Артикули 21 до 30 от 156 общо

Задай Възходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Столът, на който седим, играе важна роля при комуникацията с нашите служители, колеги, клиенти и посетители. В зависимост от това как се чувстват седящите, може да се предопредели развоя на дадена среща. Освен това размерът, дизайнът и видът на стола говорят за позициите на седящите в дадена комуникационна ситуация. Затова е добре при обзавеждането на офис помещения, да помислим предварително, за какви срещи ще бъдат използвани те.

1. Среща с посетители и клиенти

Посетителските столове са най-подходящи за срещи с клиенти. Обикновено те следват изчистена линия и дизайн,  без допълнителни ергономични функции. Така не са задължаващи, осигуряват свобода на движенията (а когато някой за първи път посещава място, винаги се чувства притеснен и има нужда от пространствена свобода).  Тези столове се характеризират с удобна облегалка за внушение на повече спокойствие и сигурност в чужда обстановка. А когато човек се възприема комфортно, преодолява по-бързо притеснението от новото. Функционалността на тези столове се определя и от възможността да бъдат универсално комбинирани с различна мебелировка. Ако искате да създадете допълнителен уют на вашите събеседници и акцент в интериора, то тогава може да заложите и на посетителски кресла или дивани.

2. Среща мениджър - подчинен

Ако във вашата компания йерархичната структура на организацията е от изключително значение, то тогава e хубаво местата за мениджърите да са маркирани с масивни директорски тип офис столове, с високи облегалки и естествена кожа, а мястото на служителя да е определено върху тип посетителски стол отсреща, с по-малко екстри и по-семпъл дизайн. Така се спазва психологическата граница  между взимащия решения и изпълнителя, а и се внушава респект, често необходим за една добра организация на труда. Двата стола е хубаво да са на едно височинно ниво, за да не потиснете прекалено самочувствието на събеседника, той все пак трябва да е в добро психологическо предразположение, за да слуша внимателно и да е полезен за работния процес.

В компании, в които мениджърите са възприемани като част от екипа, е добре всички столове да бъдат от един и същи тип, най-удачно кресла или конферентни столове, например разположени в кръг - даващ еднакви права на всички участници в брейнсторминга или дискусията. Присъствието на директорски стол е най-вече имиджово решение, но пък ергономията му не е за пренебрегване. Съветваме ви да предвидите столове с оптимизиращи стойката функции и за своите служители, за да им  създавате комфорт и стимул за работа. Така ще бъдат отворени за разговор и за разумни общи решения.

3. Срещи на мениджърско ниво

За срещи на високо ниво, могат да бъдат използвани президентски столове и за двете страни. Те се отличават с много допълнителни екстри, функционалност и са направени от висококачествени материали. Те подчертават лидерската функция на двамата седящи, предлагайки удобство и благоразположение към разговора. Изходът от преговорите ще е много по-добър, ако и двете страни се чувстват равноправни  и потопени в комфорта ще взимат по-разумното решение.  

4. Комуникация между колеги

За най-важния капитал във фирмата -  служителите, е хубаво да се изберат столове от ново офис поколение. Те съчетават всички екстри – ергономични са и имат всякакви механизми за регулиране на облегалката, седалката и подлакътниците. В един екип всички трябва да се чувстват равнопоставени, а това се постига с еднаква степен внимание към тях и грижа за оптимизиране на работната среда. Така комуникацията между всички ще е позитивна, без наличие на напрежение и мисли от сорта: „мен тук ме уважават по-малко от еди кой си, който не върши и на половината от моята работа“.

Всички описани типове столове може да разгледате на нашия сайт. В следващата статия екипът на ChairPro ще ви запознае и с най-добрия начин да впечатлите нов клиент чрез собствената си офис среда.

