Topstar

Topstar е немска компания и един от водещите производители на мебели за дома и офиса в Европа. Компанията предлага на своите клиенти богат асортимент от директорски, работни, детски столове, както и табуретки и столове със специална употреба. Сред широката гама от продукти се откроява серията Sitness, която превръща Topstar в един от пионерите в разработването на офис столове с функция за движение на седалката в различни посоки. Специално разработената Body-Balance-Tec технология осигурява здравословна позиция на тялото. Търсенето на нови и оптимални решения при производството на офис столове е основна цел за Topstar, което пък е гаранция за удовлетвореността на техните клиенти.

Пионерският дух и иновативността характеризират развитието на компанията от самото ѝ начало. Тя започва дейността си още през 1949 г. , като малка фабрика за дървени столове в близост до Аугсбург. Основателят ѝ Мориц Вагнер залага не само на разработването на нови модели, през 1960 г. той се насочва и към производството на офис столове и полага основите за създаването на компанията Topstar. Това се случва през 1976 г., когато Кристине и Михаел Вагнер основават Topstar GmbH. Днес компанията разполага с модерна производствена база, в която се произвеждат до 10 000 стола на ден. Тя е сертифицирана по международните сертификати за качество DIN ISO 9001:2008 и DIN EN ISO 14001:2009. Голямото разнообразие на артикули се гарантира чрез постоянното разработване на нови, иновативни и здравословни продукти, които се подлагат на най-строги лабораторни тестове за качество преди да започне серийното им производство.

Офис столовете на Topstar са идеалното решение за офис оборудване, тъй като са специално проектирани за дълга работа пред компютър. Моделите от серията Sitness, благодарение на триизмерното движение на седалката, спомагат за правилна позиция при седене , като поддържат гърба изправен. На сайта на ChairPro можете да видите голяма част от асортимента на Topstar, модели, като Lady Sitness Delux, Sitness 15, Sitness Chief, Speed Chair, както и детски столове в пъстри едноцветни или шарени дамаски и весели анимационни мотиви , като Disney Fairies, High S’ cool и много други.

Topstar непрекъснато инвестира в създаването на нови модели и подобряването на производствените технологии. Визията на Topstar е, че всеки продукт трябва да бъде „вдъхновяващ“, „модерен“ и най-вече „надежден“. За тази цел компанията работи с известни и доказани дизайнери, чиито идеи са комбинация от модерен дизайн и удобство.


Дизайнери

Томас Валзер

Томас Валзер - столовете, Sitness 5
проектирани от Томас Валзер са съчетание от атрактивен дизайн и функционалност, предназначени да стимулират движението по време на седене и същевременно да предлагат комфорт и удобство. Модели: Sitness 5

Райнер Бахшмид

Райнер Бахшмид - семпъл дизайн в комбинация с висококачествени материали са отличителните белези на моделите на Райнер Бахшмид. Уникална е способността му да придава форма и идентичност на моделите си.

    
Щефан Майер

Щефан Майер - създателят на триди-мензионалната Body-Balance-Tec система, която позволява т.нар. динамично седене, превърнало се в отличителен белег на марката Topstar.

Петер Вагнер

Петер Вагнер - вече повече отOpen Art
20 години е отговорен за дизайна на голяма част от продуктите на Topstar. Основен приоритет при проектирането на моделите е да отговарят на реалните нужди на потребителите, като същевременно съответстват на съвременните тенденции. Негов е дизайна на моделите Open Art, X-Pander, Open Point.

    


Дамаски


Освен с красив дизайн, столовете на Topstar се отличават и с голямо разнообразие от висококачествени дамаски в различни цветове. Можете да ги разгледате подробно в края на каталога тук.


Механизми


Гаранция за високото качество на столовете на Topstar са и механизмите, които са използвани. Topstar предлага различни видове механизми, които са свързани с различна функционалност на стола, така че да отговорят на различните очаквания на потребителите.

Tilt механизъм - този механизъм се използва често не само при работни, но и при директорски столове най-вече от Tilt механизъм съображения за сигурност. Той се характеризира с т.нар. ефект на люлеене, при който седалката и облегалката са свързани, така че при облягане назад седалката се движи паралелно с облегалката. Наклонът при движение се регулира чрез ръчен лост.

 

Permanent Contact механизъмPermanent Contact механизъм - подвижен механизъм на облегалката, функциониращ независимо от седалката, който осигурява постоянна опора на гърба чрез постоянен натиск , като по този начин спомага за поддържането на баланс при седене. Облегалката се движи в синхрон с тялото.

 

Synchro механизъм – механизъм, който позволява промяна на ъгъла между седалката и облегалката, като Synchro механизъмпо този начин се раздвижват ставите и се подобрява кръвообращението.

 


Доказателство за високия стандарт на продуктите на Topstar е, че всички продукти са сертифицирани с GS LGA Sign Нюрнберг.

LGA (Landesgewerbeanstalt Bayern) е група от компании, чиято дейност е свързана с провеждане на изследвания, тестове и сертифициране на продукти. Седалището на компанията се намира в Нюрнберг, Германия , като има повече от 60 представителства в страната и чужбина.

GS Sign – с този печат върху продуктите се удостоверява, че те отговарят на изискванията на Закона за безопасност на продуктите валиден в Европейския съюз.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"