Артикули 31 до 40 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6

Изборът на стол не е детска шега

Изборът на детски стол е отговорно решение, пред което всеки родител или възпитател е изправен. Малчуганите прекарват голяма част от времето си пред компютъра или пишат домашните си, понякога с часове. Ако параметрите на мебелите, които ползват в случаите, не отговарят на специфичните им нужди, могат да последват здравословни проблеми, като изкривяване на гръбначния стълб и силни болки.

 

Способността на стола да осигурява свобода на движението, адаптивността на дълбочината на облегалката и височината на седалката са изключително важни и отговорни за здравето. Правилната поза предотвратява главоболието и засилва концентрацията.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат при избора на най-подходящия детски стол и ще донесат на детето удоволствие от ученето:

 • Ергономичният въртящ се стол трябва да се регулира лесно от детето;
 • Височината и дълбочината на седалката трябва да се задават отделно;
 • Диапазонът на регулиране на височината на седалката определя от каква до каква възраст детето може да използва стола;
 • Обърнете внимание на максималната тежест, която може да понесе столът. Колкото по-малка е тя, толкова по-бързо ще трябва да го смените.
 • Диаметърът на основата трябва да е достатъчно голям – това показва максимална стабилност;
 • Наличието на колела осигурява повече свобода на движението, особено необходима при часове работа с компютър или учебници.

 

Защо столът за възрастни често е неподходящ за деца?

 • Предизвиква неудобство, тъй като не е адаптиран към малките размери и води до неправилна стойка
 • Дизайнът и цветът не са съобразени с предпочитанията на детето. Оставете избора в неговите ръце – това ще го накара да се привърже към тази мебел и ще иска по-често да я ползва, правейки компромис дори с домашните. Днес има голямо разнообразие от десени с мотиви на любими спортове, комикси или филмови герои.
 • Внимавайте с избора на тапицерия. Препоръчително е да се почиства лесно и да бъде устойчива на всякакви хранителни изненади.

Коя е правилната позиция заддетското бюро?

Според лекарите (и уебсайта на Националната здравна служба в Обединеното кралство) е факт, че не бива да се прекарва прекалено много време в една и съща позиция. Вашето дете трябва често да променя позата си. Препоръчителни са честите, но кратки почивки, на всеки 30 мин.

 

При писане:

Гърбът трябва да е на една линия с облегалката на стола. Ето защо регулируемият стол е от решаващо значение, а адаптиращата се лумбална опора е задължителна.Гърбът  може да е леко наклонен към бюрото, но в права позиция и без да се получава дъгообразна извивка.

Коленете трябва да оформят прав ъгъл, а стъпалата да опират на пода.

Лактите е хубаво да са на височината на работния плот и да са сгънати под 90 градуса.

Гърдите и раменете трябва да бъдат отпуснати.

Свободната ръка е препоръчително да се използва или да е облегната на бюрото, вместо да виси в неутрална позиция.

 

Пред компютъра:

Накланянето напред за продължителен период не се препоръчва.

Гърбът  трябва да е спокойно облегнат на облегалката, която да поема тежестта му.

Ръцете трябва да лежат на бюрото или на подлакътниците а мишката да се управлява на същата височинна плоскост, без да се получава ъгъл в китката!

Раменете също трябва да бъдат отпуснати. Ако децата ви могат да усвоят тази позиция,  ще си спестят напрежението в гърба  в бъдеще.

Задайте аларма на всеки половин час за 5-минутна почивка, свързана задължително с раздвижване. При дълго седене на бюрото, освен физическото състояние на тялото, могат да пострадат и очите, въпреки протекцията на компютърния екран.

 

Има безброй съвременни приспособления, „мислещи“ за удобството на детето:

 

Настройващ се стол за растящ комфорт:

FREAKY SPORT е "растящ" стол, подходящ не само за деца, но и за възрастни. Осигурява правилно седене за хора с ръст между 110 и 180 см. Подходящ e за деца на възраст 4 години, тинейджъри, а така също и за техните родители. Столът е с меки падове на подлакътниците. Системата Easy-Click позволява идеална настройка спрямо размерите на тялото. Седалката се гласи на 4 позиции в дълбочина, а облегалката - на височина.

  

ДЕТСКИ СТОЛ OPEN ART JUNIOR:

Високата облегалка на ART JUNIOR е изработена от дишаща мрежеста материя и разполага с възможност за регулиране на височината и дълбочината в различни позиции, за оптимална адаптация към тялото на вашето дете. Удобната ергономична седалка от наподобяваща кожа материя, улеснява  почистването.

