Артикули 21 до 30 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Кои са предимствата при избор на детски столове и маси MAYER?

Изборът на качествени мебели за малкия и големия ученик се отплаща с времето. Когато купувате стол и маса за детето си, трябва да имате предвид, че се ползват всеки ден, а часовете, прекарани за размисли върху домашните, не са никак малко. В такъв случай на първо място е удобството. В ранна детска възраст и по време на юношеството, е необходимо да се направи всичко възможно, за да се избегнете лошия растеж на гръбначния стълб и проблемите, свързани с болки в гърба, които могат да се превърнат в хронични в зряла възраст. А ако столовете и масите притежават конструкцията и  технологията да растат заедно с потомството ви, определено ще инвестирате еднократно, но рентабилно, тъй като е за дълъг период от време.

Разумната инвестиция е - високото качество, на достъпна цена, в дългосрочен план. 

MAYER CZ предлага широк асортимент от сглобяеми ергономични столове и маси, подходящи за деца от предучилищна възраст до ученици в среднообразователно училище. Моделите имат петгодишна гаранция. Удобно за избора е и разнообразието от цветове – има както различни атрактивни цветови опции, забавни за детското възприятие, така и по-класически, неутрални цветове, подходящи за по-големите.  Предлаганите стоки са почти винаги на склад и са готови за доставка още на следващия работен ден. И това не е всичко ... Наклонете средната част на бюрото! 

Изключително удобно, с цел полезната нагласа на компютърния монитор за работа. Бюрата на MAYER имат опция да раздвижват средната си част и така да се постига удобен наклон, а в същото време останалите предмети да си стоят на стабилни хоризонтални плоскости отстрани, без да се хлъзгат. Накланящият се плот е широк 70 см при Profi3 32P3 и 32W3. Заедно със страничните равнини, бюрото предлага широка и удобна работна площ от 116 см.


Profi3 32W3 58 TW + стол MyPony Цветът на бюрата е в съответствие с текущите тенденции ипрактическата приложимост

Моделите Profi3, Junior и Racing (показани на снимката) се предлагат в нюанси от сиво до бяло, без отличителни цветови акценти, а благодарение на това се съчетават с различни цветни аксесоари в стаята на детето.

 

Поставка за книга и рафт 

MAYER бюрата могат да бъдат закупени с рафтове, монтирани директно върху тях, заедно с прикачена стойка за книжки или таблет, която да се постави на желаното място. Вижте изображението на зелените и розовите стаи в статията! Можете да промените цвета на мебелите, според останалия интериор на детската стая

При пребоядисване и интериорна промяна на детската стая, можете да промените цвета и на самите мебели! При Profi3  32P3 TW   и Profi3   32W3 TW   можете лесно да замените цветните плоскости по ваш вкус. Практическо чекмедже, закачалки и скала за правилно регулиране 

Всяко бюро разполага с голямо чекмедже, което има множество отделения за по-голямо удобство при подреждане, закачалки за ученически чанти от двете страни и графична скала за лесно регулиране на височината на бюрото, която се мени според ръста и удобството на детето. Контейнери на колелца

Изберете между 7 подвижни контейнера, които се различават по размер, структура и горна част (с тапицерия или без). Измежду тапицираните версии може да избирате сред повече от 18 цветови опции. Контейнерите с 2 чекмеджета и мека тапицерия, могат да се използват и за краткосрочно сядане. Столове, които не разсейват с въртеливи движения

Чешкият производител предлага и детски столове, които не се въртят около оста си и така запазват и без това лабилната концентрация на детето.  Това са моделите MyPony 2435 с фиксирана конструкция и стол Atiki A2 със стационарно PN бутало. Изключителен избор от цветове 

Тапицерията на столовете и мобилните контейнери може да се съчетае една с друга, както и с останалата част от интериора на детската стая. Може да се закупи отделно и да се използва за надграждане на вече съществуващо обзавеждане. 

 

Безопасност за детето! 

Всички продукти на MAYER са произведени така, че да следват строго законите на безопасността. При наклон на средната част на бюрото, има специален предпазител, който предотвратява затискането на пръстите. Всички ръбове са закръглени и няма дупчици или празнини, където да има опасност от заклещване.


Маса Profi3 32P3 19 с удължител + Smarty стол 

 

Посещението в шоурума е надеждно и полезно

Офертите на търговците на дребно в интернет са най-разнообразни. Но знаем ли всъщност какво реално се крие зад тях? Винаги си заслужава да получите съвет от надеждни източници или по-скоро лично да посетите оторизиран шоурум.  80% от клиентите обичат да се убеждават и изпробват лично качествата на мебелите, след препоръка от консултант или приятел.

 

Сковаността и постоянните болки в ставите са неизбежни в офиса. Един от начините да ги облекчим, е да не забравяме да се раздвижваме в офиса. Предлагаме няколко прости практики, които да правим в промеждутъците паузи, препоръчвани от експерти по време на работа. А именно – на всеки 15 минути работа пред компютър, кратка почивка!

Така ще нормализираме кръвообращението, ще разпределим правилно напрежението върху мускулите и ще подобрим общото си настроение и кондиция.

