Ефективно обзавеждане – пътят към доброто заведение!

Заведенията и ресторантите имат стара история, която започва още в Древен Рим. Термополисите били малки ресторант-барове, които предлагали храна и напитки. Тези места разполагали с бюфет в Г-образна форма, върху който били разположени различни съдове с топла и студена храна. По това време много от жилищата не  разполагали с кухня и храненето ставало на публични места. Плюс това, то било важна част от социализацията. Днес във всяко жилище си има обособена зона за хранене, но необходимостта от живот в общност и конкурентната надпревара с атрактивни и вкусни примамки, правят така, че заведенията са пълни - навсякъде и по всяко време.

Освен храната и напитките, другата изключително важна част от едно заведение, е обзавеждането. То привлича клиента, задържа го и го кара да се завърне пак. При избора на обзавеждане, собственикът трябва да се информира добре за няколко основни неща:


1. При ресторантите се препоръчват по-големи маси. Тяхната площ трябва да позволява сервирането на голям брой блюда и да предоставя удобство чрез височина на нивото на лактите и стабилна основа за хранене. По-малките маси ще отстъпят повече място и са идеални за места с динамичен поток от клиенти и сервитьори, за да осигуряват пространство.

Маса Tahiti – кафява:

 

Маса от тиково дърво THEODORA:

 


2. Предвидете недостиг на места и се застраховайте от загубата на потенциални клиенти с няколко допълнителни маси или столове. Най-практичните от тях са сгъваемите мебели, които не изискват прекалено голяма територия за съхранение. ChairPro разполага с няколко изискани варианта:

Сгъваема черна маса Diva със стъклен плот

 

Стол от тиково дърво KATE – сгъваем, с подлакътници и  регулируема облегалка

 

 


3. Барът е визуалният център на заведението, затова изборът на цветове и мебели трябва да бъде внимателно подбран. Не бива да препречва ходовите линии в заведението и е необходимо да бъде проектиран така, че да позволява на персонала да извършва работата си ефективно. Барът отваря и още няколко места за клиенти, а прилежащите му столове са максимално компактни, затова със семпъл дизайн и с много допълнителни приспособления за регулиране на удобството на клиента.

 

Бар стол Калипсо

 

БАР СТОЛ ZETA HOCKER

 

4. Ако заведението разполага с двор – оползотворете го! Клиентите предпочитат местата на открито през топлите месеци. Най-лесно и бързо можете да го направите, като закупите готови сетове от градински мебели. Заложете на ефектен и стилен ратан, който ще предаде по-уютен облик на градинския интериор. Не пропускайте да се застраховате и от силните слънчеви лъчи с градински чадър, шатра или сенник. При заведенията по морето присъства и факторът вятър, който лесно може да преборите с избора на стабилна стойка за чадър.

Градински комплект Сицилия за 6 човека – сив:

 

Градинска шатра 1503 3х3 метра – бежов:

 

Градински чадър BERMUDA 3.5 м – антрацит: