Стабилно и ергономично бюро за Вашето дете

Стабилно и ергономично бюро за Вашето дете

Без значение дали детето Ви се обучава онлайн или прекарва по няколко часа, в които да рисува, пише, работи на компютър у дома, има начин как да му осигурите най-здравословното учебно оборудване. Ергономичните детски бюра са специално създадени, за да предоставят удобство и комфорт на детето.

 

В много случаи няма как да изберете учебното оборудване на детето си в училище. У дома можете да направите така, че когато се наложи, ученикът винаги да учи на качествено детско бюро.

 

Какво е значението на ергономичното бюро за учене?

Едва ли ще Ви изненадаме с тази информация, но все пак е важно да отбележим, че начинът, по който стоим и времето, което прекарваме седнали, е от изключителна важност за нашето здраве и стойката ни. Всичко това започва да има значение още от ранна детска възраст. Тъй като децата не осъзнават колко е важно как стоят и седят, докато са на бюрото си, отговорността да научат това най-вече е на техните родители и учители.

 

Дори да не се забелязва на първо време, ако детето седи продължително в неправилна, изкривена поза, това ще се отрази на цялостната стойка на тялото. Ето защо, ако все още не сте обмисляли какво можете да направите за правилната ергономия на детето си, подходящият момент за това е сега. Вие можете да се погрижите детето да знае как да стои, докато учи, за да може гърба му да е изправен, и да се развива правилно.

 

Ергономичното ученическо бюро ще предотврати появата на болки и усещането за дискомфорт. Освен това ще помогне на детето Ви да се фокусира и да бъде по-продуктивно.

 

Предимства на ергономичното детско бюро

В днешно време децата прекарват много време в статично седене и е добре да сте наясно до какво може да доведе това. Неправилната стойка често води до изгърбвания, които се отразяват на позата на тялото, дори когато децата вървят. Можете да забележите отличителни знаци за това – отпуснати рамене и прегърбен гръб. Тези признаци с времето може да доведат до мъчителни болки в гърба и врата.

 

Ако детето Ви не заема правилна стойка, докато учи, пише, рисува, тялото му започва да се адаптира към нея, гърбът се извива и това води до напрежение в мускулите и ставите. Неестествената извивка на гръбначния стълб се отразява на развитието на детското тяло.

 

Като родител имате възможност да помогнете за предотвратяването на това негативно развитие, като осигурите на детето си подходящи ергономични ученически мебели. Най-важните мебели за целта са ергономичните детски бюра и столове. Също така препоръчваме да дадете насоки на детето си как правилно да ги използва, за да сте сигурни, че дори когато не сте там, то ще знае как да се погрижи за себе си и за стойката си.

 

Какво трябва да предлага едно добро детско бюро?

Ако наистина искате да осигурите най-доброто детско бюро на ученика, е необходимо да знаете по какво можете да го разпознаете.

 

  1. Бюрото расте заедно с Вашето дете

Знаете ли, че всъщност детското бюро може да расте и да се развива заедно с Вашето дете? Да се адаптира към тялото на ученика спрямо нуждите му? Доброто детско бюро може лесно да се регулира спрямо височината на детето.

 

  1. Достатъчно място за съхранение

Доброто регулируемо бюро предоставя възможност не само да определите перфектната позиция на работния плот. То също така осигурява достатъчно място за съхранение и подредба на ученическите пособия, за да може детето да се движи свободно, да се концентрира и да се чувства удобно, докато учи, рисува, пише и т.н.

 

  1. Дългосрочна инвестиция

Ергономичното детско бюро е инвестиция, която определено си заслужава, тъй като всеки един негов детайл е съобразен с нуждите на детето.

 

Това оборудване е дългосрочна полезна инвестиция в здравето на подрастващите. Благодарение на адаптивността и възможността за регулиране, можете да сте спокойни, че детето Ви ще може да го ползва от ранна детска възраст, докато порасне до зряла възраст.

 

  1. Гъвкавост и адаптивност за всяка дейност на ученика

При много от дейностите, които децата вършат, като рисуване, четене на книга и други, е необходим устойчив и регулируем работен плот, който да може да се накланя. Така няма да се налага детето да се изгърбва и извива тялото си. Ергономичното детско бюро може да осигури подходящи условия за всяка дейност, така че да се избегне усещането за дискомфорт, схващания и болки, а регулирането става по приятен и лесен начин.

 

  1. Модерен дизайн

Освен всичко изброено, тези детски бюра разполагат с красив и модерен дизайн, който подканва детето да го използва. Управлението на функциите е лесно като забавна детска игра. Също така тези бюра  пасват идеално към всеки интериор и са подходящи както за обзавеждане на класната стая, така и на детската стая у дома.

 

Как правилно да настроите ергономичното оборудване на детето?

Когато настройвате ергономичното училищно бюро и стол за детето си, трябва да започнете със стола и височината му. Височината на седалката трябва да е такава, че краката на детето да са стабилно стъпили на пода.

Облегалката трябва да е настроена, така че гръбнака да заема естествената си S-образна форма. За целта ергономичните столове разполагат с лумбална опора, която следва правилната извивка в долната част на гърба.

Когато детето седне на бюрото и постави ръцете си на работния плот, ръцете и краката трябва да са перпендикулярни на пода.  Спрямо това можете да определите правилната височина на бюрото.

 

Ако детето Ви използва компютър, обърнете внимание на следните изисквания за правилна ергономия:

 

  • Уверете се, че очите на детето са на едно ниво с горната част на компютърния монитор.
  • Уверете се, че не се налага да протяга ръка към клавиатурата и мишката и може да ги управлява, без да изкривява китката си под ъгъл.
  • Раменете не бива да са отпуснати и прегърбени.

 

Ако следвате тези насоки, детето Ви ще може да се възползва максимално от ергономичното си бюро и да върши всичките си дейности с удоволствие, без болка и дискомфорт.

 

Разгледайте нашите предложения в категорията детски бюра. A сега и с до -15% намаление.  Свържете се нашия екип, за да получите професионална консултация относно избора на ергономични мебели за Вашето дете.

 

Прочети следващата

Как да се приспособите към новата си работа

Как да се приспособите към новата си работа

Смяната на работното място със сигурност е свързано с промяна на много фактори, към които може да Ви е трудно да привикнете в началото. Ще опишем няколко полезни съвета, с които лесно да се справит...

Офис мебели - да обзаведем работното място

Офис мебели - да обзаведем работното място

Как да обзаведем офиса си с грижа за всички служители и посетители?   Според проучвания около 90% от работещите в офиси страдат от различни хронични болки във врата, кръста, гърба и крайниците, кои...