Правилно обзаведената детска стая - предпоставка за енергия и здраве

12 години – толкова прекарва средно всяко дете на ученическо бюро. Време, в което се формират и затвърждават работните навици и тези за организиране на времето, но не на последно място и периодът, който оказва съществено влияние върху пълноценното физическо развитие на вашето дете.

За да сте сигурни, че ще сведете до минимум риска от нездравословна среда, най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е първоначалният избор на ученическо обзавеждане.

С детско ергономично бюро Junior продължителните часове пред компютъра и учебниците, ще са по-приятни от всякога, а натоварването на гръбначния стълб и рискът от изкривявания ще останат в миналото. Но най-готиното от всичко е, че моделите на производителя Mayer „растат“ заедно с детето Ви през годините чрез функцията си за регулиране, с което спестявате средства и време.

Освен удобството, друг безспорен важен елемент при правилното обзавеждане на детската стая, е безопасността - ръбовете трябва да са заоблени, а механизмите да са опростени. Не трябва да липсва и достатъчно пространство за лампи, книги и пособия.

Разбира е, неизменна част от това пространство е столът. Например детски стол MYPONY AQUACLEAN, на който еднакво добре ще се чувства на него както 4-годишно дете, така и юноша.

Основните правила, които е препоръчително да следвате при бюрото и стола са: стъпалата да са в хоризонтална позиция на пода; долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата; бедрата да са в хоризонтално положение; гръбначният стълб да е изправен; плотът да е под наклон, за да могат ръцете да се спускат върху бюрото в удобна, „почиваща“ позиция.

Важен фактор за пълноценния престой на детето Ви в детската стая е и осветлението. То трябва да е много внимателно подбрано, за да не изморява зрението му. Специалистите препоръчват светлината да не се смесва между изкуствена и естествена. Ако имате възможност позиционирайте бюрото срещу прозореца. Във вечерните есенни часове, подходящ избор би бил 16W LED лампа, която има три вида светлина - бяла, топло-бяла и неутрална. Освен това предоставя и опция за безжично зареждане на смартфони – функция - бонус, която би допадналa на всеки, който е запален по технологиите.

Не на последно място е и изборът на дизайн – препоръчително е цветовете да са свежи и разнообразни, а стаята да носи усещане за уют и настроение.