Здравето на опорно-двигателната ни система, когато не сме изправени, зависи от конструкцията на мебелите, които използваме. Нездравословните мебели увреждат сериозно гръбнака с течение на времето.

Здравословните мебели поддържат т.н. „неутрална стойка” на гръбнака, която е най-естествената за тялото – изправен гръбнак с S-образна извивка и отворени рамене.

Ергономичните офис столове са разработени въз основата на изследвания, специално за да поддържат здравословно положение на тялото в седнало положение и да предотвратяват увреждания.

Защо ни засяга?

В допълнение към удобството, би било добре да вземаме предвид и следните фактори:

1. От начинът, по който седим сега, зависи как ще изглеждаме в бъдеще

Изгърбената походка не е естествена за третата възраст, а е следствие от десетилетия на неправилна поза на гръбнака – предимно по време на работа – в офис стол, при физическа работа и пр. Използването на ергономичен офис стол предотвратява уврежданията.

2. Качеството на живота ни зависи от начина, по който се чувстваме

Често качеството на живот се свързва с материални придобивки – жилище, автомобил и „играчки”. Хората, изпитвали здравословни проблеми, обаче знаят какво е значението на доброто здраве. Гръбначните проблеми значително влошават качеството на живота.

3. Болките в гръбнака са голяма „болка” и за джоба

Лечението им (физиотерапия, медикаменти, приспособления и евентуални хирургически операции) е сред най-скъпите. Намалената работоспособност също навалява и дохода на страдащия.

Голяма доза оптимизъм

Здравословните офис мебели предотвратяват и намаляват болките в гръбнака, и дори, когато заболяването е в начална фаза, могат да подпомогнат много пълното му излекуване. Немалко страдащи от гръбначни заболявания изпитват облекчение след използването на ергономични офис столове.