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Мебелите също имат своето достойно място в „Световни рекорди на Гинес“. Дори България има принос и кандидатури с интересни проекти за гигантски столове и пейки. Ето няколко любопитни факта:

-          През 2009 г. Радослав Русев, любител дърводелец от Разград, прави стол великан, с който възнамерява да кандидатства за рекордите на Гинес. В неговата изработка са вложени 2 кубика чамов материал. Столът тежи около 350 кг. и е висок над 4,5 м. На гигантския стол могат да се настанят удобно около 20 души. За съжаление Русев не успява да спечели Гинес призвание, тъй като става ясно, че в Италия има 20-метров стол, а в САЩ друг майстор е изработил 13-метров.

-          През 2017 г. дизайнерът Красимир Бошев има намерение да кандидатства за Книгата на Гинес с проект за най-лек стол, който е направен от карбон. Досегашният рекорд е 617 грама. Бошев е част от българската група за дизайн “Черга“. С проекта за най-лек стол дизайнерът иска да популяризира България като страна, която може да се похвали със своите иновации.

-          Най-високата пейка на територията на България е монтирана в Димитровград, която също е достойна за рекорд на Гинес. В Пазарджик пък е била най-дългата пейка за България. Полша, Барселона и Япония също могат да се похвалят с подобни гигантски пейки. Тази в Димитровград е широка 6 метра, висока е 2,4 метра и тежи тон и половина. До момента рекордът за най-голяма пейка държи Полша, макар че пейката в Пазарджик е дълга 1110 метра и на нея могат да седят над 2000 души. За жалост тя не е призната от Книгата на Гинес, тъй като между отделните модули имало дървени масички.

-          Освен големината на столовете и пейките, в България има човек, който най-дълго е седял на „кметски стол“. Той се казва Данчо Димитров и е бил кмет на Самоковското село Долни Окол в продължение на 58 години. Той е започнал работа като кмет на 14-ти април 1959 г., когато е само на 25 години.

Очаквайте още интересни примери, достойни за рекорди, в новата ни рубрика „Столове като за Гинес“!

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

В дни с много работа в офиса, на всеки му се е налагало да хапва директно на бюрото пред компютъра. В такива напрегнати моменти е важно да обърнем внимание на храната, която ще приемем, както и на комфорта, който бихме могли да си създадем. Най-лошият начин да задоволим апетита си е емоционалното хранене, в което просто взимаме първата ни попаднала храна, обикновено богата на въглехидрати и мазнини. Хапването на стола в офиса трябва да се случва осъзнато, за да не вредим на тялото си и да намалим нивата на стреса.

Ако често ви се случва да се храните в офиса пред компютъра, тогава трябва да обърнете внимание на следните неща:

- Задължително се раздвижете след консумиране!

- Не гълтайте големи парчета в бързината – лошото храносмилане ще попречи на концентрацията ви след това.

- Все пак, ако имате кухня в офиса, ви препоръчваме да отскочите до там. Определеното пространство за хранене ви помага първо очите ви да починат от компютърния екран, второ – да смените обстановката, а това ще ви разведри.

Не пропускайте нито закуската, нито обяда

За да сте професионално енергични и ефективни, е добре да внимавате за типа храна, която консумирате в работните часове и малко преди това. За закуска ще ви се отразят добре пресни плодове или овесени ядки с кисело мляко и мед, които да ви снабдят с необходимата сила за деня.

По време на работния ден, е добре да ядете по-малки порции, но на често. По този начин ще подсилите метаболизма си и ще потиснете чувството за глад, а няма и да преяждате.

Пресни плодове и зеленчуци с кисело мляко, пълнозърнести храни и смутита са добри решения за нещо засищащо под ръка.

Разнообразен обяд за повече енергия

За обяд може да приемате повече протеини, които се съдържат в печеното месо и рибата. В комбинация със салати, леща, грах, ориз и пълнозърнест хляб ще си осигурите обяд, богат на редица полезни вещества.

И накъде без водата?!

През целия работен ден се старайте да имате на бюрото си чаша или кана чиста питейна вода, и да изпивате по 1,5 – 2 литра от нея. Приемът на вода подпомага метаболизма на тялото и правилното функциониране на мозъка.