 

Детско ергономично бюро Profi 3 32W3:

Моделът Profi 3 е височинно регулируемо детско бюро с голяма здравина. Оставете избора за дизайн на вашето дете, което може да посочи няколко различни комбинации (сред основния и страничните плотове). Бюрото разполага с лесни настройки и богато стандартно оборудване. Хоризонталните странични панели позволяват голяма площ за съхранение на вещи. Бюрото може да бъде настройвано спрямо телосложението на вашето дете и разполага с допълнителна поставка за книга или учебник. Заоблените ръбове осигуряват допълнителна безопасност. Комплектът включва удобна поставка за китките с линия в сантиметри, голямо чекмедже с органайзер и закачалки за ученически чанти, от двете страни на бюрото.

 

 

 Ефективно обзавеждане – пътят към доброто заведение!

Заведенията и ресторантите имат стара история, която започва още в Древен Рим. Термополисите били малки ресторант-барове, които предлагали храна и напитки. Тези места разполагали с бюфет в Г-образна форма, върху който били разположени различни съдове с топла и студена храна. По това време много от жилищата не  разполагали с кухня и храненето ставало на публични места. Плюс това, то било важна част от социализацията. Днес във всяко жилище си има обособена зона за хранене, но необходимостта от живот в общност и конкурентната надпревара с атрактивни и вкусни примамки, правят така, че заведенията са пълни - навсякъде и по всяко време.

Освен храната и напитките, другата изключително важна част от едно заведение, е обзавеждането. То привлича клиента, задържа го и го кара да се завърне пак. При избора на обзавеждане, собственикът трябва да се информира добре за няколко основни неща:


1. При ресторантите се препоръчват по-големи маси. Тяхната площ трябва да позволява сервирането на голям брой блюда и да предоставя удобство чрез височина на нивото на лактите и стабилна основа за хранене. По-малките маси ще отстъпят повече място и са идеални за места с динамичен поток от клиенти и сервитьори, за да осигуряват пространство.

Маса Tahiti – кафява:

 

Маса от тиково дърво THEODORA:

 


2. Предвидете недостиг на места и се застраховайте от загубата на потенциални клиенти с няколко допълнителни маси или столове. Най-практичните от тях са сгъваемите мебели, които не изискват прекалено голяма територия за съхранение. ChairPro разполага с няколко изискани варианта:

Сгъваема черна маса Diva със стъклен плот

 

Стол от тиково дърво KATE – сгъваем, с подлакътници и  регулируема облегалка

 

 


3. Барът е визуалният център на заведението, затова изборът на цветове и мебели трябва да бъде внимателно подбран. Не бива да препречва ходовите линии в заведението и е необходимо да бъде проектиран така, че да позволява на персонала да извършва работата си ефективно. Барът отваря и още няколко места за клиенти, а прилежащите му столове са максимално компактни, затова със семпъл дизайн и с много допълнителни приспособления за регулиране на удобството на клиента.

 

Бар стол Калипсо

 

БАР СТОЛ ZETA HOCKER

 

4. Ако заведението разполага с двор – оползотворете го! Клиентите предпочитат местата на открито през топлите месеци. Най-лесно и бързо можете да го направите, като закупите готови сетове от градински мебели. Заложете на ефектен и стилен ратан, който ще предаде по-уютен облик на градинския интериор. Не пропускайте да се застраховате и от силните слънчеви лъчи с градински чадър, шатра или сенник. При заведенията по морето присъства и факторът вятър, който лесно може да преборите с избора на стабилна стойка за чадър.

Градински комплект Сицилия за 6 човека – сив:

 

Градинска шатра 1503 3х3 метра – бежов:

 

Градински чадър BERMUDA 3.5 м – антрацит:

 

Градински приключения…

Едно от предпочитаните места за почивка и отмора през топлите месеци е градината. За да се насладим на комфорта, срещите с приятели и летните партита, трябва правилно да подберем обзавеждането и декорацията за нея. Хубаво е да има връзка между вътрешния интериор и този в двора. За целта се фокусирайте върху акцентите, на които ще заложите. Растенията, мебелировката и декоративните елементи могат да бъдат както по-семпли, така и модерни, футуристични и дори авангардни, ако желаете да привлечете вниманието.

Според философията на Фън Шуи, в градината също трябва да присъства определена хармонична подредба. Съветва се например избягването на острите ръбове, защото носят проблеми и негативна енергия. Подборът на материали, от които са изработени градинските мебели, трябва да бъде разнообразен. Не бива да преобладава само един. Съчетайте удобни и модерни кресла от ратан с маса от стъклен плот и метална основа. Комбинацията между дърво и камък също се счита за добър избор. Освен растенията в градината, трябва да присъства и важен природен елемент – водата. Можете да изградите малка каскада, декорирана с живи растения, по която да се спуска вода или малко изкуствено езеро с водни лилии.

Хубаво да съобразите разположението на мебелите така, че да не възпрепятстват свободното движение. Обособяването на отделни кътове също допринася за привлекателния вид на двора, като между тях могат да се направят свързващи пътечки, аранжирани с растения.

