Humanscale

Humanscale е американски производител, лидер в областта на ергономичните офис иновации. Философията на Humanscale е, че добрият дизайн е този, който се ръководи от функционалността и предназначението, т.е. всеки продукт да е проектиран така, че да е лесен за ползване, подходящ за продължителна експлоатация, щадящ околната среда и не на последно място да предлага максимален комфорт и удобство.

Компанията стартира своята дейност през 1983 г., , като с времето се превръща в един от водещите производители на ергономични продукти. В края на 90-те години си спечелва репутацията на лидер в иновациите, когато представя своите високоефективни поставки за клавиатури, които от една страна решават проблема с пространството за колената, от друга страна са лесни за регулиране и употреба. Основен момент в развитието на Humanscale е навлизането на пазара за работни офис столове. Идеята на компанията е да се отличи чрез разработването на ергономични мебели и уреди, които се характеризират със стилен, но опростен дизайн, така че да бъдат максимално функционални и лесни за употреба. Това им печели признанието на дизайнерската общност и през 2004 г. списанието I.D. нарежда компанията Humanscale сред „десетте най-добри компании в света, които спомагат за напредъка в дизайна”.

Ергономичната продуктова линия на Humanscale предлага възможност за цялостно персонализиране, като по този начин се цели да се подобри ергономията на работното място, което от своя страна води до подобряване на здравето, повишаване на комфорта и производителността, както и до намаляване на рисковите фактори свързани с работния процес.
Основният принцип при проектирането на ергономичните продукти е: „По-простото е по-добро!“

От една страна тези продукти са предпочитани от потребителите, защото опростените конструкции с интуитивни функционалности са лесни за употреба.

От друга страна те са предпочитани и от организациите, тъй като се намалява необходимостта от обучение и инструкции за употреба на служителите. Освен това опростените конструкции са по-лесни за ремонт и поддръжка.

Друг важен аспект е значението на тези продукти за околната среда. Ангажираността на компанията в тази посока може да се открие във всеки етап от разработването на продуктите-от дизайна до производството и дистрибуцията. Поради минималния брой компоненти, от който се състоят продуктите, за тяхната изработка се използват по-малко суровини и енергия, както и технологични процеси. С цел намаляване на вредните емисии въглероден диоксид в много от продуктите си Humanscale използва 100% рециклиран алуминий. Те са проектирани, така че да се разглобяват лесно и по този начин да се улесни рециклирането им.

За да отговори и дори да надхвърли очакванията на своите клиенти, Humanscale работи с международен екип от доказани инженери и промишлени дизайнери. Придържайки се към философията на компанията, че „добрият дизайн постига повече с по-малко“ , дизайн студиото на Humanscale създава продукти с опростен, но високоефективен дизайн, който по оптимален начин решава функционални проблеми. Продуктите на Humanscale са ергономични и лесни за употреба. Разнообразието и иновативния поглед в дизайните се дължи и на това, че компанията работи с дизайнери от цял свят.


Дизайнери

Нилс Дифрйeнт

Нилс Дифрйeнт FreedomLiberty - един от пионерите в ергономията, с образование в областта на дизайна и архитектурата, удостоен с множество награди за иновативните си дизайнерски решения. Дизайнът според Нилс Дифрйeнт трябва да се ръководи от функционалността и предназначението. Базирайки се на своите познания в областта на архитектурата, човешките фактори и ергономията, той създава продукти с безпрецедентна функционалност, издържливост, но същевременно отличаващи се със стилен дизайн. Впечатляващи са постиженията му в проектирането на офис столове, където прилага иновативни решения , като пневматични цилиндри за регулиране на височината, балансирано автоматично накланяне на облегалката чрез теглото на седящия.
Продукти: Стол Freedom, стол Liberty, стол Diffrient World , стол Freedom Tack, Стол Liberty Side, Столовете без облегалка Saddle и Pony Saddle, Лампа Diffrient Technology, Лампа Diffrient Task, Лампа Diffrient Work
Награди: Национална дизайнерска награда за 2002 от Smithsonian's Cooper-Hewitt, Наградата за дизайн за 1999 от Chrysler.

    
Елизабет Уелан

Елизабет Уелан – възпитаник на Rhode Island School of Design. Неин е дизайнът на дамаските на голяма част от удостоените с множество награди столове, включително Freedom, Liberty и Diffrient World.

    
Том Латоун

Том Латоун Diffrient World
- с повече от 26 години опит в областта на производството на мебели, Том Латоун е работил с лидерите в тази индустрия. Отличен с наградата „Designers Choice award“ за разработването на директорски стол Diffrient.

Джордж Майлеъс

Джордж Майлеъс - неговата клавиатура с артикулиращ механизъм е революционна по рода си и това я превръща в стандарт за тази категория продукти.

    


Награди
Доказателство за надеждността и качеството на марката Humanscale е големият брой награди, които тя получава за своите продукти. Това са награди за иновативен дизайн, ергономия, комфорт и функционалност.


Механизми


Humanscale дължи добрата си репутация на производител и на качествените механизми, които използва за производството на ергономични столове. Механизмът е гаранция за високо качество, надежност и издържливост. В моделите Freedom, Liberty, Diffrient World се използва специално разработен механизъм Counter-balance recline mechanism, Counter-balance recline mechanism той автоматично осигурява необходимата опора благодарение на регулиране на наклона в различни позиции, без значение от височината и теглото на седящия. Динамичните механизми автоматично отговарят на индивидуалните потребности на всеки потребител, това ги прави лесни и удобни за употреба, тъй като се изискват минимални усилия за ръчна настройка.Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"