Топлина и светлина в Сити Клиник Онкологичен център

Топлина и светлина в Сити Клиник Онкологичен център

През 2016 г. в Сити Клиник отваря врати онкологичен център с иновативен и топъл дизайн. Инженер-дизайнерът Люба Григорова и екипът на ChairPro, които намират умни решения и не оставят нищо на случайността, взимат участие в проектирането на интериорът и обзавеждането на болницата.

 

Удобство и вдъхновение - това са най-важните точки, които инж. Григорова и екипът ни имплементират в интериорния дизайна, без да се правят компромиси със строго функционалната характеристика на центъра.

 

Ето как започва съвместната ни работа. Оттогава с този тандем имаме още много проекти.

 

Да се върнем на замисъла за онкологичния център. Инж.Григорова споделя, че вдъхновението ѝ за проекта идва от природата и нейното терапевтичното въздействие върху хората. Пациентите имат нужда от спокойна среда, която да носи комфорт и сигурност, да понижава  стреса и напрежението и намалява психологическия им дискомфорт.

 

Интериорът на здравния център е решен в натурални цветове, като етажите са в различни гами, носещи различни усещания.

 

Цветовете са: натурално кафяво – то придава усещане за стабилност и реалност; синьо - спокойствие, устойчивост, надеждност; зелено - баланс, природна мощ, живот и трансформация; керемидено - усещане за посока и цел; жълто - топлина и жизненост.

 

В Сити Клиник Онкологичен център липсва онази „болнична стерилност“. Стръкове трева се показват от стъклените врати, подовете са в интересни краски, дървото присъства в цялостния интериор и внася енергизиращата природа в затвореното пространство.

 

Столовете за лекарите са с ергономични характеристики, за да издържат на дългите напрегнати смени, а столовете и диваните за пациентите имат за цел да се почувстваш удобно и дори в домашна обстановка. Конферентните столове също отнемат напрежението и подобряват стойката.

 

Емоционалната ангажираност се забелязва във всеки детайл по този проект. Дамаските на столовете са издръжливи и в същото време лесни за поддържане, тъй като в едно болнично заведение има динамичен човешки поток, а нуждата от постоянна хигиена е задължителна характеристика.

 

Дизайнът на центъра е подвластен на човешкия фактор - комфорт, защита и спокойствие, произхождащи от природните архетипи. Мебелите за седене са меки, следващи натуралните форми, цветовете са нежни, ненатрапващи, приемащи гората и морето в себе си, а дървото е в ролята си на генерален акцент във визуалната терапия против стрес. Както споменахме - нищо не е оставено на случайността.

Прочети следващата

ИТ компания дарява столовете си на деца

ИТ компания дарява столовете си на деца

След като подменя част от офис обзавеждането си, компанията Tech Core решава да дари здравите си столове за добра кауза. Чрез посредничеството на ChairPro, дарението намери своето предназначение - ...

Какво НЕ ТРЯБВА да правим в офиса?

Какво НЕ ТРЯБВА да правим в офиса?

Кои са най-честите ни грешки в офиса и как да се справим с тях?   Всички сме имали болки в кръста, a на повечето от нас ни се налага да носим почти поне един чифт очила с диоптри в чантата си.  Вре...