Класическите елементи, които задължително трябва да присъстват, са пейките, масите, столовете, чадърите и люлките. ChairPro предлага богато разнообразие от градински мебели, изработени от различни материали с високо качество, благодарение на което ще можете да се наслаждавате дълго на комфорта.

Поли-дърво и метал:

Поли-дървесината (POLYWOOD®) е устойчив и здрав материал с висока плътност и качество, заместващ естественото дърво. Основната му съставна част е материалът (HDPE) - полиетилен с висока плътност, който се добива от рециклиране на бутилки за мляко, вода, препарати за почистване и други пластмасови отпадъчни артикули. В процеса на изработка на поли-дървесината, към полиетилена се добавя устойчива на ултравиолетови лъчи пигментация, както и други вещества, като крайния резултат е материал, който има вид на естествено дърво.

Градинският комплект NATURAL се състои от сгъваема маса и два сгъваеми стола, изработени от метални, прахово боядисани в черно рамки. Плотът на масата и контактните повърхности на столовете, са от поли-дърво (Polywood) в натурален цвят.

 

Метални мебели:

Градинският комплект Mystic е вдъхновен от Готиката и олицетворява мистерията и фантазията, характерни за нея. Кованото желязо се съчетава успешно с камъни и дърво. Комплектът е стилен завършек за градината или терасата, особено, ако се подчертава и от други метални орнаменти.
Столовете може да се декорират с възглавници за повече комфорт.

 

 

Изкуствен ратан:

Предимства при градинските мебели от изкуствен ратан са тяхната лекота и издръжливост. Те са лесни за пренареждане и леки при пренасяне, стилни и удобни, изключително устойчиви на външните атмосферни условия.

 

Градински комплект Barcelona

 

Да не забравяме чадъра:

Предимството на чадърите е страничната стойка, благодарение на която се адаптират по-лесно към околното пространство, в сравнение с традиционните чадъри. Сянката трябва да бъде плътна и равномерна, а материята, от която е изработен сенникът – качествена и трайна. Препоръчително е полиестерът да е с висок UV фактор на защита, голяма плътност и водоотблъскващи свойства.

Чадърът MONACO с квадратен купол и странична стойка в модерен цвят гранит, е предназначен за хора с изискан вкус и претенции към качеството и практичността. Благодарение на големия размер на неговия купол – 3х3 м, той е идеално решение за засенчване на обширна площ в градината. 

Положението на сянката може да се контролира чрез опцията за въртене на 360 градуса около оста на чадъра (чрез педал) и настройките за височина и наклон на купола (чрез интегрираната в удобна ръкохватка). 

 

Няма как без люлка:

Градинските люлки могат да бъдат с различни десени и функционалност. Привличат голямо внимание, когато са поставени в открития двор на заведение. Различни по вид, те могат да бъдат  тип стол, подходящи за един човек или стандартните градински люлки, в свежи цветове за лятото. Ако искате да постигнете по-бохемска градинска визия, горещо препоръчваме хамаците!

Градинска люлка LISSABON, шикозно решение за градината или заведението на открито:

 

Покривът, който винаги е с нас!

През топлите месеци, под открито небе ни е най-добре. Няма по-приятно пиене на сутрешно кафе от това в слънчевата градина или на терасата, нали? Но има ред природни фактори,  от които често ни се иска да избягаме. Природата е такава, каквато е. Ние няма как, а и няма защо да я променяме – тя е част от отпускащия интериор. Вярно е, че този интериор се променя както и когато си иска - .яркото слънце рязко може да се замени от дъждовни облаци, точно когато сме нагласили барбекюто. Но пък е толкова вкусно, когато готвим на открито. И понеже не можем природата просто да я променим, по-добре да се приспособим. Как? Чрез чадър!  

 Umbrella

Според китайците, един грижовен съпруг стои зад това изключително полезно изобретение. Легендата, за която има дори писмени доказателства, разказва за Юн - съпругата на най-известния майстор дърводелец в Китай, на име Лу Бан. Тя била надарена със силна мисъл и познавала дърводелската работа добре, почти колкото съпруга си.  Като една примерна половинка, носела обяд на Лу Бан всеки ден, и в дъжд и в пек. Умният майстор решил да построи няколко павилиона край по-големите пътища, за да служат като подслон за хората. Но това не помагало, защото Юн все пак трябвало да измине разстоянието между тях незащитена. Един ден, когато се прибрали у дома, Юн казала на Лу Бан: „Колко ще бъде хубаво, ако имам един павилион, който да мога да нося навсякъде със себе си!“ Думите й погъделичкали музата на майстора и той изрязал парче плат с формата и размерите на покрива на павилион, прикрепил към него дървена дръжка и механизъм, който служи за разгъване и сгъване на плата. Нарекъл го “Покривът, който винаги е с нея“. Тогавашният чадър тежал килограм и заедно с ветрилото се считал за една от отличителните черти на китайския императорски двор.