Избягвайте повече от две чаши кафе или чай, съдържащ кофеин и наблегнете на билковите напитки, които ще ви помогнат да намалите стреса.

Старайте се да направите хапването „на стол“, колкото е възможно по-здравословно, за да се чувствате добре, да бъдете в добра форма и да се радвате на повишена работоспособност. 

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Според Фън Шуй – древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията, видът и мястото на стола имат важна роля за привличане на положителните емоции и късмета. Нормално е една от най-използваните мебели да има живо участие и в оформянето на енергийното поле за благополучие.

Според твърденията на Фън Шуй, ще споделим за столовете следното:

 • Мебелите ви трябва да са разположени така, че гърбът ви да не е  към вратата. Столовете трябва да са обърнати към входа на стаята.
 • Износените мебели нямат място около вас. Те спират потока на добрата енергия, според Фън Шуй. Замяната на всичко амортизирано, колкото се може по-скоро, ще се отрази добре, според философията!
 • Ръчно изработените столове носят позитивна енергия.
 • Най-подходящи за кухнята са столовете в слънчевите цветове – те внасят усещане за светлина и подобряват апетита.
 • Столовете с по-заоблени краища и форми са за предпочитане.
 • Мебелите за сядане трябва да са с висок гръб или долепени до стената, защото така се оформя защита от лоши вибрации.
Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Стресът на работното място все повече нараства в световен мащаб. 40% от работещите изпитват напрежение от работата си, и то не поради неудоволствие, а поради други фактори – упоритост, себедоказване, конкуриране, старание за спазване на кратки срокове с много обем работа… Стресът е неизбежен. Но за да не го задълбочаваме и да не позволяваме да се развива на по-дълбоки нива, е нужно да направим няколко прости упражнения:

Започнете деня си с усмивка!

Станете не един, а два часа по-рано от необходимото. Щом отворите очи, усмихнете се! Нямате представа колко добре действа това. Може на стената срещу вас нарочно да си закачите шеговита табелка с надпис „Усмихни се“!

Направете си здравословна вкусна закуска, най-добре енергийно зареждаща.

Не тръгвайте за работа в последния момент! Дори подранете! Така ще излезете спокойни от вратата си, с чистото съзнание, че не сте забравили нещо или че не сте оставили включен уред.

Изяснете изискванията към вас

Много често ние не знаем какви са очакванията от нас, а смятаме, че колкото повече работа свършим, толкова по-доволни ръководители ще има. Не е точно така. Направете ясен разговор с шефа си (ако вече не сте го направили) какви точно очаквания има от вас и за какви срокове. Така вие самите ще се организирате много по-добре и ще имате ясна база, от която да се развивате нагоре в способностите си.

Избягвайте конфликтите!

Конфликтите на работното място са неизбежни. Много хора, в едно и също помещение, всеки ден… Няма как. Но задълбочат ли се, това вреди и емоционално и физически. Да не говорим, че абсолютно пречи за работата и за постигане на целите за цялостния продукт или услуга на фирмата. Има конфликтни хора, които винаги търсят причина за спречкване. Просто ги избягвайте! Когато назрее спор, свързан с доказване на единия над другия или оспорване на качеството ви на работа (не от шеф), приемете го с усмивка! Не спорете! Спорът означава борба за доказване. Приемете критиката и или изкажете мнението си със покоен тон и без напрежение и отбележете, че имате много работа и сега не можете да отделите време за повече коментари. Не се опитвайте да се доказвате , че сте по-правият. Това само ще задълбочи конфликта.

Обедна почивка!

Някои хора пренебрегват обедната почивка и я използват, за да довършат неотложните си задачи. Но това е грешен подход. Задължително трябва да се почива. По-дълго на обяд (избягвайте да говорите за работа, а насочете мислите си към хоби или нещо, което ви е приятно и ви действа разпускащо!). Правете и кратки почивки на всеки 15 минути, особено ако работата ви е свързана с непрекъснато седене и с компютър. Някои столове, които разполагат с люлеещ ефект или лумбална масажираща основа или пък със силен наклон на седалката, могат да ви помогнат за релаксиращите моменти. Такива можете да откриете в секцията ни „Ергономични офис столове“.

