В днешно време ергономията е все по-търсена функция и задължително условие за работната среда. Някои производители са се съсредоточили в тази нужда толкова, че са заложили на постоянно усъвършенстване и все по-сигурно имитиране на собствените ни човешки движения с цел удобство. Dauphin е сред производителите, които предлагат уникални патентовани ергономични механизми. Те се характеризират с голяма свобода на движение и насърчават чести промени в позата. Dauphin са си поставили за задача да насърчават хората да заемат активна и изправена седяща поза. Ергономичните платформи на немския производител отговарят на изискванията за всяко специфично работно пространство и допринасят за здравословно, динамично и щадящо стойката седене.

 

Dauphin разработва 5 вида ергономични механизми, които отговарят на 4 вида ергономични концепции:

- Балансиращ - с автоматично накланяне на горната част на стола, която е максимално гъвкава за оптимален комфорт;

- Синхро-динамичен - осигурява отлична динамика благодарение на постоянното противодействие на облегалката по време на седене;

- Синхронен - веднага се адаптира към теглото на седящия;

- Автоматичен – променя се автоматично спрямо теглото на седящия и позволява лесна и гъвкава смяна на позицията.

Балансиращата и синхро-динамичната концепция са подходящи за ситуации с по-дълго прекарване на времето в офиса и постоянна работа, изискваща фокусиране. Примери за такъв тип офиси са банковите, застрахователните или клоновете на големи компании.

Синхронният и автоматичният подход са идеални за всякакви работни помещения, но и за такива с по-кратки периоди на седене. Такъв тип столове са за отворен тип офиси със споделена работна среда (co-working spaces).

 

Според четирите типа ергономични модели, Dauphin разработват и пет вида механизми.

1. SYNCRO-SMART-AUTOMATIC®

Това е синхронен механизъм с автоматично регулиране спрямо телесното тегло, който е идеален за споделени работни места.

Седалката и облегалката автоматично следят движенията на човека, който седи, осигурявайки оптимално синхронизирано движение. Противодействието на облегалката се настройва спрямо телесното тегло на седящия (тегло около 50-125 кг). Регулирането на дълбочината на седалките (6 см с помощта на плъзгане) позволява столът да се адаптира към индивидуалната дължина на бедрата на седящия.

Тази технологията е заложена в продуктовата линия Stilo на Dauphin.

2. SYNCRO-QUICKSHIFT®

Синхронен механизъм с бързо регулиране на противодействието на облегалката, който също е подходящ за по-динамична среда, като споделените работни офиси. Механизмът е лесен за използване с пълен набор от функции. Движенията на седалката и облегалката са хармонични и синхронизирани. Движението може да се заключи в 4 позиции. Седящият се възползва максимално от тройното регулиране на наклона на седалката, което насърчава здравословната изправена поза. Наклонът на седалката се регулира в три позиции (-1 ° / -3,5 ° / -6 °).

Тази технология ще намерите в следните продуктови линии на Dauphin: Lordo, Stilo, Kick-off, @Just magic2, TEC 24/7 adjust.

3. SYNCRO-DYNAMIC ADVANCED®

Синхронен механизъм с патентована компенсация на тежестта, за трайно балансирана седяща поза. Този вид механизъм е за универсална употреба, идеален за всички размери на тялото. Механизмът спомага за трайно балансирана и динамична седнала поза.

Технологията е налична в продуктовите линии: InTouch и Lordo

4. SYNCRO-ACTIV-BALANCE®

Синхронният механизъм е с автоматично регулиране на наклона на седалката и максимален диапазон на промяна на наклона на седалката и облегалката. Също както и предишния, може да се използва универсално и е идеален за всички размери на тялото и всякакви работни места.

Автоматичното накланяне на седалките насърчава изправено положение на гърба и в същото време дава възможност за максимално отпускане и възстановяване на междупрешленните дискове. Този механизъм разполага и с възможност за най-оптимален ъгъл на коляното и бедрото за по-добро кръвообращение. Позата, която столът позволява, спомага и за по-добро дишане.

Технологията е налична в продуктовите линии: Stilo, Shape mesh | mesh soft, Shape elan,Shape economy,Shape economy2,Shape comfort XT,Shape XP,Shape XTL,Shape executive,TEC profile,TEC classic,TEC profile/basic.

5. SYNCRO-3D-BALANCE®

Този синхронен механизъм е оборудван с автоматично регулиране на наклона на седалката, максимален диапазон на регулиране на наклона на седалката и облегалката и възможността за движение на рамото при цялата горна част на стола.  Той е идеален за всички размери на тялото и всякакъв тип работни места. Механизмът дава възможност за максимална триизмерна мобилност при седене, стимулирайки мускулите и кръвообращението и подпомагайки обмяната на веществата.

Механизмът е наличен в продуктовата линия Stilo, Shape mesh | mesh soft, Shape bionic, Shape economy2, Shape comfort XT, Shape XP, Shape XTL.

Всички столове Dauphin, които ChairPro предлага, могат да бъдат разгледани в нашия шоурум на бул. „Цариградско шосе“ 149. Очакваме ви!