Предвид първия учебен ден повечето родители се подготвят да разтърсят семейният бюджет с покупки, свързани с училището - от учебници, тетрадки и химикалки през нови дрехи за старта на учебната година. Навлизането на високите технологии в живота на хората и задължителното използване на компютри за всичко доведе и до нови потребности. Ако преди децата изписваха десетки тетрадки, сега те боравят от ранна детска възраст с преносими компютри, таблети, смартфони и всякакви други модерни джаджи, улесняващи живота и пестящи хартия. В този ред на мисли всяка детска стая се нуждае от място, където детето да пише, да рисува и да се забавлява. На практика детската стая се е превърнала в своеобразен детски офис и има нужда от подходящия за целта детски стол, който да не води до нездравословни изкривявания от ранна детска възраст.

 

 

Налице е все по-малко движение и спорт при повечето деца, което е една наистина притеснителна тенденция. Компютърните игри също дават своята дан за все по-дългото време, което децата прекарват пред компютъра. Ако човек се замисли, дори може да се окаже, че някои деца стоят на бюро в на практика офис обстановка повече от много работещи в офиси възрастни. Именно поради тази причина е добре детето да разполага с ергономичен стол, който да го предпази от опасностите при липсата на движение.

Повечето конвенционални столове и бюра са без регулиране на височината и други подобни екстри, особено в училищата. Често столовете са с твърда повърхност и комбинирани с правите дървени бюра от по-старовремски стил биха могли да доведат до неблагоприятни пози с комплексни последици за здравето.

При модерните ергономични офис столове за деца тези проблеми са осмислени и са взети мерки за тяхното предодвратяване. Органите на подрастващите са особено податливи на неподходящи напрежения и затова е особено важно високите стандарти за качество да бъдат взети под внимание тук. Столовете  и бюрата трябва да са конструирани така, че да се обръща специално внимание на промените в пропорциите на тялото, докато децата растат. Навиците за седене на децата могат определено да ни  научат защо ергономичните столове не трябва да бъдат проектирани просто според размерите на седящия, а и според функциите на човешкото тяло. В общи линии трябват ни столове, които осигуряват движение, а не просто седене.

Снимка: Chairpro.bg