Търсете удобството в офиса! От стола започва всичко!

Прекаленият шум в офиса, неудобното разположение на стола, скърцането на врати и мебели, са все фактори, които не осъзнаваме, но категорично допринасят за усилване на стреса на работното място. Има шумоизолиращи стени, които можете да поставите между вашето бюро и това на шумния колега. Вече много мебели за офиса се произвеждат така, че да не вдигат шум и да не се местят изненадващо (самозаключващи се колеца на столовете, протектори за под, безшумни и анти-шок механизми за регулиране). Не на последно място – вземете си удобен стол! Най-новото поколение ергономични столове разполагат с всякакви екстри, които да отнемат напрежението в гърба, врата и лактите. Те се движат заедно с вашите изисквания за удобство. За справка – секцията ни с ергономични столове.

Слушайте музика по пътя към дома

Борбата със стреса от дългия ден, с любимата ви музика на път към вкъщи, ще ви направи по-малко стресирани и по-добре подготвени за предизвикателствата на следващия ден.

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Кои са видовете офис столове, по какво се различават и с какъв тип работа се съобразяват?

Видовете и предпочитанията са много. След известен период на тестване, което ние позволяваме както на физически лица, така и на фирмени организации, можеш да си намериш точния стол, който буквално се слива с тялото ти и отговаря най-много на индивидуалните ти нужди. Но най-общо, според предназначението, можем да разделим офис столовете на 5 вида.

1. Посетителски столове.

Това са столовете, които обикновено се използват в конферентните зали, за гостите при срещи и за чакалните пред кабинета на даден мениджър. Те не разполагат с ергономични функции, но спазват изискването за дизайн, който да отговаря на удобството при сядане (обикновено с облегалка, която следва извивките на гърба и седалка със заоблен преден край – за мекота при свивката на коленете). Нямат колелца, но винаги са снабдени с протектори за стабилност и предпазване на подовите настилки.

2. Работни офис столове

Те обикновено са семпли като дизайн и за изработката им се използват предимно по-евтини дамаски, но достатъчно удобни и издръжливи. Имат ергономична форма и функции, но не прекалено много екстри, а само основни. Като например – движение на седалката на височина, наклон на облегалката, колелца, подлакътници. Напълно подходящи за ползване през 8-часовия работен ден. Обикновено са предназначени за многобройните служители в дадена работна среда.

3. Директорски столове

Директорските столове говорят с името си за кого са предназначени. Обикновено тяхното присъствие е повече имиджово, но в същото време не се пренебрегват и ергономичните им функции, тъй като все пак ръководещият мениджър трябва лесно да се концентрира, да релаксира след трудни преговори и да върши работата си с удоволствие. Обикновено са от еко кожа или естествена кожа, луксозни дишащи меш материи. Имат успокояващи механизми, като люлеене, задължителните колеца, позволяващи движение и високи облегалки, които зса с управляем наклон, често провокиран от движението на тялото, без ръчен механизъм, който отнема време и концентрация. Тези столове са широки, обемни и внушителни.

4. Президентски столове

Президентските столове се отличават с много допълнителни екстри, изключително функционални и висок клас. Те са символ на лукса, затова често са от естествена кожа. Не е задължително да са предназначени за управляващото тяло във фирмата, но имат лидерска функция сред офис столовете, защото предлагат всякакви ергономични механизми (дълбочина на седалката, люлеене, самозаключване в позиции и други). Обикновено са много здрави и имат дълги години гаранция, защото са ценна инвестиция – едновременно градяща имидж и предлагаща пълно удобство.

