Мебели, които ви подсещат кога да се раздвижвате? Бъдещето е вече тук!

Според данни на Американския институт по хиропрактика, болките в гърба са причина номер едно за трайни увреждания на опорно-двигателните функции. Като основни “виновници” са неприсъщите пози и заседяването. От една страна вреди неестественото ни положение, като силно навеждане, изгърбване или усукване. От друга - поставяне на тялото в една и съща поза за часове наред е изборът с най-неприятни последствия. Най-ефективният начин да защитите здравето си, е използването на ергономични мебели.

Работна маса с аларма

Дори и да сте дисциплиниран човек, който иска да се раздвижва на всеки 40 до 50 минути, невинаги успеваемостта е 100%. Точно тук е допирната точка с новите технологии - например регулируемо бюро Ergo Desk Pro с аларма. Тя е вградена в механизма, чрез който се регулира височината на бюрото. Лесна за настройване до час и половина, тя ненатрапчиво напомня кога е време да смените позата или да станете. Опциите стигат и по-далеч – най-подходящите и удобни височини могат да бъдат автоматично запазени, което спестява ценно време.

Стол, на който седите... активно? Възможно е.

Активно” и “седене” - дори двата термина да звучат като оксиморони, най-новите тенденции при ергономията в офиса ги събират в едно. Пример е ергономичен стол ErgoPro. Регулирането в дълбочина и височина, както и синхронният механизъм с възможност за заключване в 6 положения на наклон и ъгъл до 35 градуса, са гаранция за намиране на перфектната поза ваш стил. Така не се позволява тялото да остава в една позиция за дълго време. Това ще сведе до минимум симптомите на обездвижване, като отслабване на мускулите, изтръпване, крампи, дискомфорт в очите или главоболие.

Движение без да спирате работа

Ергономичните мебели са идеалният вариант за запазване на здравето и със сигурност не изключват движението и концентрацията. Подходящи варианти са фитнес пътека или работна табуретка. Чрез движението с тях заздравявате мускулатурата на гърба и подобрявате баланса и координацията, дори без да прекъсвате работния процес.