 

Грижа за цялото тяло

На първо място не забравяйте, че на всеки 30 минути трябва да ставате и да се раздвижвате.

1. Докато седите на стола, направете около 10-тина пъти извъртане на тялото, редувайки ляво и дясно. Така облекчавате гърба и кръста, които най-много страдат през дългите часове на стола.

2. Станете от стола и се изправяйте на пръсти около 20-тина пъти, поддържайки права стойка. Така релаксирате цялото тяло. Не забравяйте да смените токчетата с нещо удобно по време на работа!

3. Това го правете по време на обедната почивка, когато няма много хора в офиса или когато сте в тоалетната - изправете се до стена и започнете клекове.

 

Главата и шията

4. Наведете главата напред! Движете я бавно с широки кръгови движения, в едната посока, после в другата. Повторете по 10 пъти във всяка посока.

 

С помощта на облегалката

5. Изправете облегалката така, че да е на 90 градуса. Облегнете гърба и изтеглете ръцете силно нагоре, захванати с преплетени пръсти и с китките нагоре. Повторете 2, 3 пъти, от по 30 секунди!

 

Краката

6. Марширувайте на място за по 3 минути! Така раздвижвате коленете и подутите от седене глезени.

7. Правете си чести разходки, дори докато работите! Например докато водите служебни разговори.

 

Ръцете

8. Правете по 10 кръгчета с раменете напред, а след това назад. Дори докато сте седнали. Правете го често, без ограничение от време.

 

Китките

9. Огънете китките назад, така че пръстите ви да сочат земята. Разтегнете ги! Задръжте така за няколко вдишвания.

10. Опънете едната си ръка напред, с китката нагоре и пръстите надолу, а с другата хванете всеки един пръст и го дърпайте. След това повторете с другата ръка.

11. Изпънете и двете си ръце напред и започнете да въртите китките си в кръгови движения първо на една страна за около 2 минути, после на другата за същото време.

За да улесните упражненията, разгледайте нашите ергономични предложения. Техните приспособления за комфорта на главата, ръцете, гърба, седалището и краката, със сигурност ще ви спестят време за по-малко упражнения.

 

Времето, прекарано на стол, е повече от 50% в живота ни и освен че го правим вкъщи, много често се налага да седим по време на публични и официални поводи. А те налагат определен етикет. Правилата на поведение е хубаво да се спазват и вкъщи, особено пред децата, на които даваме пример.

Етикетът не е случайна приумица. Той идва от потребност – много често жестовете, стойката, начинът на сядане и ставане са своеобразен език, който „говори“ на околните какво е отношението ни към тях и как се чувстваме в дадения момент.

Обикновено на официални поводи и при публичност трябва да сме по-сдържани, за да съумеем да прикрием очевидно отношение или мнение. Знаете, че професионалната и официалната среда ни карат да правим компромиси и да не разкриваме истинската си същност, от което няма да пострадаме само сред много близки. Така че поведението трябва да спазва плавила, които ни правят обрани, обективни и еднакво възпитани към всички. Това е основното, което диктува етикетът.

Ето и някои примери за прието поведение:

 

На масата

 • Столът е изключително важна част от трапезата. Местоположението на приборите се определя централно по мястото на стола. Преди да бъде използван, той се издърпва до ръба на покривката, но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не прекалено напред и пъхнат под самата маса!
 • Първото нещо, което се прави при пристигането на гостите, е да се определят местата им – или с други думи кой на кой стол ще седне.
 • На посочените места на трапезата дамите сядат първи.
 • Домакините сядат накрая. Ако масата е правоъгълна, те се настаняват един срещу друг, от дългата страна, по средата.

 

Как е прието да се седи?

 • Сяда се тихо, т.е. при преместването на стола не се скърца с влачене по пода или набиране на килима, ако трябва, внимателно се повдига, за да се премести.
 • Сяда се по средата на седалката, а не на самия ръб.
 • Гърбът трябва да е добре изправен, стойката леко наведена напред, а тялото трябва да е на еднакво разстояние от масата и облегалката на стола. НЕ БИВА да се свличаме, силно облегнати, това говори за неуважение.
 • Краката са събрани, в никакъв случай не са в разкрач, което говори за прекалена надутост и липса на съобразителност.
 • Ръцете са прибрани и само китките се опират на масата. Другият вариант е ръцете да се поставят на коленете.
 • При дамите често се налага адекватна поза, свързана най-вече с факта, че носят поли, доста често и по тесни и къси. Благоприличието повелява да са със събрани крака при коленете и ръце върху бедрата. Другият вариант е да кръстосат крака. Въпреки, че според „езика на жестовете“ тази поза означава, че се заключваме или че не проявяваме интерес към отсрещния, при жените в официална обстановка тази поза е приета и е изключение от правилото. А и доста често се превръща в навик.
 • Чантата се поставя на масата, ако е много малка, тип „клъч“, ако е голяма НЕ СЕ ПОСТАВЯ в скута, а на земята, опряна в самия стол или увиснала на гърба на облегалката.
 • Следващата стъпка е специалната за целта салфетка да се постави на коленете, още преди да започне самото сервиране. Тя служи за леко потупване по устните и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ за енергично бърсане.
 • Когато ставаме за малко от стола, оставяме салфетката на седалката. 
 • НЕ БИВА да се протягаме от нашето място през масата, ако искаме нещо от другия ѝ край, а трябва вежливо да помолим съседа да ни подаде необходимото.