5. Ергономични столове от ново поколение

Това са столовете на новото офис поколение. Предлагат абсолютно всички екстри, които стигат дори до управление на механизмите за регулиране от самите подлакътници. Няма нещо, което да не се движи при тях. Те са предназначени за професии, при които се налага дълго стоене в офиса, осигуряващи максимално движение на тялото, докато работим, така че всеки мускул и всяка става да получава раздвижване. Всички подобни столове са събрани в нашата секция „Ергономични столове“.

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Как да се надбягваме с времето?

В съвременния свят ни е все по-трудно да използваме времето максимално. Все не ни достига. Различните роли, които изпълняваме – на родители, на кариеристи, на бизнесмени, на йога гурута и какво ли още не, не ни го позволяват лесно. Иска ни се някак си да разтеглим времето, така че да си спазим всички срокове, но все не се получава.

Стресът, нервите от вечното бързане и съзнанието, че няма да се справим, ни взимат най-хубавите моменти на удоволствие от живота. Време е да оптимизираме!

Със сигурност начинът не е да не спим, сънят ни трябва. Със сигурност не бива и да се отказваме от целите си, вниманието към децата, хобитата си. Трябва да има друг начин...

Ето и няколко от нашите предложения, които ще ви помогнат да изпълните  всичките си задачки за деня в офиса, така че да ви остане време за приятно изкарване на остатъка от деня, предназначен за почивка и семейни радости:

Планирайте отрано!

Или оптимизирайте средствата за постигане на целта! Правете си план поне от предишния ден! Разпишете го в електронен вариант или ако сте олдскуул - в специално за целта тефтерче, което носите винаги в себе си, за да се подсещате. Записването е майка на знанието. Но не надскачайте себе си, винаги предвиждайте поне 20% неосъществимост на целите, които сте си набелязали.

Имайте вътрешно убеждение, че ще се справите, гарнирано със спокойствие!

Забелязали ли сте силата на мисълта? И колко много ви влияе увереността, че ще се справите за положителен изход или обратното? Убеждавайте се, че ще се справите и бъдете спокойни! Уравновесеността помага да се съсредоточим по-добре, а бързането само напряга ситуацията и води до половинчато изпълнение на задачите, което пък води до стария страх – „О, ужас! Не ми стига времето!“.

Приоритизирайте и така оптимизирайте!

Винаги имайте едно наум – кое ми помага да постигна целта си и кое ме бави по този път? Не спирайте да си задавате този въпрос и така ще очертаете ясно приоритетите в съзнанието си. Не си губете времето с неща, които не са на преден план, подредете ги след тези, които са на първо място за вас. А кое е на първо място? Задачата с най-близък срок, подготовка за предстояща среща, липсата на обувки за есента на детето, нуждата от нов ергономичен стол за училище… С времето това подреждане на приоритети ще се превърне в чудесен и ползотворен навик.

Не си мислете, че можете да разтеглите минутата и да свършите всичко!

Няма как да свършим всичко сега и днес! Отделяйте нещата, които идват след приоритетите ви, за утре. И не изпадайте в ужас, повтаряйки си – „не се оставя днешната работа за утре“. На другата сутрин, на свеж мозък, ще ви отнеме много по-малко време да ги довършите, отколкото минутите, в които хабите нервите си, че не успявате днес.

Направете си черен списък с нещата и хората, които ви губят времето!

Отбележете няколко от тези неща и добавете други, за които осъзнавате че ви разсейват от постигане на целта в определения момент!

 • Не вдигайте на телефонни обаждания, ако ви търсят докато сте се съсредоточили върху казус. Винаги можете да върнете обаждане.
 • Не се изкушавайте от сърфиране в мрежата! Това ще го правите вечерта на спокойствие.
 • Отивайте точно на работа, всяка минута назад обърква плановете ви!
 • Правете си регламентирани почивки! Ако ще да са често, но регламентирани, например почивайте малко, след всяка отхвърлена задача, а не спирайте по средата!

 

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

За всеки звезден знак си има стол

Нека да бъдем честни – независимо дали вярвате в зодиите или не, всеки е тайно обсебен от своя зодиакален знак и често заравя нос в търсачките, за да прочете какво пише за характера му. Изборите, които правим по отношение на дрехите, храната или интериора, са отражение на комплексната ни личност.

