Инoвативен офис стол VS модерен автомобил

Инoвативен офис стол VS модерен автомобил

Нещата, по които си приличат, са повече отколкото предполагаме. Потребителят, който според всички маркетинг приоми купува повече със сърцето си, отколкото с разума си, вижда и в двете отражението на имиджа, който иска да постигне. Търси лукса, стила, следи най-новите тенденции. Често купува не защото му трябва кола или нов офис стол, а просто защото на пазара е излязъл най-новият високотехнологичен модел. В същото време и колата и офис столът имат едно предимство, което търсим и ангажира повече разума – комфорта, който ни осигуряват и параметрите, които отговарят за здравето ни.

Ето и още по темата:

Дизайн

Нерядко се срещат инженери и дизайнери, които имат опит в конструирането на автомобили и същевременно на иновативни ергономични столове.

Емблематичен пример е дизайнерът на модели за световноизвестната марка ергономични столове Okamura - италианецът Джорджето Джуджаро. В биографията му е включена обемна работа върху супер автомобили и популярни превозни средства, сред които и такива на бранда Alfa Romeo. През 1999-та година е обявен за автомобилен дизайнер на века, а през 2002 година става част от „Автомобилната зала на славата“ в САЩ.

Немският дизайнер Мартин Шлунд изработва мебели по поръчка, изработени от стари автомобили. Едва ли има класически автомобил, който 44-годишният германец не е преработил. Дивани, столове, легла или маси - всичко попада във фокуса му.

Високи технологии

Колите са сред най-оборотните обекти на индустриалния дизайн по отношение на въведението на нови технологии и разнообразие от стил и визия.

Определени марки автомобили се сдобиват с нов модернизиран дизайн на всеки четири до шест години. Понякога цикълът за конкретен автомобил може да продължи и повече от шест години.

При колите съществуват най-различни приспособления, съобразени с желанието на потребителя да изживява разнообразни емоции и които максимално го улесняват. И всички те се управляват просто с бутони. Например системата за трансмисия на колата, която позволява на водача да избира между различни режими на работа, спортен или нормален например.

При ергономичните офис столове съществува сходна динамика на постоянни промени, съобразени с развитието на високите технологии. CONTESSA II на Okamura, залага на 4D подлакътници.
Те позволяват уникални опции за 4 направления – по вертикала, в дълбочина, по хоризонтал и под ъгъл. Така се осигурява максимална опора на ръцете при различни позиции и в зависимост от работната повърхност. Чрез иновативен механизъм става възможно цялостно регулиране на офис стола посредством интегрирани в подлакътниците бутони. Например можем да заключваме и отключваме позицията на облегалката, както да управляваме наклона ѝ в пет предварително зададени степени. С бутона, вграден в десния подлакътник, може да се променя височината на офис стола.Еволюирането на моделите

Както автомобилите, така и ергономичните офис столове са обект на непрекъснато
усъвършенстване, подобрение на моделите, еволюиране на механизмите, обект на
нови технологични постижения. Офис столът CONTESSA II е еволюирала версия на предишен модел от 2002-ра година. Този модел запазва стандартния дизайн на оригинала, като същевременно прави

облегалката по-опростена и по-тънка. Okamura Contessa II се отличава със структура за подобрена стабилност и оптимизирано разпределение на теглото на седящия.

Днес автомобилната индустрия се приближава към ключов момент. Налице е преминаване към
електрически двигател, мотивиран от по-голямото търсене от потребителите,
правителствените политики и новите участници на пазара. Volvo, Ford, Jaguar
Land Rover и Toyota обявиха, че цялото им портфолио от коли ще бъде
електрифицирано до известна степен през следващото десетилетие.

Мисия имидж

И при колата и при ергономичните офис столове говорим за нисък и висок клас. Високият клас превозно средство се отличава с усъвършенстване на двигателя, по-високо ниво на комфорт, скорост, окачване и качество.

Sabrina е иновативен офис стол, създаден от колаборацията между Okamura Corporation и Giugiaro Design и съчетава стил и технология от висок клас.

Ето и още висококачествени и луксозни предложения от нас:
  • ДИРЕКТОРСКИ СТОЛ NADIR STEEL
  • ДИРЕКТОРСКИ СТОЛ MANAGER STEEL
  • ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ OKAMURA CP

Цветовото разнообразие на един модел също е важен почерк на стила и двете индустрии залагат често на него. Особено, ако моделите са желани от клиентите и са бестселъри. Някои брандове автомобили, например Maserati, предлагат десетки екстериорни и интериорни нюанси, включително и за малките детайли. Ергономичните офис столове също се произвеждат с най-различни цветови варианти за мрежата, рамката или дамаската, за да отговорят на различни вкусове, вписвайки се във всяка офис среда.

 

Мисия за здраве

„Форд“ се развива в тенденциозен и високотехнологичен производител на автомобили от 21-ви век. Трансформацията на компанията е пълна с нови промени - в момента производителят използва разнообразни материали, извлечени от растения и отпадъчни продукти за интериора на колите си.

Новият електромобил на i3 на BMW е наречен най-зеленият автомобил в света. Причината са зеленото производство и фактът, че когато колата е евентуално спряна от експлоатация, може да бъде рециклирана.

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ CONTESSA II е обвита в дамаска, която покрива мека, но плътна възглавница, съдържаща 3 типа полиуретанова пяна, съчетавайки различни по плътност слоеве, които оптимизират здравословното седене. Осигурява се мека опора в предната част на седалката, която намалява натиска върху бедрата и така подобрява циркулацията на кръвта. В задната част осъществява стабилна позиция за бедрата и подобрява цялостната поза.

Прочети следващата

Характеристики на столовете, мислещи за нашето здраве

Характеристики на столовете, мислещи за нашето здраве

Как ергономичните офис столове подкрепят здравето ни и ни помагат да сме по-продуктивни и жизнени?   Ергономичните столове са считани за едно от най-важните оборудвания за офиса, тъй като осигурява...

Из дебрите на новите технологии

Из дебрите на новите технологии

Вижте как да стимулирате служителите си да навлязат в новите технологии и да се развиват.   Във всеки офис има поне един човек, който ще каже: „Не мога да работя с тези технологии, нищо не разбирам...