 

Как седим в различни публични локации?

 • Когато се качваме в колата първо сядаме, а след това прибираме краката. Особено дамите.
 • Когато вървим към местата си в кино, операта или театъра, не бива да сме обърнати с гръб към станалите да ни направят място. Винаги трябва да сме с лице, а мъжът върви пред дамата, за да проправя път.

 

Етикет в офиса

 • Когато отиваме на делова среща, изчакваме домакина да ни покани да седнем
 • Ако сме с голяма делова чанта, задължително я поставяме на пода до стола, а не я държим в скута си през цялото време. Последното води до неудобна поза, липса на концентрация и откритост към събеседника, с който се води важен разговор, когато е важно доверието.
 • Здравословното е равно на благоприличното. Краката трябва да са събрани, оформящи ъгъл 90 ° с гърба. Прибраните крака показват скромност, съобразителност и са гаранция да бъдете добре приети от отсрещния, особено при първа среща.
 • Облягането на седалката, особено под ъгъл, се разрешава в офиса, но по време на кратка почивка, за да отпочине гърбът и в никакъв случай при среща или при разговор със служител. При последната ситуация се изисква изправен гръб, леко облегнат, който показва концентрация, уважение и знак, че слушаме събеседника.
 • Не е добре да сме прегърбени, тъй като тази поза показва дискомфорт, неудоволствие от работата, липса на увереност. А когато ние не си вярваме, е трудно да убедим останалите в правотата си – често необходимо действие в работна атмосфера.
 • Много е важно да не нарушаваме личното пространство на колегите си. Когато сме много служители в офиса, не трябва да седим твърде близо до колегата, при което той да е длъжен да слуша телефонните ни разговори. Това е нарушаване на свободата в професионална обстановка и причинява дискомфорт за целия работен процес.
 • В по-модерните офиси, а и тенденция напоследък, е да работиш прав, на регулируемо във височина бюро. Това се оказва ергономичен трик, който дава почивка за гърба и три пъти по-полезната изправена поза за цялата ни опорно-двигателна система.
 • Новите столове на ChairPro напълно ни съдействат да спазваме професионалния етикет. Облегалката се променя така, че да ни помага да седим с изправен гръб. Колелцата се движат премерено, така че да не се местим на големи разстояния. Седалката има ергономична конструкция и това създава комфорт за ъгъла между коленете и прасците, което пък ни дава перфектна позиция със събрани един до друг крака - точно по етикет.

 

Позицията на главата е изключително важна за стойката. Погрешният ъгъл или посока може да доведе до схващане на врата, плексит и ред други проблеми, свързани с гърба, ръцете и цялата ни опорно-двигателна система, чиито части са взаимосвързани. А и болката в главата не е добро условие за концентрация в работна среда. Новото поколение ергономични столове е проектирано така, че да защитим главата си от „погрешно поведение“, а основният „играч“ в битката за здраве е подглавникът.

 

Правилната позиция на главата при седене

Правило номер едно е тялото и главата да са на една и съща вертикала, поддържайки торса изправен.

Не бива да наклоняваме главата повече от 15 градуса напред, което често извършваме несъзнателно, вторачвайки се в компютъра.

Не бива телефонът да се придържа с главата и врата, което често правим, а това води до изкривяване.

И не на последно място, внимавайте да не подлагате врата си на „студената струйка“ от климатика.

 

Основните точки на комфорт на подглавника

 • Използвайки опората на  подглавника, ще си спестите болки във врата, раменете и гърба, които са често срещани при работа в офиса. Подглавникът насърчава правилната поза и не ви позволява да извивате шията и гърдите напред и да свивате раменете си в посока към бюрото.  
 • Неслучайно на английски буквалният превод на подглавник е „почивка за главата“ (headrest). По време на дълги конферентни разговори или писане на дисертации например, не е излишно да си почивате. Облегнете главата на подглавника, дори докато разговаряте служебно по скайп. Това е допустимо и най-вече – необходимо. А и подглавникът е затова.   Високата седалка на ергономичния стол също създава условия да наклоните главата си назад и да получите подкрепа, която отнема част от напрежението в главата и шията. Кратките почивки ще позволят на тялото ви да се зареди с енергия за целия ден.
 • Най-добрите подглавници са регулируемите, за да се адаптират към индивидуалните особености и ръста. Най-често се движат във височина. Но идеалният подглавник прибавя още възможности за максимална свобода на движение на главата във всички посоки, така че да не се стига до статично застояване в едно положение, а оттук до болка, схващане и хронични проблеми. Променяйки се в наклон и дълбочина, подглавникът позволява движение на главата напред и назад и задържането ѝ в необходимата вертикалата заедно с гърба. Овалната форма се адаптира към формата на главата и ѝ позволява движение встрани.

С какво да съобразим избора на колелца?

Изберете колелца, които намаляват възможността за наранявания. Поддържайте безопасността на служителите си! Твърдите колелца са за меки повърхности, а меките – за твърди. Ако използвате твърди колелца за плочки или теракот, столът ще се движи лесно, без особено съпротивление и има опасност от падане.  

