Bulgaria Cup Project

Знаете ли, че вместо да изхвърляте пластмасовите капачки от бутилки, вие можете да ги дарявате с благотворителна кауза? Bulgaria Cap Project е благотворителна кампания, стартирана от група млади хора, които събират пластмасови капачки и ги предават за рециклиране, като с получените средства се подпомагат хора в неравностойно положение. Събират се именно пластмасови капачки, защото те са по-тежки от бутилките, а същевременно са по-малки като обем, което ги прави и по-лесни за складиране. Тук е важно да се отбележи, че няма ограничение в цвета, големината и формата на капачките, единственото условие е да нямат гумени уплътнения или метални пластини. 

Инициативата набра голяма популярност и в нея се включват не само отделни хора, но и много компании, училища и различни институции. Открити са пунктове за събиране на капачки в много градове в страната, така че повече хора да могат да се включат.

(Повече информация за пунктовете в страната можете да видите тук: https://www.facebook.com/BulgariaCapProject/photos_albums )

Ние от ChairPro вярваме, че на такива инициативи трябва да се дава гласност, защото те ни напомнят какво е съпричастност и безкористност в добрите намерения.

Започнахме със събирането на капачки, а вие включихте ли се?

Повече информация за кампанията, можете да намерите тук: https://www.facebook.com/BulgariaCapProject/info