Днес си има чадъри за всеки повод, място и вкус, а материалите, от които са направени, се справят чудесно с капризите на природата. Водоустойчивите материи, широкообхватните сенници, високите UV фактори, стабилните стойки, ни позволяват да съзерцаваме природата и в пек и в дъжд,  без да напускаме  приятната й компания.

Ако искате да си създадете „императорски“ комфорт, се гмурнете директно в разнообразието:

Малкото пространство винаги ни ограничава при избора на обзавеждане. ChairPro предлага хитро решение на този проблем. Страничната стойка, на която е окачен куполът на чадъра VENUS, го прави изключително компактен и лесно адаптивен. Сенникът му е изработен от висококачествен полиестер с водоотблъскващи свойства и UV фактор на защита 40. В горната му част е разположен и вентилационен отвор, който не позволява застояването на топлия въздух при тихо и горещо време.

Има и много интересни иновации, които позволяватизползването на чадъра не само през деня. Соларният LED градински чадър BLACKLIGHT, с диаметър на сянката 2.7 м. и сенник в изискан цвят антрацит, е идеален за случая! LED светлините, разположени върху металната конструкция на сенника, се захранват от соларен панел и разполагат с удобен бутон за включване и изключване. Хитро!

Соларен LED градински чадър BLACKLIGHT 2.7 м – антрацит

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki/gradinski-chad-r-blacklight-2-7-m-antracid.html

Терасата, за разлика от двора, не разполага с толкова пространство за аранжиране на мебели и аксесоари и трябва да проявим особена креативност и практичност за обзавеждането й. Едно много подходящо решение за пестене на място, е балконският чадър AQUILA, който може да се прикрепи към парапета благодарение на специален държач Schneider. Поради специфичната си правоъгълна форма, чадърът осигурява засенчване с издължена пропорция. Лесно се контролира, посредством удобна ръкохватка с винт за настройка на височината и специален бутон за контрол на наклона.

 

Разнообразието от форми, приложения и материали не спира дотук. Още много вариации вижте  в секцията за чадъри на ChairPro:

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki.html

Различните лица на стола

Нека обърнем специално внимание на Негово величество – СТОЛЪТ.

Бил е изобретен преди около 5000 години в Египет. Първите варианти на днешните столове били от няколко скрепени дървени части.

В някои африкански области, всеки мъж притежавал задължително собствен стол.

Тази мебел навлиза в Европа едва през 16-ти век. Дотогава са се използвали предимно дървени или каменни пейки.

Чарлз Дарвин е поставил основите на първия офисен стол. Той решава да добави към основата колелца, за да може да се движи свободно и бързо из огромната си библиотека. Днес столът, на който прекарваме най-много време, е именно офисният. Средно седим по 2000 часа на работното си място, в рамките на една година.

Днес моделите, дизайнът, материалите и приспособленията са дотолкова усъвършенствани, че за всеки повод и място може да се намери специално пригоден стол.


За трапезарията:

Характерни за този тип столове са семплият дизайн, средната височина и здравата опора. Тук липсват механизми за регулиране, тъй като са необходими стабилност и неподвижност във времето на консумиране на обяд или вечеря. Класическият дизайн е характерен. Столът Basic Chair, от доказания производител на мебели Moreno, е идеален за трапезарии с минималистичен интериор. Четирилъчевата рамка от хромиран метал издържа до 160 кг.:

Трапезен стол Basic Chair - https://www.chairpro.bg/trapeze-stol-basic-chair.html

 

За офиса:

Директорският тип офисен стол обикновено е с масивна конструкция, регулируеми части, осигуряващи комфорт за врата, гърба и ръцете, но се акцентира повече на удобството, отколкото на подвижността. Често е от мека естествена кожа, демонстрираща имидж и лукс. Все пак директорският стол е предназначен за ръководещ кадър, който престоява за по-кратко време в седнало положение и повече е в движение.  

Директорски стол Chief 100https://www.chairpro.bg/ofis-stolove/direktorski-stolove/direktorski-stol-sitness-chief-100-cheren.html

 

За гости и посетители:

Посетителските столове обикновено са практични. Не се открояват с атрактивен дизайн, но ако някой има вкус към по-екстравагантното или държи на стилното, може да избере посетителски столове за чакалнята, които са в тон с кабинета му и целия му офис. Обикновено този тип столове, които са за кратък временен престой, са практични и винаги с облегалки.