Колкото по-голям е диаметърът на колелото, толкова по-лесно се търкаля то. Въртящите се колелца намаляват стартовото усилие на движението, а оттук и съкращават напрежението и улесняват седящия.

 

Защита на подовата повърхност

Твърдите колелца обикновено са направени от материали като метал, пластмаса и твърда гума. Те се използват за мокети и килими, тъй като по-лесно се движат, а и щадят текстурата.

Меките колелца обикновено са от полиуретан, винил или мека гума и щадят ламинатите, плочките, мраморните повърхности, като в същото време имат по-голямо съпротивление на движение и столовете не се хлъзгат лесно.

Колелцата с мек гумен протектор са най-сигурни защитници на и без това лесно уязвимите подови настилки. Така ще си спестите ремонти и неприятни следи от движението на столовете.

Обикновено за защита служи материалът каучук.

 

Безопасност на движението

Заключващите се колелца  спират колелото да се завърта. Обикновено това се постига със специален механизъм. Така спирате движението на стола за миг или ограничавате движението му само в една посока, за по-целенасочено движение. 

 

Мултифункционалните колеца

Като всяко технологично развитие на даден обект и продукт, и при колелцата се върви в посока широка приложимост. Производителите се стремят да ни спестяват усилия да търсим различни видове колелца за разните настилки. Вече не се налага и да купуваме постоянно нови, за да заменяме старите износени.

Ето защо се набляга на офис столове с колеца, които стават за всички видове настилки, като при най-новите ни предложения за ергономични модели.

Мултифункционалността се допълва и от внимание за естетическия детайл. Например има специални дизайнерски колелца, които са с по-голям диаметър (например 75 мм) и са по-атрактивни като форма. Но това не им пречи да си вършат многопосочната работа и да стават както за плочки и дърво, така и за килими.

Друга важна черта на новото поколение колелца е тяхната устойчивост на износване, което не налага смяната им.

Вече съществуват теории, че дългото седене дори е по-вредно от тютюнопушенето. Вярвайки или не на тази стряскаща теория, истината е, че офис столът се превърна в нещо много важно – в инвестиция. Чрез правилната мебел, ние инвестираме в здравето си, комфорта си, продуктивността си.

Изтръпването в крайниците, хроничните болки в гръбначния стълб и шията, по-сложните проблеми, като карпално-тунелния синдром, определено ни разсейват от същината на работния процес и ни пречат да се концентрираме.

Институции, свързани със здравеопазването, препоръчват избор на офис стол с 5 задължителни елемента за поддържане на правилна поза:

 • петлъчева основа с колеца – за стабилност и свобода на движението.
 • седалка, която се движи във височина.
 • облегалка, която да е с лумбална основа и да се регулира във височина и наклон
 • меки подлакътници с регулируема височина и със странично движение по хоризонтала
 • дишаща материя

Всяка друга екстра, разбира се, е добре дошла. Но тези 5 основни точки ни осигуряват оптимално коректна поза, която да държи мускулите и психиката ни в състояние на  спокойствие.

Да поговорим за видовете инвестици, които влагаме в нашето здравословно и професионално бъдеще…

 

Инвестиция 1 – облегалката се движи заедно с твоя гръб

Дългите часове на стола притискат  междупрешленните дискове в  долната част на гърба, които в крайна сметка започват да се износват и причиняват остра или хронична болка.

Вече съществуват облегалки, които с конструкцията си имитират човешкия гръбнак. Гърбът на стола се движи заедно с нас през целия ден, и то без да правим каквито и да било настройки.

Има столове с така наречената BAS Система (Автоматична система, осигуряваща съпорт на гърба), която  придава височина за торса и възможност за автоматично въртене на талията.  Благодарение на тази система, когато накланяме облегалката, долната част на стола мигновено приляга на кръста, независимо каква поза заемаме.

 

Инвестиция 2 – свобода на движението!

В естественото си състояние човешкото тяло има нужда да променя позициите си редовно, за да се чувства комфортно.

Ръцете са най-динамичната част от тялото ни, когато седим, и се нуждаят от най-много пространство, за да се чувстват добре не само те, но и свързаните с тях гръб и шия. Когато столът дава възможност за движение на подлакътниците в дълбочина, това наше природно безпокойство се развихря и всяко движение, което ни хрумне, е по-лесно. Допълнителното регулиране на подлакътниците вляво и вдясно по хоризонтала и във височина, са истинска нирвана за крайниците ни.

Дишащите материи, като качествената мрежа, позволяват от една страна циркулация на въздуха, от друга - по-лесно и естествено извършване на всеки жест благодарение на еластичността си. Твърдите недишащи материи определено ще ограничават тези възможности.

 

Инвестиция 3 – Почивка!

Колкото и абсурдно да звучи, трябва да си почиваме докато седим. Според експертите, поне на половин час е хубаво да ставаме от стола и да се разходим за кратко. А защо не и да се отпуснем и на самия стол.

Голяма част от добрите ергономични продукти са снабдени с механизъм за силен наклон на облегалката, така че да стигнем дори до полулегнало състояние – уникален начин да разпуснат мускулите ни.

