Дезинфектант вместо кафе на входа? Добре дошли в новата реалност!

Не е ясно дали новият коронавирус ни е ясен, но за сметка на това е ясно, че много неща вече няма да са същите. Добрата новина е, че освен безпрецедентна икономическа криза, ситуацията породи и много възможности, една от които е свързана със стремглавото развитие на технологиите.

Без съмнение през последните няколко месеца фокусът на целия цвят беше върху медицината и нейните постижения. В Китай, например, засегната най-много от коронавируса, технологиите при здравеопазването и дезинфекцията бележат бум.

Роботи в борбата срещу вируса

Част от тях са малки автоматизирани ванове и коли, които по време на тоталната карантина се използват за предоставяне на лекарства и храна без да се застрашава здравето на лекари и социални работници. По света в борбата с коварния вирус се включват и роботи - както в болниците, така и в градския транспорт. Чрез тях дезинфекцията е по-качествена, безопасна и на много по-малки интервали.

Промените се случват и във всички сфери на икономиката и социалния живот. Безпроблемното завръщане към работния процес на пълни обороти цели компенсиране на изгубеното време. Това е важна задача пред всички работодатели и служители, и то в периода, в който е важно обезпечаването на пълната здравословна среда на работното място, за което има лесни и ефективни решения.

Машини като за кафе, но не съвсем
Задължителен елемент вече стават машините за дезинфекция. Те дори са по-важни от вендинг машината за кафе, която е незаобиколима спирка за всеки в началото на работния ден.
И дори да предоставят дезинфектант и ръкавици, вместо кофеин, те са не по-малко симпатични и могат да се превърнат в прекрасно допълнение към пейзажа. Поставени при входа те са най-бързото и ефективно решение за минимизиране на разпространението на вируси. Интелигентни решения при грижата за служителите и естественото продължение на „офисите на бъдещето“, към които светът все повече се стреми. Според проучване, проведено през 2018, използването на подобни машини е намалило загубите в някои компании до 40% във връзка с използването на болнични.

Ключът е в мястото

Безконтактното им използване чрез сензори за движение е гарант за безопасност. А ако се поставят на ключови места, със сигурност използването му ще бъде по-често от просто измиването на ръце и ще се дореди до честота на използване с вендинг машините. Важните места за изходите и входовете, както и местата за работни срещи и общите помещения като кухни. Дизайнът им от универсални светове и форми ги прави подходящи за всякакви помещения с разнообразно предназначение. Дългосрочно решение за по-добра здравословна среда, от което всеки офис се нуждае.