Стол DINAMIK например разполага с мрежеста облегалка,  за да осигурява максимална прохлада и релакс за всеки, идващ отвън:

https://www.chairpro.bg/posetitelski-stol-dinamik.html

 

Градински стол:

Този тип мебели се отличават с атрактивен дизайн, обикновено с орнаменти, които по традиция се превръщат в бижуто на градината. Често са с дупки или решетки, за да пропускат водата, ако вали и за да не се събират листа, пръст и други замърсявания от външната среда. Обикновено за изработката им се използва изкуствен ратан, който е устойчив на външните атмосферни условия. Има и удобни комплекти с вграден чадър, които завършват „релакс“ композицията за терасата или градината:

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-komplekti/gradinski-set-white.html

 

За заведения:

Двете основни черти на стола за заведение са атрактивност и удобство. Първото привлича, второто доказва качеството на обслужване на заведението. Тъй като стилът и концепциите на ресторанти, барове или нощни клубове са най-различни, този тип столове се радват на широко разнообразие от цветове, стил, материали за изработка. Но ги обединява едно – стабилна основа, защото задачата им е да накарат клиента да се чувства удобно и сигурно, дори да поседне за 5 минутки, между танците. Има си и стандарти – като столовете за дневно кафе, които обикновено са ниски, със стабилна обегалка и мека тапицерия или бар столовете, които често са без подлакътници, за да осигуряват свобода на движение на ръцете, необходими за консумиране.

Стол ICONhttps://www.chairpro.bg/icon-chair-wooden-legs.html

 

Неизброими са видовете столове според предназначението си -  мениджърски, конферентни, работни за офис, лабораторни, за кетъринг, детски и много много други, за които имате блестящи примери в нашия каталог.

Акцентът в ергономичната среда на работа пада върху взаимовръзките между човека и останалите елементи от процеса на работа. Проектирането на работното място по начин, по който да се оптимизира благополучието на работещия и неговата производителност. Но нека първо разгледаме пространството и разположението на предметите в него.

Неслучайно съществуват учения, които се занимават с това. Фън Шуй разглежда помещението като жив организъм и една от основните нагласи е, че пространството може да подпомага желанието ви за процъфтяване, вашата продуктивност и развитие.

Цветовете в помещението могат силно да повлияят на стимулирането на енергията. Най-доброто място за бюрото е срещу  входа на офиса, където ще заема т.нар. „командваща позиция“. За да повишите креативността си насочете вниманието си върху десния център на бюрото си. Например ако сте писател или журналист – поставете вестник или списание на това място.

Осветлението на работното място също трябва да бъде внимателно подбрано. Липсата на достатъчно естествена светлина стимулира умората. Наличието на бликове, отражения, заслепяване, засенчване - всички те са негативни фактори за изпълнението на работния процес. Имат пряко влияние върху напрежението на очите, самочувствието и виталността.

Модерната техника не е гаранция за ефективната работа. Ако мебелите и вещите не са добре организирани в пространството, то това би довело до доста затруднения за работещите.

Както вече споменахме, ергономията се стреми към: оптимизация на работния процес, по-добра продуктивност и съхраняване на здравето.

Служителите ви използват настолни компютри, лаптопи и таблети през по-голямата част от времето, в което работят. Екранът трябва да е така разположен, че височината му да бъде малко над или малко под тази на очите без значение дали потребителят е в седнало или изправено положение. Наклонът на монитора трябва да и подходящ, за да може гледането му да е оптимално удобно. Разстоянието между човека и екрана трябва да е приблизително „една ръка“.

Един от аксесоарите за ергономичен офис, който ChairPro предлага, е ергономичната стойка за лаптоп от последно поколение. Състои се от две рамена с променлив ъгъл между тях, които дават възможност за прецизна настройка на височината и отстоянието от потребителя, ако лаптопът се ползва вместо монитор.

 

Ако си падате по иновациите, Capisco от HAG е офис столът за вас. Той следва всяка извивка на тялото, като осигурява оптимален комфорт по време на работа. Любопитното за този стол е, че  през годините получава множество награди за уникалните си качества и характерен дизайн. Пионер в екологично чистия дизайн – седалката му наподобява седло и е направена от рециклирани брони на автомобили.

 

Работното бюро също е от особено значение. Препоръчително е да бъде с регулируема височина, за да осигурява оптимално удобство на работещия. Такъв тип бюро е ергономичното, с регулируема височина SS. Освен, че е изключително удобна, тази мебел е и доста иновативна, заради вградения електронен дисплей, показващ текущата височина на бюрото. Той разполага с мемори функция, която запаметява височината в 3 избрани от вас размера.

 

Какви заболявания и проблеми възникват в следствие на неправилната стойка и как можем да ги разрешим?

Делник. "Разложили" сте се в седалката на таксито, докато чакате да излезете от поредното задръстване. Закъснявате за работа с повече от час. Влизате набегом в офиса и се отпускате в ръбестия стол. Климатикът е настроен да духа право във вас, за да охлади нервите, които са се образували през последния час. Прибирате се удома в края на деня и се свивате на стола. Чувствате уморени, усещате се сковани, схванати, трудноподвижни. Причината? Честито! Страдате от неправилна стойка. За щастие проблемът има решение.