Широко регулируемият подглавник също има главна функция да релаксират главата и врата ни, които често са под наклон напред, защото се взираме в екрана на компютъра. Когато подглавникът се променя на височина, главата ни почива, докато работим, а когато се движи в наклон и дълбочина, отмаряме непринудено във всяка една позиция.

Като добавим и „тихите“ механизми на регулиране, които не ни дразнят със скърцане, нирваната е пълна.

 

Преди десетилетие, подлакътниците не били популярни толкова колкото днес. Появата им до голяма степен е свързана с развитието на технологиите и с еволюцията на ергономията.

Освен че дават малка почивка на ръцете, подлакътниците са ергономично средство и ни помагат да избегнем болки и деформации в раменете и шията, причинени от часове труд на бюро.

Преди въвеждането на персоналния компютър в офисите през 80-те години на миналия век, подлакътниците са обикновени, нерегулируеми аксесоари и често дори са отсъствали на работното място.

Това се променя през 90-те, когато натрупването на отрицателни ефекти при продължителното статично седене и повтарящите се движения и пози при компютърна работа, започват да стимулират изследвания в областта на ергономията. Стига се до задължителната нужда от подлакътници, което пък води до редица промени в дизайна на столовете.  От 90-те години на миналия век, столовете започват да се превръщат в ергономични инструменти, които да се приспособят към размера и формата на телата ни.

 


Кои са подпомагащите функции на подлакътниците?

 • Благодарение на тях се осигурява опора на горната част на гърба, врата и ръцете. Защото всички те са свързани в обща система и ако ръцете ни не са под ъгъл 90 градуса и няма какво да понася тежестта им, се предизвиква напрежение, болка, а често те прерастват в деформации.
 • Избягване на неестествено вдигнати нагоре рамене. Вдигнатите рамене често са знак за сериозен проблем и често предизвикват хронична болка в гърба. Наличието на подлакътници стопира тази неестествена поза.
 • Улесняват работата с компютър. Намалява се тежестта при писане на клавиатура. Китката не е под ъгъл, а е в една линия с лакътя и така тежестта пада правилно и няма напрежение и болка при често боравене с мишката. Ако подлакътниците липсват, лактите висят във въздуха и са близо до тялото, което предизвиква напрежение в китката докато пишем.
 • Намалява се тежестта върху бедрата и задните части докато ставаме и сядаме. Имат подпомагаща функция.
 • Не на последно място, когато има столове един до друг, подлакътникът играе ролята на разграничител, който запазва личното пространство.

 

 

Еволюцията продължава…

След осъзнаване на ефекта и нуждата от този ергономичен аксесоар, се залага и на неговото усъвършенстване в посока – повече удобство и повече здраве.

След 90-те…

Появява се разнообразие от регулируеми подлакътници, които заменят статичните. Започват да се променят във височина. Постепенно се появяват възможности да се движат и странично по хоризонтала. Тези иновации позволяват различно положение на ръцете, естествена позиция на рамото и правилно разположение на китката. И всичко това - независимо от ръста на седящия.

Преди десетилетие…

Отново работната среда и развитието на технологиите определят следваща стъпка – промяна на дълбочината на подлакътника. Как се стига до тази нужда?  Мониторите с плосък екран започват  все повече да налагат присъствието си в офисното пространство и потребителите инстинктивно започват да ги избутват назад, освобождавайки ценно пространство върху бюрото. Но предният ръб на подлакътниците започва да опира на работните повърхности и да причинява неудобство. Това пък води до неудобна поза и дискомфорт за врата и рамото. Способността на подлакътниците да се плъзгат напред и назад позволява на много потребители да поддържат по-здравословни пози, а столът да се съобразява с бюрото.

Промените на височината и страничното положение на подлакътниците с плавни движения, започват да имитират естественото движение на човешките ръце. Това е нов етап на усъвършенстване.  

 

Подлакътниците поемат целия контрол!

В съвременния ергономичен стол, всички части са свързани, подобно на човешкото тяло. Стига се дотам, че

самите подлакътници управляват комплексното положение на стола за максимално здравословна поза.

Най-новият вик при модата на ергономичните столове е така наречената система за управление на подлакътниците.

Докато си почиват ръцете ни и си седим удобно, чрез специално внедрени механизми в подлакътниците регулираме двете най-често използвани функции – височината на седалката и наклона на облегалката.

Ето какво се случва… Палецът на десния подлакътник контролира настройката на височината на седалката, а лостчето на левия подлакътник променя наклона на облегалката.

Тези функции се извършват точно за 32 секунди, което е 8 пъти по-бързо от времето при другите регулируеми механизми.

Освен това, с тази система не е нужно да се свивате в кръста, докато  регулирате стола с ръчка под седалката.

Когато потребителите свикнат с тази удобна операция, няма да се откажат повече от нея.

 

Имаме удоволствието да ви представим няколко нови наши експонати с именно такава функция на подлакътниците. Вижте тук!

 

Дори да не ги осъзнаваме, има доста правила за трапезната маса, с които е хубаво да се съобразим. За да се храним добре и да осигуряваме комфорт на гостите си.

