Знаете ли, че всеки цвят носи различна символика?

При възприемане на всеки цвят, в съзнанието ни възниква усещане. Това усещане може да предизвика смяна на настроението, различни емоции и дори да ни направи по-щастливи.

Ето някои асоциации и символики на най-популярните цветове.

Зелено - цветът на прирoдата, символизира растеж, хармония и свежест. Зеленото има лекуваща сила и е най-успокояващият цвят за човешкото око.

Лилаво - асоциира се с кралските особи и символизира сила, лукс и амбиция. Лилавото е цветът на мъдрост, креативност и мистика.

Черно - смята се за най-елегантния цвят. Затова е любим цвят на много продуктови и модни дизайнери. Черният цвят се асоциира със сила, стил и мистерия.

Бяло- асоциира се със светлина, доброта, невинност и чистота. Белият цвят е символ на съвършенството.

Червено - цветът на огъня и кръвтта, затова се асоциира с желание, страст, сила, опастност и любов. Червеното е силно емоционален цвят.

Синьо - цветът на небето и морето, асоциира се с дълбочинност и стабилност. Синьото символизира доверие, увереност и лоялност.

Много бизнеси съобразяват цвета на логото си с тези символики. Може би сте забелязали, че повечето фирми, които предлагат услуги – банки и софтуер например, имат сини лога. Политиците носят сини или червени вратовръзки, а био компаниите залагат на зеления цвят. Човешкият мозък асоциира на подсъзнателно ниво всеки цвят. Затова трябва да сме внимателни при избор на цвят за нашите дрехи, за обзавеждането на офиса и дома ни и дори за калъфа на телефона ни.

Следете Фейсбук страницата ни всяка седмица за актуални предложения на столове в различни цветове тук: https://www.facebook.com/chairpro.bg

Можете да изберете стол в любимия си цвят на промоционални цени тук: http://www.chairpro.bg/.