Повечето гръбначни изкривявания се откриват случайно и едва тогава се взимат мерки срещу тях. Tе могат да доведат до редица тежки заболявания като:

Сколиоза - латерално (странично) изкривяване на гръбначния стълб. Сколиозите са аномалии в развитието на елементите на гръбначния стълб и ребрата, както и някои дисплазии в него. Придобитите видове са рахитичните, училищните, травматичните, рефлексоболковите и цикатриксиалните сколиози.

Кифоза – извиване на гръбнака, при което неговата горна част изглежда малко по-закръглена от нормалното. Докато известно извиване е нормално, извиване на гръбнака на повече от 40 градуса се счита за признак на кифоза.

Плексит – ĸoвapнo зaбoлявaнe, което зacягa не само ocнoвните opгaни и ce xapaĸтepизиpa c внeзaпнa бoлĸa в пopaзeнaтa oблacт. Атaĸyвa предимно paмoтo, нo нe e зacтpaxoвaн нитo eдин нepв или cтaвa. Не бъдете невнимaтeлни и пpи пoявa нa cxвaщaнe, пoдyвaнe или oтичaнe нa дoлнитe ĸpaйници или изтpъпвaнe. Плекситът може да бъде церквикален (шиен), бранхиален (раменен), лумбален (поясен) и др.

Гръбнакът е сложна структура, осигуряваща връзка между черепа, кръстовата кост, ребрата, гръбначните прешлени. Може да се каже, че гръбначният стълб е най-важният компонент от опорно-двигателния апарат. Той е и информационна „магистрала", по която на ден минават безброй нервни импулси.

За да проверите дали стойката ви е правилна, застанете в профил пред голямo огледало. Разгледайте внимателно очертанията на тялото си. Изглеждате ли изгърбени?

 

Ако не вземете мерки:

Като начало болките в гърба, кръста, раменете и врата ще зачестят и ще се засилят. Мускулите ви ще отслабнат. Слабата циркулация на кръв в краката може да доведе до подути глезени и разширени вени или до по-сериозни проблеми като тромбоза. Това са само началните проблеми. Силните изкривявания могат да доведат до деформацията на някои органи или до затрудненото им функциониране, освен това рязко ще влошат качеството на живот.

 

Разрешение на проблема:

Всеки ден правете упражнения срещу болките в рамената и гърба. Йогата също помага за решаването на тези проблеми, защото е концентрана върху гръбнака и дишането. Старайте се да заемате правилна стойка, когато седите – изправен гръб, главата – също, раменете трябва да са отпуснати, ръцете – по-прибрани към тялото, а лактите – на 90 градуса спрямо него. При възможност правете почивка поне през половин час, в която да се протягате, раздвижвате и разхождате.

 

Изборът на стол също е от ключово значение, особено когато прекарвате по-голямата част от деня си в офиса, в седнало положение, пред компютъра.

 

ChairPro предлага богат избор от ергономични столове, които ще ви очароват с елегантния си дизайн и удобство. Някои от работните столове като ергономичния офис стол Kulik Pyramid, който е с формата на пирамида. Благодарение на тази форма столът помага да защитите вашия гръбнак, както и да имате правилна поза на тялото. 5-те зони на комфорт са: лумбална опора, зона за корекция на позицията на гръбнака в областта на гръдния кош, зона за намаляване на натоварването върху опашната кост, зона за стимулиране правилното позициониране на таза.

 

За тези от вас, които освен на удобството залагат и на изискания стил, ChairPro предлага и този ергономичен директорски стол Kulik Grand. Меката му тапицерия е изработена от приятна на допир висококачествена еко кожа в цвят слонова кост. Повърхността и е релефна, с декоративни шевове, така че да осигурява равномерно разпределение на натоварването при седене и да подпомага вентилацията. Метални хромирани подлакътници, които също са релефно тапицирани с еко кожа, осигуряват максимален комфорт за ръцете.

 

Осигуряващ голямо удобство за дълга работа пред компютъра е ErgoPro - ергономичен офис стол от най-съвременно поколение. Можете да го настройвате в много голям диапазон за всяка част от тялото, която контактува със стола. Така позата, която заемате, винаги е най-правилната и ще осигури висока работоспособност, без болка и схващания, които са симптоми при неудобно седене.

Подлакътниците на стола се регулрират в три посоки. Това ги прави лесно приспособими спрямо желаната поза за работа и отстояние от работната повърхност. Те имат специална извивка, която пасва на формата на предмишницата на ръката. ErgoPro притежава автоматична масажираща лумбална опора, която способства поддържането на правилната S – образна форма на гръбнака. Намира се в зоната на прешлените на кръста. Облегалката за глава се регулира във височина и дълбочина, като така можете да намалите напрежението в горната част на гърба.