И тъй като всяка покупка е отражение на това, което сме и на емоционален импулс, подборът на мебели също влиза в това число.

Изборът на обзавеждане, от цветовете до организацията на помещението, произтича пряко от нашата душевност и особености на личността.

Ето какво казват „Звездите на ChairPro“, когато ги попитахме какви столове препоръчват на отделните зодии.

 

Овен - вие сте смели, уверени и страстни. Непрестанно търсите забавлението и веселата страна на живота, излъчвате енергичност и спонтанност. Трябва ви здрав и стабилен стол, който да издържи щурите ви идеи. Убедени сме, че все някога ще си организирате състезание със столове на колелца, затова ви препоръчваме Стол Kulik Victory. Хромираната му петлъчева основа от полиуретаново покритие издържа натоварване до 130 кг.

 

По природа Телецът е същинско въплъщение на мощта, устойчивостта и неизчерпаемата енергия, но не и по онзи импулсивен начин, както е при овена. Представителите на тази зодия са премерени, умеят да постигат целите си бавно, но славно, владеят себе си и вдъхват на околните усещане за сигурност. Родени лидери и почитатели на лукса! Работохолици са, но и се щадят с чести почивки. Всеки телец има нужда от класически Директорски стол 8700 BIX, тапициран с черна естествена кожа. Високата и удобна облегалка позволява комфорт по време на работа и пълно отпускане по време на почивка.

 

Пъстрата природа на родените под знака на Близнаците се изразява в постоянната нужда от промени, тяхното любопитство към заобикалящия ги свят и интереса им към иновациите. Най-често работата им е свързана с някаква интелектуална дейност и те са принудени да прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение пред компютър,  въпреки нуждата си от постоянно движение. Тези влюбени в свободата хора имат нужда от стол, който да не ограничава движенията им и същевременно да се грижи за гърба, врата и изобщо всички части на тялото, които могат да пострадат от дългото време, прекарано в седнало положение. Не на последно място столът им трябва да разполага с някакво модерно приспособление. Точно такъв е ергономичният офис стол ErgohumanPlusElite, който освен че има удобна стойка за лаптоп,  осигурява ненадминат комфорт с уникалните си възможности за персонализация и интуитивна адаптация към естествените движения на тялото.

 

Раците са домошари по природа и на първо място за тях са семейството и приятелите. Те са чувствени хора макар и да не го показват толкова открито и са обичани колеги, заради своята състрадателност. Основното при работата на рака е тя да му доставя удоволствие и да се чувства удовлетворен от свършеното. Най-често работят като социални работници или лекари. На раците препоръчваме  лабораторния стол Sitness 40, който е с ортопедична седалка и облегалка с вградена функционалност за 3D движение. За да успокоим недоверчивостта на зодията, столът е сертифициран с GS-sign от LGA- Нюрнберг, Германия в съответствие с всички изисквания за сигурност.

 

Представителите на зодия Лъв са едни от малкото, които  биха са справили с ръководна позиция. Те са родени да бъдат лидери заради постоянния им стремеж да бъдат номер 1 във всичко. Освен това са добри оратори и лесно могат да ви убедят в нещо, особено ако са компетентни по въпроса. Комфортът е на първо място за лъва и той има нужда не просто от офис стол, а от същински трон, какъвто е ергономичният директорски стол KulikMonarch. Столът е откровено внушителен, а това доста би се харесало на лъвовете, защото имат склонност към грандомания. Освен с луксозната си визия, удобната мебел има асинхронен механизъм с плавно накланяне на седалката и облегалката.