Предвидете пространство, което ще е нужно, така че хората лесно да могат да седнат и да станат от масата. Трябва да има и достатъчно пространство за седящите един до друг, поне на един лакът разстояние. Така всички ще се хранят удобно. Прекалено големите по размери маси не се препоръчват. Особено в заведения за бързо хранене. Те биха възпрепятствали достъпа до блюдата поставени в центъра, а също и разговорите. Прекалено малките маси пък ограничават броя на съдовете. Те са по-подходящи за питиета. Стандартната височина на маса за хранене е 75 см., за да осигури удобство за седящите. Широчината трябва да е поне 90 см., за да може човекът, който заема поне 60 см.,  да се чувства достатъчно комфортно в обхвата си.

.

Удобството по време на хранене е на първо място, още преди дизайна и декорацията. Ето няколко прости правила, с които е препоръчително да се съобразите при избора на маса за хранене:

 • Предвидете минимум 70 см. за всяко отделно място за сядане.
 • Уверете се, че масата не е с прекалено ниска рамка. Ниската рамка (дървеният панел под плота) може да попречи на седящите да разположат краката си удобно. Ако тя все пак е ниска, изберете столове, които да синхронизират с височината ѝ.
 • Предвидете най-малко 70 см въздух зад всеки стол. Това е минималното пространство, необходимо за свободно ставане и сядане и за преминаване на сервитьорите.

 

Материалът има значение.

Стъклото е ефектно и има луксозно излъчване. Но се поддържа по-трудно. Прах и мръсотия полепват лесно и постоянно. Драскотините няма как да се избегнат от полезрението. Затова този материал е хубаво да се предвиди за по-луксозни заведения, където се очаква фин подход и внимание към детайла от страна на клиента.

Дървото е сред най-използваните материали за трапезна маса. Гарантира повече здравина и понася гарантирано тежестта на храната. Ако инвестирате в маса от фин орех или череша, можете да се радвате на дългото й ползване.Тиковото дърво пък е сред най-здравите и е неподатливо към дървесни паразити и ерозивните ефекти на времето.

Маса от тиково дърво THEODORA – правоъгълна, 150x90 cm

 

Все по-голяма популярност набират масите от синтетични материали. Те са леки, сравнително издръжливи и изгодни. Някои от тях са направени така, че да наподобяват органични материали, като ратан или тиково дърво.

Градинска пластмасова маса King 80х140 см

 

Поли-дървесината (POLYWOOD®) е устойчив и здрав материал с висока плътност и качество, заместващ естественото дърво. Прави се от рециклиран пластмасов полимер. Основната му съставна част е материалът (HDPE) - полиетилен с висока плътност, който се добива от рециклиране на бутилки за мляко, вода, препарати за почистване и други пластмасови отпадъчни артикули. В процеса на изработка на поли-дървесината, към полиетилена се добавя устойчива на ултравиолетови лъчи пигментация, както и други вещества. Крайният резултат е материал, който има вид на естествено дърво. Уникалните му качества го правят идеален за производство на мебели за открити пространства, като градини и тераси. Устойчивостта на външни влияния, като високи температури, слънце и дъжд, е гарантирана.

Правоъгълна градинска маса Сицилия 150x90x74 – сива

 

Мраморът е материал, който можете да изберете, ако се стремите към по-луксозно обзавеждане. Той все още се използва в много части на света, където традиционният декор се смята за актуален. Плотовете от гранит или оникс са също доста търсени. Мраморът и гранитът обаче са с висока цена. Те са масивни и неподходящи за малки пространства.

 

 

Кетъринг услугите набират все по-голяма популярност у нас, като изборът на мебели става все по-усъвършенстван. Това не е просто доставяне на храна. Понятието е заимствано от английски език и е със значение „полагане на грижи“, „обслужване“. Кетърингът е цялостно организиране и подготвяне на коктейла, тържеството или конференцията. Затова изборът на мебели трябва да бъде добре обмислен и съобразен с нуждите и удобството на гостите. Това гарантира добро изкарване.

Има няколко показателя, които отличават мебелите за кетъринг от всички останали. Материалите, от които са изработени, са едновременно здрави, но и леки, за да са лесни за пренасяне. Препоръчително е дизайнът на обзавеждането да бъде семпъл и изчистен, за да се адаптира лесно към тематиката на събитието и обкръжаващата среда. Масата и столовете например, трябва да са функционални. Препоръчва се да имат сгъваем механизъм, за да бъдат лесно съхранявани и преносими.

Атмосферните условия също са от значение. Кетъринг обзавеждането трябва да е подходящо за употреба, както на закрито, така и на открито. Това зависи главно от материалите, от които мебелите са изработени. Убедете се, че те са устойчиви на влага и разполагат с UV защита от силните слънчеви лъчи. Полиуретанът се слави с високата си химическа и механична устойчивост, както и с издръжливостта си на висока и ниска температура. Най-често плотовете на масите и седалките на столовете за кетъринг са изработени от него, което ги прави леки и същевременно здрави.