Здравейте приятели! 

Вчера, 22-ри декември на случаен принцип и пред всички колеги изтеглихме тримата печеливши, които бяха попълнили нашата коледна анкета. 

В нея, ние Ви зададохме 2 въпроса и сме изключително щастливи от Вашите отговори.

А ето ги и наградите и съответните победители:

1-вата награда  ОФИС СТОЛ POINT 70 отива при Калин Тодоров (имейл pipy_k@******* ) , който е гласувал с 5 звезди за обслужване и 5 за избор на столове. Останал е доволен от посещението си при нас. 

2-рата награда  ДИРЕКТОРСКИ СТОЛ OKLAHOMA PDH печели Димитър Дънев (имейл dimitar.danev@*******), който също е гласувал с 5 звезди за обслужване и с 4 за възможност за избор. Той също изглежда е останал доволен от посещението си в нашия шоурум. 

3-тата последна награда  ЕРГОНОМИЧЕН ФОТЬОЙЛ HELIUM ще отиде в дома на Евгения Николаева (eligen1976@*******). Доста хора ще и завиждат, защото всички предпочитаха точно тази награда. Тя е дала 5 звезди за обслужване и за избор. Маркирала е с "Да" въпроса за посещението в нашия шоурум. 

Честито на печелившите, ние ще се свържем с тях по телефона и ще очакваме след празниците да ни изпратят снимки с техните награди! 

Весели празници на ВСИЧКИ! 

Знаете ли колко часа прекарва седнал на стол съвременният човек, работещ в офис, през цялата си трудова кариера? Според статистиката са 85 000. Това са близо 10 години! Като се вземе предвид и факта, че човек е устроен да се движи, да ходи, а не да седи по цял ден, изводът е, че работещите в офис хора трябва да търсят ергономични, удобни и функционални решения.

Една от интересните идеи в тази посока е бюрото за ходене. 

Наричано по различни начини – бюро за ходене, бюро бягаща пътека, тредмил работна станция и др., то е едно оригинално решение, резултат от съвместната работа на лекари, психолози, дизайнери и инженери.

 

История на бюрото за ходене

Както при повечето изобретения – например като при телефона, без който днес не можем да си представим живота, идеята за хибрид между офисно бюро и пътека за ходене хрумва едновременно на няколко души. Пръв за такова бюро пише изобретателят Нейтън Еделсън през 1980-те години.  По-късно – през 1996 г., професорът по психология от Калифорнийския университет в Бъркли – д-р Сет Робъртс, прави своя разработка на подобно бюро. Той имал за цел да оптимизира когнитивните процеси по време на работа зад бюро чрез постоянно движение, което всъщност е естественото състояние на човек.

За истински изобретател на бюрото за ходене обаче се приема д-р Джеймс Ливайн – практикуващ лекар и учен изследовател от клиниката „Майо“ и Аризонския държавен университет.

Нестандартната идея става популярна чак през 2006 г., след като Роджър Хайлфийлд от Лондонския музей на науката тества бюрото за ходене в продължение на няколко месеца под наблюдението на д-р Ливайн. От тук  нататък историята на бюрото тичаща пътека се ускорява и то излиза на пазара през 2009 г. – TrekDesk Treadmill Desk.

 

Какви са здравословните ползи?

Според изследване на д-р Ливайн с бюрото за ходене може да се изгорят около 100 – 130 калории за час. Ползите за здравето обаче от оригиналната комбинация между офис света и фитнес света са много по-големи от отслабването. Работата на иновативното бюро понижава кръвното налягане и риска от сърдечносъдови заболявания, инфаркт и инсулт. Сваля кръвната захар и намалява риска от Диабет тип 2 наполовина според Американската диабетична асоциация. Ускорява метаболизма. Намалява риска от остеопороза. Стимулира кръвообръщението и оросяването на мозъка, а оттук подобрява мисловната дейност, когнитивните способности и паметта. Според Харвардското медицинско училище бюрото пътека за тичане се справя със стреса и депресията по-бързо, отколкото лекарствените медикаменти. Наред с всичко изброено дотук, то забавя процесите на физическо и ментално стареене, подобрява работата на имунната система, устойчивостта на заболявания и общото по-бързо възстановяване на здравето след прекарани заболявания.

С две суми – чрез включването на повече движение във всекидневието се елиминира рискът от всички онези заболявания, които се приписват на заседналия начин на живот днес. 

 

Как се използва бюрото пътека за ходене?

Препоръчителната употреба на бюрото тредмил е един час на ден със скорост до 3 км/ч. Д-р Ливейн споделя, че много хора искат да се качат на пътеката и да вървят и да си работят часове и дни наред. „Не го правете – съветва той.  – Максималното време е половин час на пътеката, час и половина почивка и така в продължение на три часа.“

В началото на всеки му трябва време, докато свикне да ходи и да работи. Добре е да се започне с по-леки офис задачи – например с четене на имейли, а не с писането им. 

