Шум VS Продуктивност

Шум VS Продуктивност

Шум VS Продуктивност
Няколко практични решения на ChairPro, които ще Ви помогнат да изолирате разсейващите шумове в офиса и да постигнете необходимото уединение.

 

Kлиматикът, компютърът, принтерът и тракането по клавиатурата - това са онези константи шумове, които съпровождат работата в офиса. През последните години все по-отвореният тип пространства се превърна в тенденция, като целта е да се подобри социализирането и обмяната на идеи. Различни проучвания показват, че това увеличава шумовия фон около служителите и ги разконцентрира.

 

Също така, се оказва, че един от най-разсейващите фактори в офиса  са разговорите. Джулиан Трежър - автор на книгата “Sound business”, споделя, че ако някой говори около колегите си, те несъзнателно следят разговора и вниманието им спада със 66%.

 

В отворения тип офиси шумът достига до около 65 децибела, който е по средата между шума от натоварен булевард (80 децибела) и стар хладилник (40 децибела). Немската асоциация на инженерите поставя свои стандарти за шума по време на работа. Докато 70 децибела са допустими при машиналната работа в офис, то повече от 55 децибела пречат на креативния интелектуален труд.

 

Ние, от ChairPro, обичаме умните и практични решения, затова предлагаме шумоизолиращи панели, стени и системи, които помагат да се намалят значително неприятните шумове и да се подобри концентрацията на служителите.

 

Ето няколко ефективни предложения от акустичните ни мебели, които препоръчваме за справяне с фоновия шум:

 

Акустичен челен панел Twin Panel

Това е разделителна преграда, която се използва за отделянето на две насрещни бюра в офиса. Twin Panel разполага с опционална релса за аксесоари за по-добро огранизиране на офис пространството и има елегантен дизайн с много опции за цветове и материи. Това е чудесно решение за обособяването на личното работното пространство на всеки служител. Благодарение на звукопоглъщащите панели успешно ще изолирате работната станция от шума в офиса, ще избегнете отражението от различните източници на светлина и ще подпомогнете концентрацията.

 

Шумоизолиращите панели ще улеснят многократно работата Ви, тъй като предоставят място за съхранение на най-необходимите консумативи на удобно разстояние. Освен че ще организирате работното пространство, ще подобрите и модернизирате интериора. Заобленият дизайн на панелите подчертава съвременния им стилен вид.

 

Шумоизолиращи подвижни стени Selva

 

Още един вариант за оптимизиране на офис пространството и постигане на по-ниски нива на шум са подвижните стени. Те могат да обгърнат цялото Ви лично пространство и да осигурят уединението, което Ви е необходимо, за да се концентрирате над важните ежедневни задачи. Формата им е стилна и практична, така че могат лесно да бъдат премествани, когато е нужна комуникация с колегите или желаете да реорганизирате мебелите в офиса.

 

Благодарение на квадратната си рамка, шумоизолиращата подвижна стена SELVA CELL може да образува различни форми и да допълни модерния вид на пространството. Чрез нея можете успешно да намалите шума със средно 8 децибела, за да се фокусирате по-лесно и да бъдете по-продуктивни. Изработката е от висококачествена дървена рамка, покрита с шумоизолиращи плоскости, тапицирани във висококачествена дамаска, която може да изберете според Вашия вкус.

 

Шумоизолирана телефонна кабина Quadra Phonebox

 

Осигурете спокоен и уединен кът, в който служителите да провеждат телефонните си разговори, без това да пречи на останалите. Шумоизолиращата телефонна кабина ще Ви даде възможност да не се налага да напускате помещението. Това може да е много неприятно, ако времето отвън е твърде топло или студено, а в коридорите е неудобно за осъществяване на продължителен конфиденциален разговор.

 

Съсредоточете се върху важните дистанционни срещи с клиенти, като се настаните удобно в мобилната телефонна кабина. При необходимост можете лесно да я преместите благодарение на подвижните колелца.

 

Акустична система за срещи Q Sonic

 

Съществува и още едно елегантно решение, предназначено за сериозните професионални срещи, които трябва да бъдат проведени без никакви разконцентриращи фактори. То е много подходящо за отвореният тип офиси, които имат нужда от пространство за усамотение.

 

Акустична система за срещи Q SONIC е създадена за максимална шумоизолираност и има леки форми, които биха паснали на всеки интериор. Осигурете допълнителен комфорт и уют на работното пространство и запазете поверителността на важните професионални разговори.

 

Тази система е съставена от два двойни дивана със шумоизолиращи свойства, свързани помежду си, маса с един стоманен крак и розетка за снабдяване с електричество или мрежа на мястото на срещи. Може да персонализирате избора си на дамаска и цвят, за да го пригодите към вече наличното офис обзавеждане.

 

Не е необходимо да се лишавате от отворения тип офис и предимствата, които той предоставя. Достатъчно е да помислите как да осигурите добра акустика за работното пространство. Това ще помогне на Вас и екипа Ви да работите много по-ефективно, да се изолирате от разсейващите странични шумове и да си осигурите необходимата концентрация. Освен всичко останало, чрез иновативните акустични решения ще придадете модерен и стилен вид на офиса, а това ще бъде оценено както от служителите, така и от клиентите и гостите, които Ви посещават на място.

 

Ние, от ChairPro, знаем колко е важно служителите да бъдат предразполагани да са по-продуктивни и успешни, затова залагаме само на вече изпитани качествени ергономични и акустични мебели. Не пропускайте да разгледате и нашите предложения за ергономични столове и регулируеми бюра, с които ще допринесете за оптималния комфорт на работната среда. Вижте и останалите модели акустични мебели на страницата ни. Свържете се с нашия екип от експерти, за да направите най-добрия информиран избор за оптимизиране на работното пространство.

 

Прочети следващата

Hettich – плавно и безшумно

Hettich – плавно и безшумно

Hettich – плавно и безшумно Компания, която в продължение на повече от 125 години осигурява надеждност, устойчивост и улеснява употребата на офис мебелите.   Немската фирма Hettich е един от най-го...

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?   В тази статия ще ви споделим мнения на различни специалисти и мениджъри относно казуса: Коя част от интериора в едно офис пространство е най-важна за физ...