Екипът на ChairPro предлага практична маса с полиуретанов плот в кръгла форма. Плотът е инсталиран върху стабилна метална конструкция, който разполага с удобен механизъм за сгъване. Благодарение на формата на масата за кетъринг, малка украса може да бъде ефектно разположена в центъра, а около нея да са организирани блюдата. Има клиенти, които предпочитат правите ъгли. И за това сме се погрижили. В онлайн каталога ни можете да откриете кетъринг маси с квадратна или правоъгълна форма, които също разполагат с удобен сгъваем механизъм.

Кръгла маса за кетъринг - Ø 128 см:

 

 

Сгъваема кетъринг маса 87 x 87 см:

 

Маса за кетъринг със сгъваем плот - 244 x 76 см:

 

 

Височината на масата за кетъринг е съобразена с храната и съдовете, които ще бъдат поставяни върху нея. Препоръчваме висока сгъваема кръгла маса за чаши с вино или шампанско. Тя е типично бар съоръжение, съобразено главно с наличието на напитки и дребни хапки. Високата метална основа е в отличен естетичен тандем с издължените столчета на чашите. За да постигнете завършена визия, можете да я комбинирате със специална покривка от еластан. Предназначена е за бар кетъринг маса, използвана за коктейли и други мероприятия с правостоящи. Материята ѝ е издръжлива и еластична в бял или черен цвят, покрива височината на цялата маса и се подпъхва под краката ѝ, за по-елегантен вид.

Сгъваема кръгла маса за кетъринг - Ø 81 см:

 

 

Покривка от еластан за кетъринг маса:

 

Столовете за кетъринг трябва да притежават сходни характеристики с тези на масите, що се отнася до материалите, от които са изработени. Хубаво е да са удобни за сядане и лесно преносими, както и съобразени с повода. За по-изискани събития препоръчваме кетъринг стол, изработен в класически ретро стил, наличен в бял и златист цвят. Солидната изработка от метал и изящната линия, му придават елегантен вид, дори и без употребата на покривало. Ако се стремите към по-завършена визия, предлагаме и практична калъфка за кетъринг стол. Лек, компактен и лесен за употреба и съхранение, е и сгъваемият кетъринг стол БОБ, който разполага с пластмасова седалка и облегалка. Дръжката на облегалката е под формата на отвор, а целта й е лесното пренасяне.

Метален кетъринг стол:

  

Чудесно допълнение към кетъринг обзавеждането са шатрите. Те също трябва да са лесно сглобявани и разглобявани. Изключително иновативни и практични са допълнително инсталираните LED светлини върху металните рамки на шатрите и чадърите. Благодарение на тях гостите на събитието ще имат видимост дори и през нощта. Комарниците също са практично допълнение. Те ще ограничат достъпа на насекоми до храната през по-топлите месеци, като по този начин посетителите ще могат да се насладят на вкусните блюда и разговорите, без да бъдат обезпокоявани. 

Градинската шатра 5520 L/B е снабдена със соларна батерия и осветление, разположено в ламелите на купола. Оборудването ѝ включва плътни завеси, които предпазват от хладните летни течения и мрежа против насекоми. Куполът на шатрата е с отвор за свободна циркулация на въздуха.

Големият чадър PROMO с квадратен купол с размери 3,50 х 3,50 м, в модерен цвят антрацит, е изключително подходящ както за домашната градина, така и за професионална употреба, когато е необходимо засенчване на големи площи. Квадратната форма на купола позволява няколко чадъра да се поставят плътно един до друг и така да осигуряват обща непрекъсната сянка.

Мебелите – парчета от големия психологически пъзел

Обикновено, когато обсъждаме дизайна на интериора, говорим за естетическите аспекти - как да постигнем специфичен външен вид, кой декоративен стил трябва да следваме, новите дизайнерски тенденции, с които да се съобразим. Това е само парче от големия пъзел.

Аспектът, който не винаги се взима под внимание, е психологическият ефект на интериорния дизайн върху подсъзнанието. Вярвате или не, изборите, които правите, когато взимате решение как да изглежда домът ви, имат доказан ефект върху емоциите и възприятията.


Изборът на цвят влияе на вашето настроение

Не е изненада, че цветът е основен компонент на начина, по който възприемаме света и има осезаем ефект върху настроенията и емоциите ни.

Модерната цветова психология датира от началото на XIX век, когато Йохан Волфганг фон Гьоте публикува книгата си "Теория на цветовете". Въпреки че има разногласия относно влиянието на някои нюанси, изследователите, интериорните дизайнери и маркетинговите специалисти изглежда се съгласяват с тези основни твърдения:

 

Червено. Символизира силата и страстта. То може да се използва за затопляне на пространствата и да ви накара да се чувствате по-интимни с останалите в него.

Оранжево. Най-добре е да се използва като акцент, защото в големи количества, може да ви накара да се чувствате натоварени.

Жълто. Свързано е с щастие, творчество и креативност. То влияе добре в комбинация с успокояващ неутрален цвят и в стаи с естествена светлина, като създава спокойна обстановка.

Зелено. Известно е със своите успокояващи качества. Зеленото е идеалният избор за фоайе или вход.

Синьо. Успокоява чувствата и носи усещане за спокойствие и свежест. Подходящо е за кухни и бани.

Лилаво. Комбинация от величие и лукс, лилавото е чудесен избор за всекидневната или за спалните помещения, защото отваря пространството и му придава пищна изтънченост.