Дори воденето на телефонен разговор може да е трудно

в началото за някои хора – при ходенето трябва да се регулира дишането.

 

За финал 

Известната Виктория Бекъм е сред почитателите на бюрото за ходене. „Всеки офис трябва да има по едно такова бюро – да се разхождаш и да работиш едновременно! Гениално!“ – пише тя в Twitter.

Може би е права! Така че ако търсите нов начин да включите повече физическа активност в своето офис ежедневие, може да опитате оригиналната иновация.

Лекарите препоръчват минимум 10 000 крачки на ден... Направете ги, докато работите!

Сред лидерите в директорските столове са кожените и тези с дамаска от дишаща материя – така наречения меш.  Двата вида столове могат да бъдат сравнени по редица конкретни показатели. Кой е по-предпочитаният? Нека двубоят започне сега!

 

1. Удобство

Най-важният критерий, когато става въпрос за стол, е дали е удобен. И коженият стол и този с меш са ергономични и имат цял арсенал от характеристики, осигуряващи максимален комфорт на човека, работещ по цял ден зад бюро.

Нека първо разгледаме стола с дишаща материя – една сравнително нова иновация в мебелната индустрия. При меша се вижда конструкцията на стола и някои хора се притесняват,  че когато седалката и облегалката не са подплатени с дебели слоеве пяна, столът няма да е удобен. Това обаче не е така. Столовете с меш са проектирани според най-новите ергономични принципи и предлагат много добра опора на гръбнака. 

Облягането на дишащата материя дава чувството за свежест и прохлада дори когато човек „прегрее“ от работа. Това е голямо предимство на стола с меш през летните месеци.

Коженият стол, от друга страна, внушава чувство за комфорт още от пръв поглед. Дебелите облегалки и седалки на кожените офисни столове, подкрепят критичните зони – гърба и кръста.

През летните месеци обаче кожата създава известен дискомфорт, когато човек работи дълго време, седнал в стола.

Победителят по критерий „Удобство“ е директорският стол с дишаща материя.

 

2. Дизайн

Един кожен стол в кабинета на шефа е класика в бизнес обзавеждането. Той създава чувство за стабилност, внушава уважение и респект, излъчва традиционна елегантност. Столът с меш, от друга страна, придава модерен облик, говори за иновативност, създава усещане за динамичност и креативност.

Ще трябва да признаем – по въпроса за дизайна съперниците са равни.

 

3. Дълготрайност

Продължителността на живота на един стол, или неговата дълготрайност и издържливост, са значим фактор, който заслужава специално внимание, когато избираме стол. Много компании предпочитат да инвестират в кожени столове, направени, за да се ползват дълго, при това без почти никаква техническа поддръжка.  При столовете с меш обаче, дълготрайността е проблем. Дишащата материя може да провисне след няколко години интензивна употреба. Тогава самият стол губи ергономичните си качества и трябва да се купи нов.

Така че – безспорният победител в този кръг е коженият стол!

 

4. Поддръжка

Столовете с меш се чистят лесно – прахосмукачката и препаратът за дамаска са напълно достатъчни, за да им върнат свежия вид. Не ги търкайте с груба четка обаче – това може да увреди мрежата.

Поддръжката на кожените столове също не е трудна. Леко избърсване на прах със сух парцал или почистване с прахосмукачка с мека четка ги поддържат в идеално състояние. Внимавайте обаче с един дискретен момент – кожата променя цвета си при продължително излагане на директна слънчева светлина, така че трябва да се съобразите с местоположението на стола.

В двубоя меш срещу кожа от гледна точка на поддръжката отново имаме равен резултат.

 

5. Употреба в офиса

Столовете с меш са по-леки и по-лесно се местят в сравнение с кожените столове. На бързите им колелца с лекота може да се плъзнете от бюрото до принтера, до етажерката и да се върнете после. Може да ги преместите в конферентната зала, ако се налага – с една дума с  по-спортна натура са.

Резултатът в нашия двубой – още една точка за директорските столове с меш.

 

4. Цена

Разбира се, цената е един от основните фактори, когато правим покупка. Когато въпросът опре до бюджет, столовете с меш печелят лека преднина, защото като цяло са малко по-евтини.

Изборът на офисен стол е трудна задача. Изборът на директорския стол – още по-трудна. Да купите първия стол, който ви попадне, или най-красивия, или най-евтиния, би било безотговорно на първо място към здравето ви. В повечето случаи човек влага повече време и средства в избора на бюро, отколкото в избора на стол. А всъщност само столът може да тушира до известна степен негативните ефекти от дългото седене в офиса. 

Артикули 31 до 40 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"