Как да подготвим офиса си за Коледа в 4 лесни стъпки

Как да подготвим офиса си за Коледа в 4 лесни стъпки

Тези, които работят в сферата на кетъринга, вероятно са се подготвяли за предстоящия празничен сезон още през август, но за тези от нас, които работят в офис, е възможно да започнем да се замисляме за един от най-любимите празници малко на по-късен етап. Обикновено очакваме с нетърпение поне няколко допълнителни почивни дни, ако не и няколко седмици. Началото на декември е идеалното време да започнете да въвеждате себе си и колегите си в празничния дух.

 

Декорация

В зависимост от вида на офиса, в който работите, и благосклонността на вашите началници, все пак е важно да имате известна свобода в украсата за Коледа. Потърсете миналогодишната украса и се посъветвайте с колегите дали има нужда да съберете средства и да украсите допълнително. Опитайте се да включите целия офис. Коледа все пак е време за споделяне. Не забравяйте да украсите елхата и да вкарате домашен уют на работното място.

 

Картички

На въпроса кога е най-добре да се изпращат служебни картички, няма добър отговор. Някои хора предпочитат да изпратят своята по-рано, но след това може да се почувстват зле, ако по-късно получат картичка от някой, за когото са забравили. Други предпочитат да изчакат до последния момент, за да могат да запазят списък с хората, които са им изпратили картички и да пишат в замяна, но рискуват да изпуснат хора, които заминават за празници по-рано. Понякога може да бъде по-лесно да напишете една картичка за „целия офис“ и да я поставите в кухнята с голяма кутия шоколадови бонбони, която всеки може да сподели.

 

Таен Дядо Коледа или размяна на подаръци

Винаги е най-добре да дадете на хората малко време да се организират, ако държите на офис Secret Santa. Опитайте се да се организирате още на 1 декември и задайте сравнително ранна дата, за да си размените подаръци. Така всеки ще получи своя навреме.

 

Подготовка за парти

Ако правите коледно парти в офиса си, трябва да сте подготвени. Ако на вас се е паднала честа да помагате в подготовката или самите вие проявявате самоинициатива, направете план преди деня за това как ще подредите мебелите, какво трябва да купите, дали трябва да има дансинг, кой ще идва и т.н. Просто да бутнете офис столовете на една страна и да наредете нужното количество чаши топло бяло вино няма да ви спечели приятели, ако работата ви е да организирате нещата. Организирайте се по-отрано, особено, ако имате много колеги. Ако сте повече от десет и искате да хапнете навън в преди Коледа, препоръчително е да резервирате мястото поне предишния месец.

Прочети следващата

Офис столове и офис бюра за Черен Петък

Офис столове и офис бюра за Черен Петък

Офис столове и офис бюра за Черен Петък от ChairPro - лидер в ергономичните мебели и обзавеждане.

Предимства на работата от вкъщи

Предимства на работата от вкъщи

Работата от вкъщи засяга не само отделния служител. Мениджърите трябва да са сигурни, че са в състояние да комуникират ефективно със своите работници, особено с тези, които не работят в офиса всеки...