O е перфектният представител от семейството си - повече от 50% от него са рециклируеми. Дамаската и пълнежът са с възможност за подмяна, за да се удължи животът на стола. Дори опаковката, в която се доставя този продукт, може да бъде използвана отново.

 

HAG столове

Днес HAG използват всякакви видове рециклируема пластмаса в процеса на изработка на своите продукти и част от политиката на компанията е да продължава да работи в посока увеличаване на съдържанието на рециклирани и рециклируеми материали. През 2015 г. моделът HAG Capisco бе обявен за „Най-добър продукт в Европа, изработен от рециклирани материали“ - награда, присъдена от Европейската Асоциация на преработвателите на пластмаси.

 

Темата за щастие е дълга и следва продължение…

Прочети следващата

Какво НЕ ТРЯБВА да правим в офиса?

Какво НЕ ТРЯБВА да правим в офиса?

Кои са най-честите ни грешки в офиса и как да се справим с тях?   Всички сме имали болки в кръста, a на повечето от нас ни се налага да носим почти поне един чифт очила с диоптри в чантата си.  Вре...

Типовете офис хора и тяхната продуктивност

Типовете офис хора и тяхната продуктивност

Какви са основните типажи офис служители? Можете ли да се припознаете в някои от тях?   Типажите, които описваме, са най-често срещаните в работна среда, но много служители могат да бъдат и от смес...