Ако не знаете какво е ергономия, накратко, това е науката, която седи зад ежедневната работа на човека. Продуктите с ергономичен дизайн са предназначени за подобряване на процесите, работните пространства, както и инструментите на работното място, които неминуемо рефлектират и върху човека. Целта е да се елиминира максимално стреса по време на работа и затова ергономичните офис столове са предназначени да облекчават напрежението в тялото Ви, като същевременно осигуряват подкрепа за гърба Ви. Когато седите на стол, който стимулира правилната стойка през целия ден, Вие не само ще се чувствате по-добре, но и ще бъдете по-здрави.

Прекарваме огромно количество време всяка седмица, седейки на офис стол, затова е повече от желателно да намерите офис стол с ергономичен дизайн, за да Ви окаже максимална подкрепа през дългите работни дни. Когато Вашият офис стол работи с Вас, вместо срещу Вас, много скоро ще разберете, че здравето на тялото Ви в дългосрочен аспект ще се подобри.

Когато търсите най-подходящия ергономичен стол за Вас, има няколко аспекта, на които да обърнете внимание:

- Размер на потребителя: Ние всички сме различни, затова и размерът в случая играе голяма роля за това какъв стол да изберете. Като цяло се счита, че оптималната височина на седалката на стола е 1/4 от височината на потребителя, но това е само правило. Имайте предвид, че съотношението на торса към краката при всички е различно. Затова е добре да пробвате различни по големина столове, за да разберете кой е най-добрият за Вас. Можете да го направите в нашия шоурум

- Как столът ще се използва: Има много различни типове работа, които се извършват на бюро, така че какъвто и стол да изберете трябва да бъде най-подходящият за този вид работа. Например, един оператор в телефонен център ще изисква различен вид стол от един зъболекар, както и един касиер в сравнение с компютърен специалист. Затова е добре да знаете как ще използвате столът преди да го закупите.

- Стил: Стилът на стола играе огромна роля в това какъв стол ще изберете, особено когато ще се използва в офис среда. Вземете например факта, че модерен офис стол ще изглежда изключително не на място в офис в класически стил. Затова е добре да обърнете внимание на интериора на мястото, където ще бъде поставен столът.

Въпреки това няма причина да правите компромис с ергономията за сметка на стила или обратното. Можете да намерите офис стол с класически дизайн, който все пак да е ергономичен, както и ергономичен стол с модерен дизайн. С изобилие от цветове и външен вид, от които да избирате, ще откриете перфектния стол, който да подхожда на Вашия интериор, като заедно с това подкрепя гърба и кръста Ви по правилния начин.

Ако имате нужда от съвет или насока, можете да се обърнете към нашите обучени специалисти, които да Ви помогнат в избора. Можете да ни позвъните на телефон 0700 10 750, да ни пишете на имейл:info@chairpro.bg  или да заповядате на място в нашия шоурум на адрес: София, бул. "Цариградско шосе" 139, ет. 4.