Сив. Създава усещане за спокойствие. Използвайте сивото в банята.

Черно. Използвайте черно за детайли, които искате да привлекат вниманието.

Бяло. Носи чувство за чистота. Прекаленото използване на бяло в пространството, може да създаде усещане за стерилност, затова се препоръчва комбинирането му с други цветове.

 

Мебелите  говорят на подсъзнанието ни

Диванът, масата за хранене и прилежащите столове могат да окажат огромно влияние върху цялостното усещане в помещението. Много от нас предпочитат меки мебели със заоблени ръбове, вместо острите такива. Някои проучвания показват, че това се дължи на подсъзнателното предупреждение за опасност - тъй като острите ръбове се възприемат като потенциална заплаха.

Столът, на който седим, може да повлияе на нашата стойка, а оттам – на мнението на другите за нас. Хората, които седят с изправен гръб и рамене, показват по-позитивен поглед за нещата от живота и по-голяма самоувереност. Прегърбената стойка говори за наличие на подценяване, затваряне в себе си и недоверие към околните.

Този, който със седящата си поза заема по-голямо пространство върху стола, фотьойла или канапето (например полулегнал, с разкрач или облегнат настрани), показва самочувствие и опит да  упражнява влияние върху другите. Тази позиция е знак и за натура, поемаща рискове. Аналогично, седенето в затворена поза (кръстосани крака и ръце и присвито тяло) е опит за защита, означава затваряне в себе си, страх, недоверие, криене на нещо. Доказано е, че хората, които са стабилно облегнати, се разгневяват по-трудно, когато някой ги провокира, за разлика от тези с напрежение в гърба.

Друго изследване гласи, че седалката на стола също има участие в психическото ни състояние. Хората, които седят на по-твърда повърхност, по време на преговори се държат от една страна концентрирано, от друга – сдържано.Те излъчват известна доза напрежение и недоверие, но в същото време внимават във всяка дума и взимат хладнокръвно бързите решения. Според друго изследване, учениците са по-способни да се концентрират и да участват активно в дискусиите в клас, когато седят върху меки подскачащи топки.

 

Как да изберем правилния стол, за да сме продуктивни, ефективни и позитивни?


На работното място.

Продължителното седене оказва голямо напрежение върху лумбалната част на гърба. Ергономичните столове могат да бъдат нагласени така, че да прилягат на индивидуалните мерки на тялото, като създават и балансират правилната му поза в седнало положение. По този начин, вашият ергономичен стол ще спомогне за предотвратяване на умората и натоварването на тялото и ще ви позволи да се съсредоточите върху работата си. Концентрацията и желанието за работа са гарантирани при облегнат гръб в изправено състояние, изправена глава, отпуснати рамене, колене и лакти под 90% и здраво стъпили на земята стъпала.


ErgoPro  е ергономичен офис стол от най-съвременно поколение, осигуряващ голямо удобство за дълга работа пред компютъра. Настройките са в много голям диапазон, за всяка част от тялото, така че позата, която заемате, винаги да е най-правилната. А това е гаранция за висока работоспособност.

След работа. След двугодишно проучване на университета на Рочестър, САЩ, е установено, че използването на люлеещ  се стол спомага за облекчаване на тревожността и депресията.

  


Креслото LOUISA  разполага с люлееща функция и с релакс механизъм, който се активира с едно издърпване на страничната ръчка, като се разтяга в хоризонтално положение. То се вписва отлично във всяко обзавеждане на дома или офиса и придава модерно излъчване на цялото помещение.

На трапезата. Столовете около трапезната маса също трябва да бъдат внимателно подбрани, защото храненето е важна част не само за физическото ни, но и за психическото ни състояние.  Височината на стола трябва да бъде съобразена с тази на масата, като се препоръчва да е с инсталирани подлакътници. Те ще поемат тежестта на лактите и ще ви осигурят удобство по време на хранене. А когато сме спокойни и добре предразположени при консумация, положителното настроението е гарантирано още 2 до 3 часа след това. Да не говорим, че по-доброто храносмилане в тези случаи, също ни поддържа свежи, тонизирани и енергични - готови да приемем всяко предизвикателство.

HISAR  е удобен стол за трапезария или ресторант. Изработен е с кора от пластмасова отливка, облицована с полиуретанова пяна с висока плътност, на която се дължи приятното усещане за мекота при сядане.

В кафенето и в бара.

Създаването на успешен ресторант е нещо повече от просто предлагане на качествена храна и бързо обслужване. Обстановката може да бъде така проектирана, че да насърчава консумацията, чрез прилагането на някои основни психологически принципи, като за основен можем да приемем комфортът.

Случвало ли ви се е да попаднете в ресторант и да се чувстват така, сякаш седите на пода и ръбът на масата подпира брадичката ви? Същото важи и за столове, които са хлътнали, когато седнете на тях. Обикновено те са стари и захабени. Когато избираме столове за търговско пространство, трябва да сме наясно, че клиентите ни са с различно телосложение, височина и изобщо размери на тялото. Така че е хубаво мебелите да покриват с...

Прочети цялата статия...

Артикули 21 до 30 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"