Шум VS Продуктивност

Kлиматикът, компютърът, принтерът и тракането по клавиатурата са онези константи шумове, от които не можем да избягаме в офиса. През последните години модата за все по-отворен тип пространства е тенденция за социализирането и обмяната на идеи, но различни проучвания показват, че това увеличава шумовия фон около работещите и ги разконцентрира.

Най-големият проблем в офиса се оказват разговорите. Джулиан Трежър - автор на книгата “Sound business”, споделя, че ако някой говори около колегите си, те несъзнателно следят разговора и вниманието им спада със 66%.
В отворения тип офиси шумът достига до около 65 децибела, което е нещо по средата между натоварен булевард (80 децибела) и стар хладилник (40 децибела). Немската асоциация на инженерите поставя свои стандарти за шума по време на работа. Докато 70 децибела са допустими при машиналната работа в офис, то повече от 55 децибела пречат на креативния интелектуален труд.
Ние от ChairPro обичаме умните решения, затова предлагаме шумоизолиращи панели, които ще намалят неприятните шумове с около 8 децибела.

Такъв панел е разделителната преграда между две насрещни бюра - Twin Panel. Той е с релса за аксесоари за по-добро организиране на офис пространството и има елегантен дизайн с много опции за цветове и материи:

Друг вариант са подвижните стени. Те могат да обгърнат цялото ви лично пространство в офис средата и да ви дадат усамотението, което ви е нужно, за да се концентрирате над важните дела. Лесно се отместват, когато е нужна комуникация с колегите. Благодарение на квадратната си рамка, шумоизолиращата подвижна стена SELVA SELL може да образува различни форми и е перфектна за всеки офис:

Съществува и още едно елегантно решение, предназначено за сериозните професионални срещи, които трябва да бъдат проведени без никакви разконцентриращи фактори. Подходяща е за отворени офиси, които имат нужда от пространство за усамотение. Акустична система за срещи Q SONIC е създадена за максимална шумоизолираност и има леки форми, подходящи за всеки интериор: