Дезинфектант вместо кафе на входа

Дезинфектант вместо кафе на входа

Машината за дезинфекция се оказа едно от най-ефективните решения за справянето с разпространението на вируси.

 

Не е ясно дали знаем достатъчно за новия коронавирус , но за сметка на това знаем, че много неща вече няма да са същите. Добрата новина е, че освен безпрецедентна икономическа криза, ситуацията породи и много възможности, една от които е свързана със стремглавото развитие на технологиите.

 

Без съмнение през последните няколко месеца фокусът на целия цвят беше върху медицината и нейните постижения. В Китай, например, която  е засегната най-много от коронавируса, технологиите при здравеопазването и дезинфекцията бележат бум.

 

Роботи в борбата срещу вируса

 

Част от иновативните решения в борбата с вируса са малките автоматизирани ванове и коли, които по време на тоталната карантина се използват за предоставяне на лекарства и храна, като така не се застрашава здравето на лекарите и социалните работници. По света в борбата с коварния вирус се включват и роботи - както в болниците, така и в градския транспорт. Чрез тях дезинфекцията е по-качествена, безопасна и на много по-малки интервали.

 

Промените се случват и във всички сфери на икономиката и социалния живот. Безпроблемното завръщане към работния процес на пълни обороти цели компенсиране на изгубеното време. Това е важна задача пред всички работодатели и служители. В този период е от изключително значение да се осигури здравословна и безопасна работна среда.

 

В търсенето на ефективни решения за спазване на продивоепидемичните мерки се поставиха изисквания за организацията на офисите. Едно от тези изисквания е осигуряване на машини за дезинфекция на всички входове.

 

Машини като за кафе, но не съвсем

 

Машините за дезинфекция станаха толкова важни, че дори заместиха вендинг машинните за кафе, които бяха задължителна спирка за всеки в началото на работния ден в офиса.

 

Дори да предоставят дезинфектант и ръкавици, вместо кофеин, новите машини са не по-малко симпатични от тези за кафе и могат да се превърнат в прекрасно допълнение към интериора на офис сградата. Поставени при входа те са най-бързото и ефективно решение за минимизиране на разпространението на вируси.

 

Тези машини се оказаха интелигентни решения при грижата за служителите и естественото продължение на „офисите на бъдещето“, към които светът все повече се стреми. Според проучване, проведено през 2018, използването на подобни устройства е намалило ползването на болнични дни с до 40%.

 

 Ето още няколко предимства от използването на автоматична машина за дезинфекция:

 

  1. Автоматично означава без контакт

Първото и най-важното предимство е, че тя осигурява необходимата дезинфекция без докосване. Няма нужда от натискане на бутон или дръжка. Тези дозатори имат ултразвукови сензори, които осигуряват достатъчно дезинфектант, след като задържите ръцете си под дюзата. Тя е бърза, безопасна и просто по-ефективна.

 

  1. Лесна за използване

За всеки уред лекотата на използване е това, което определя неговата приложимост. Автоматичната машина е много по-лесна за използване, за разлика от ръчната.

 

Автоматичните машини за дезинфекция на ръцете са по-добри от традиционните, тъй като те автоматично разпределят дезинфекциращия механизъм. Не е нужно да прилагате физическо налягане върху дозатора; просто поставете ръцете си под дюзата и тя осигурява правилното количество.

 

  1. Доставя стандартна доза

Едно от най-големите предимства на автоматичната машина за дезинфекция на ръце е, че предлага стандартна доза дезинфектант, достатъчна за почистване на двете ръце.

 

Тези стандартизирани дози обикновено се напръскват върху ръцете, което спестява количеството на използвания дезинфектант.

 

  1. Елиминира точката за контакт

Ръчните дезинфектанти за ръце изискват натискане на помпата, за да се освободи дезинфекциращо средство. Докосването до помпата може да разпространи много микроби, тъй като хората с мръсни ръце също го използват.

 

Автоматичната машина за дезинфекция на ръце няма обща точка за контакт, което означава, че по-малко( или никакви) микроби ще да бъдат прехвърляни от един човек на друг.

 

  1. Модерен външен вид

Безконтактните дозатори за дезинфекция на ръце обикновено имат елегантен и стилен дизайн. Те също така добавят модерна привлекателност към местата, в които са инсталирани.

 

Ако инсталирате безконтактен дозатор за дезинфекция на ръцете на работното си място, тогава наистина подобрявате вида на интериора.

 

Дизайнът от универсални цветове и форми прави тези машини подходящи за всякакви помещения с разнообразно предназначение. Те са дългосрочно решение за по-добра и здравословна среда, от която всеки офис се нуждае.

 

Къде трябва да бъдат поставяни машините, за да бъдат най-ефективни?

 

Безконтактното използване чрез сензори за движение е гарант за безопасност. А ако се поставят на ключови места, със сигурност използването на машините ще бъде по-често и ефективно от измиването на ръцете. Вероятно е да бъдат толкова често използвани, колкото са вендинг машините. Важните места, на които трябва да бъдат установени са изходите и входовете на сградите, както и местата за работни срещи и общите помещения като кухни и зони за релакс.

 

Освен поставянето на машини за дезинфекция, ние, от ChairPro, препоръчваме да осигурите достатъчно разстояние между работните станции на служителите. Понякога това може да е трудна задача, тъй като може да разполагате с малко пространство или да ползвате офис със отворен дизайн. Затова подвижните преградни стени могат да бъдат едно универсално решение за изолиране  на желаното пространство.

 

За още интересни и актуални статии, следете блога ни. Разгледайте и нашите продукти, които ще допринесат за качествената здравословна работна среда.

Прочети следващата

Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!

Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!

Елиминирайте болките в гърба и кръста с няколко лесни и важни стъпки, които ще Ви помогнат да работите с изправена стойка.   Изисква ли работата Ви да сте седнали 40 и повече часа седмично? Ако отг...

Бързи рецепти срещу СТРЕС!

Бързи рецепти срещу СТРЕС!

Ще Ви предложим няколко практични съвета как да редуцирате стреса по време на работа и да направите офис средата уютна и здравословна.   Макар и сезонът на отпуските да чука на вратата, за повечето...