Аксесоари за ергономични столове

Аксесоари за ергономични столове

Подобрете и допълнете ергономията в дома и офиса чрез ефективни аксесоари.

 

Аксесоарите са онези малки детайли, които правят голямата разлика и в ергономията. Дори да сте открили перфектния ергономичен стол и да сте наясно как да го регулирате, така че да постигнете оптимална поза на тялото си, има как още да подобрите офис обзавеждането и комфорта по време на работа. В тази статия ще Ви предложим 4 ефективни аксесоари, които ще Ви помогнат да се чувствате още по-удобно и да сте по-продуктивни.

 

Ергономична стойка за монитор

Човешката глава тежи приблизително 4,5 килограма, но с всеки сантиметър придвижване на главата напред тежестта, която шията трябва да понесе се увеличава. Така че дори да прекарвате малък период прегърбени над лаптопа, това може да доведе до сковаване на врата и раменете.

Проучване на Microsoft установи, че средностатистическият работник в офиса прекарва седем часа на ден пред компютъра си. Така че не е изненадващо, че ако прекарате работния ден прегърбени пред компютъра, това може да доведе до сериозно натоварване на врата и не само.

Ето защо регулируемата стойка за монитор е важен ергономичен аксесоар. Тя Ви позволява да позиционирате монитора си на правилната височина, така че горният ред на текста да е точно над нивото на очите ви. Освен това чрез нея лесно ще позиционирате екрана на здравословно разстояние – приблизително една ръка. Не забравяйте, че компютърният екран винаги трябва да е центриран пред очите Ви и да е леко наклонен.

 

Сгъваема поставка за лаптоп

 

Ако ползвате лаптоп, трябва да помислите и за регулируема поставка. Тъй като екраните на лаптопите са по-малки от обикновените компютърни монитори, е трудно да ги разположите по начин, който да възпрепятства накланянето на тялото напред. Тази поставка може да се регулира така, че екранът на лаптопа да е на по-удобна височина и да не се накланяте интуитивно напред, за да имате по-голяма видимост.

Допълнителен съвет: когато работите на лаптоп или настолен компютър и шрифтът е прекалено малък за четене, избягвайте да издавате врата си напред и да напрягате очите си. Вместо това може да увеличите размера на шрифта.

 

Ергономична поставка за крака

Когато сте седнали на офисния си стол, краката Ви трябва да са удобно стъпили на пода - ако това не е така, е твърде вероятно ръбът на седалката да се притиска в задната част на краката Ви, което води до нарушаване на  кръвообращението. Това е една от най-често срещаните причини за изтръпване на крайниците и болки.

 

Ако намирате стола си за удобен и не искате да го сменяте, но той не е ергономичен, подложката за крака е добро алтернативно решение. Това е малка платформа, върху която да почиват краката Ви. По-добрият модел може да се регулира, така че да бъде на правилната височина, за да могат краката да са стабилно стъпили и изравнени с повърхността му.

 

Дори столът Ви да е регулируем, поставката за крака ще Ви помогне да намалите напрежението в долната част на гърба и умората в краката. Този аксесоар в повечето случаи разполага с текстурирана масажна повърхност, благодарение на която можете да облекчите напрежението на ходилата.

 

Ергономична LED лампа

Ако работите с документи или използвате компютърен монитор, има вероятност да напрягате очите си или да получите главоболие. Това се дължи на факта, че очите се нуждаят от различни нива на осветеност, когато редувате гледане на монитор и листа хартия.

Очите ни предпочитат ярка и чиста светлина, когато четем хартиен документ, но изискват по-ниско или по-умерено ниво на светлина, когато работим пред осветен компютърен екран. Тази разлика в оптималните нива на осветеност може да доведе до главоболие и умора на очите. Също така, трябва да имате предвид, че светлината през различните части на денонощието е различна и е добре да имате възможност да регулирате осветлението в офиса или дома си.

Ето защо настолната лампа е важен ергономичен аксесоар, тъй като помага за намаляване на напрежението в очите при работа. Ергономичната LED настолна лампа е една от най-добрите настолни лампи на пазара. Тя предлага до три температури на светлината, което позволява да изберете предпочитаното от вас ниво на осветеност за различни цели. На страницата на ChairPro ще намерите модели ергономични лампи с възможност за зареждане на смартфон.

 

Заключение

Ергономичността на офиса е от съществено значение не само когато се опитвате да се наслаждавате на работата си, но и когато правите това, което обичате извън офиса. Това е така, тъй като хроничната болка от работата може да продължи и в личния Ви живот и да повлияе на общото Ви състояние. Затова е важно да имате удобно и продуктивно работно място. Включването на тези 4 ергономични аксесоара във Вашия офис може да повиши производителността и безопасността Ви, като направи офис пространството по-удобно и продуктивно.

 

Ергономичното пространство е доказано по-комфортно и предразполага служителите да са по-ефективни, здрави  и щастливи. Поради тази причина, ние, от ChairPro, сме се погрижили да предложим на клиентите си най-добрите ергономични мебели и аксесоари на пазара. Разгледайте продуктите, които предлагаме на онлайн страницата ни и не се колебайте да се свържете с екипа ни за консултация.

 

 

Прочети следващата

Как да настроим ергономичен стол

Как да настроим ергономичен стол

Научете как правилно да настройвате ергономичния си стол, за да сте сигурни, че тялото Ви заема оптимална поза при седене.   Ергономичните офис столове са все по-предпочитани пред обикновените, тъй...

Ергономичен стол или офис стол?

Ергономичен стол или офис стол?

Научете защо да предпочетете ергономичните офис столове пред обикновените.   Ергономията е наука, която търси и намира най-ефективните решения, за да се подобрят максимално условията на работното м...