Все повече професии са свързани с работа в офис. С помощта на съвременните технологии значително улесняваме работата си. Това обаче води до дълги часове пред компютъра. Около една трета от денонощието си прекарваме на работното място, седнали на стол. Затова е изключително важно да имаме удобен стол, които ни предпазва от изкривявания на тялото.

Можете да изберете стол според професията си. За всеки тип работа има подходящи модели столове. В тази статия ще разгледаме кои са факторите за избор на стол за хора, заемащи мениджърски/директорски позиции.

Мениджърът на една компания е най-представителната фигура. Тази длъжност е свързана с много задачи, срещи и отговорности. Освен това, мениджърът е лицето на компанията, затова е от голямо значение как се облича, какви аксесоари носи и какво излъчване има. 


Сигурно сте забелязали, че директорите на големи компании изглеждат безупречно и притежават една специфична харизма. Това е нещо, което се „тренира“ и се учи с години. Другият важен фактор за мениджърите е видът на офиса им – как е обзаведен, в какви тонове и най-вече какъв стол са избрали. Защо е така? Както дрехите, прическата, аксесоарите и дори парфюмът на един човек влиаят на възприятията на околните, така влиае средата, в която този човек се намира или работи. Затова е много важно какъв стол ще изберете. В зависимост от съобщението, което искате да внушите на хората, можете да изберете следните модели столове:

  • Новите компании (стартъпи) обикновено залагат на свеж и новаторски имидж, показващ на клиентите им, че те са модерни и отворени към нови идеи. За мениджърите на такива компании са подходящи столове, които са както удобни, така и с интересен дизайн.
  • Ако сте мениджър на голяма и влиятелна компания и искате клиентите да ви имат доверие и да ви възприемат като улегнал и влиятелен лидер, е добре да заложите на по-стандартен дизайн. Най-подходящ е стол, който внушава стил и респект.
  • Ако сте мениджър на по-малка компания и най-важно за клиентите ви е да разчитат, че винаги сте на разположение, можете да се спрете на функционален модел. За такъв тип мениджъри е от първо значение столът да е удобен, да предпазва от схващания и да увеличава продуктивността им.

 

Това са някои от нашите предложения за избор на стол според професията.

 

Можете да разгледате всички промоционални предложения на този линк: chairpro.bg/promocii