Покривът, който винаги е с нас!

През топлите месеци, под открито небе ни е най-добре. Няма по-приятно пиене на сутрешно кафе от това в слънчевата градина или на терасата, нали? Но има ред природни фактори,  от които често ни се иска да избягаме. Природата е такава, каквато е. Ние няма как, а и няма защо да я променяме – тя е част от отпускащия интериор. Вярно е, че този интериор се променя както и когато си иска - .яркото слънце рязко може да се замени от дъждовни облаци, точно когато сме нагласили барбекюто. Но пък е толкова вкусно, когато готвим на открито. И понеже не можем природата просто да я променим, по-добре да се приспособим. Как? Чрез чадър!  

 Umbrella

Според китайците, един грижовен съпруг стои зад това изключително полезно изобретение. Легендата, за която има дори писмени доказателства, разказва за Юн - съпругата на най-известния майстор дърводелец в Китай, на име Лу Бан. Тя била надарена със силна мисъл и познавала дърводелската работа добре, почти колкото съпруга си.  Като една примерна половинка, носела обяд на Лу Бан всеки ден, и в дъжд и в пек. Умният майстор решил да построи няколко павилиона край по-големите пътища, за да служат като подслон за хората. Но това не помагало, защото Юн все пак трябвало да измине разстоянието между тях незащитена. Един ден, когато се прибрали у дома, Юн казала на Лу Бан: „Колко ще бъде хубаво, ако имам един павилион, който да мога да нося навсякъде със себе си!“ Думите й погъделичкали музата на майстора и той изрязал парче плат с формата и размерите на покрива на павилион, прикрепил към него дървена дръжка и механизъм, който служи за разгъване и сгъване на плата. Нарекъл го “Покривът, който винаги е с нея“. Тогавашният чадър тежал килограм и заедно с ветрилото се считал за една от отличителните черти на китайския императорски двор.

Днес си има чадъри за всеки повод, място и вкус, а материалите, от които са направени, се справят чудесно с капризите на природата. Водоустойчивите материи, широкообхватните сенници, високите UV фактори, стабилните стойки, ни позволяват да съзерцаваме природата и в пек и в дъжд,  без да напускаме  приятната й компания.

Ако искате да си създадете „императорски“ комфорт, се гмурнете директно в разнообразието:

Малкото пространство винаги ни ограничава при избора на обзавеждане. ChairPro предлага хитро решение на този проблем. Страничната стойка, на която е окачен куполът на чадъра VENUS, го прави изключително компактен и лесно адаптивен. Сенникът му е изработен от висококачествен полиестер с водоотблъскващи свойства и UV фактор на защита 40. В горната му част е разположен и вентилационен отвор, който не позволява застояването на топлия въздух при тихо и горещо време.

Има и много интересни иновации, които позволяватизползването на чадъра не само през деня. Соларният LED градински чадър BLACKLIGHT, с диаметър на сянката 2.7 м. и сенник в изискан цвят антрацит, е идеален за случая! LED светлините, разположени върху металната конструкция на сенника, се захранват от соларен панел и разполагат с удобен бутон за включване и изключване. Хитро!

Соларен LED градински чадър BLACKLIGHT 2.7 м – антрацит

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki/gradinski-chad-r-blacklight-2-7-m-antracid.html

Терасата, за разлика от двора, не разполага с толкова пространство за аранжиране на мебели и аксесоари и трябва да проявим особена креативност и практичност за обзавеждането й. Едно много подходящо решение за пестене на място, е балконският чадър AQUILA, който може да се прикрепи към парапета благодарение на специален държач Schneider. Поради специфичната си правоъгълна форма, чадърът осигурява засенчване с издължена пропорция. Лесно се контролира, посредством удобна ръкохватка с винт за настройка на височината и специален бутон за контрол на наклона.

 

Разнообразието от форми, приложения и материали не спира дотук. Още много вариации вижте  в секцията за чадъри на ChairPro:

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki.html