Част 1

Установено е, че по-ефективно се работи, когато сме организирали работното си място. Затова много хора подреждат бюрото си преди да започнат работа. Често натруфените работни пространства с всякакви офис аксесоари, бележки и лични принадлежности, намаляват продуктивността и разсейват вниманието ни. Освен добре организираното бюро, има някои допълнителни фактори, които ще ви помогнат да работите по-ефективно (което ще ви спести време и усилия).

Какво ни трябва за една приятна офис обстановка?

  1. 1. Офис стол. Няма как да не сложим на първо място стола. Хората прекарват 8-10 часа на ден, седейки на стол. Много важно е столът да е удобен, да е нагласен според височината ви и да не се прегърбвате. Обръщайте внимание на позицията на тялото си, тъй като неправилните позиции довеждат до болки в кръста, в гърба и още куп неприятни последствия.

Съвети за подобряване на стойката на тялото.

Какво е важно да знаем при избора на офис стол.

  1. 2. Оборудване. За да улесните работата си, е необходимо да се сдобиете с подходящо оборудване – удобно бюро, бърз компютър и широк монитор, качествени мишка и клавиатура. За по-голямо удобство, можете да използвате безжични мишка и клавиатура, тъй като кабелите често се усукват и пречат. Инвестициите в продукти, които ви помагат да работите по-бързо и ефективно, се възвръщат бързо, защото пестите време, а както знаем времето е пари.

Вижте промоционалните оферти за удобни офис столове тук.

  1. 3. Светлина. Много важно е да имате подходяща светлина на работното място. Ако сте твърде близо до прозорец, е възможно да имате прекалено силна дневна светлина, затова трябва да предвидите щори. Ако сте с гръб към прозореца, трябва да избегнете отразяване на светлината в монитора ви. Също така, ако нямате добра дневна светлина, е добре да си осигурите приятна (не прекалено силна) изкуствена светлина, която няма да дразни и натоварва очите ви. Лошото осветление влияе пряко на продуктивността ви, тъй като се изморявате по-бързо, може да ви заболят очите, главата и дори да се стигне до по-сериозни здравословни проблеми.