 

Характерна черта на Девите е отношението им към детайла. Те са практични, имат изискан вкус и вроден усет за красота. Интелектуалният знак най-често се проявява в сферата на научната или изследователската дейност. Офис столът Sitness Cube е с изчистен, с класически дизайн, който много би допаднал на консервативните деви. Седалката е с 3D настройване и може да задоволи всеки каприз на взискателния зодиакален знак.Тъй като обичат всяко нещо да си е на мястото и с типичната за случая функция, те няма да пропуснат да си вземат правилния ергономичен стол за офисната среда. Вкъщи всичко ще бъде с акцент комфорт, рилакс и най-вече – лесно почистващи се материали, защото девата не търпи и най-малкото остатъчно петънце.

 

На пръв поглед Везните са доста подредени, но зад това се крие един всеобхватен хаос. За сметка на това, са любим служител за почти всеки работодател, защото са всеотдайни в работата си и доста изпълнителни. Художествените и творчески професии са много подходящи за тях. Коленичещият стол WING BALANS ще им свърши отлична работа, поставен пред статива или зад работната маса. Също като близнаците, везните са влюбени в свободата, а този стол не би ограничил движенията им по никакъв начин, защото се върти на 360 градуса, намалява напрежението на  гръбначния стълб и позволява дълбокото дишане по време на седене. 

 

Скорпионът се слави с изразената си индивидуалност и призванието му да бъде лидер. Особено добре му се отдават професии, в които може самостоятелно да извършва задълженията си. Често срещани професии при него са тези на психолог, изследовател или полицай. Директорският стол Zeus  с висока облегалка ще осигури комфорт за представилите на тази зодия и спокойна среда за работа. Синхронният "X60 + SLITTA" механизъм е с 4 позиции на заключване или свободно люлеене, с което скорпионът ще може да пребори стреса.

 

Стрелците са щедри и често се водят от идеалистичните си възгледи. Не обичат да попадат в рамки и обичат нестандартни идеи и мебели. За тях са подходящи професии, свързани с общуване с много хора. Отлична работа в това начинание би им свършил ергономичният офис стол ErgoPro Plus Меш с поставка за краката. В него те могат да се отпуснат, докато разговарят със събеседника си. Настройките му са в много голям диапазон за всяка част от тялото, така че позата, която заемат, винаги ще е най-правилната и ще осигури висока работоспособност.

 

Козирогът е най-надеждният служител от всички знаци в зодиака. Той е земен, постоянен и практичен, затова има нужда от висококачествен стол, който да задоволи всички негови предпочитания по отношение на удобството. Ергономичен стол HAG SoFi 7300+ - Steelcut Trio 2 STT1652 има мека лумбална опора, която може да се регулира във височина и уникален механизъм, разработен от HÅG - inBalance®, позволяващ наклон на седалката, както напред с 15º, така и назад с 18º. Подлакътниците, регулируеми във височина, дълбочина и ширина, поемат тежестта на ръцете и дават усещане за стабилност.

 

Водолеите са креативни личности със силно изразена индивидуалност. Падат си по нестандартните н...

Прочети цялата статия...
Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Популярният дизайнер на мебели е роден през 1958 година в Бохум – Германия. Вече повече от 25 години е добре познато име, превърнало се в бранд в 15 страни: Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Холандия, Великобритания, САЩ, Полша, Франция, Тайланд, Египет, Япония, Китай, Корея и Турция.

Повече от 15 години е преподавател и гостуващ професор в Университета по приложни науки в областта на дизайна в Залцбург.

Наградите за дизайн са повече от 150 (в Австрия, Белгия, Холандия, Япония, Китай, Унгария и много други), като сред основните заслуги, за които го отличават, са иновациите.

Основното за почерка на дизайнера, е неговата ергономична мисъл. Столовете му обикновено включват безброй екстри, променящи височина, дълбочина и осигуряващи максимална свобода на движението. Интересните форми и различните цветове са негова запазена марка.

Една от иновациите на Мартин Балендате столът с мобилната система S-MOVE. Това е механизъм, който осигурява така наречената динамика на седенето.  В комбинация със SELF mechanism, движенията на седалката и облегалката автоматично се настройват според теглото на потребителя. На този стол тялото се движи в три измерения и се адаптира към естествените си движения. Така подсъзнателно се стимулират функциите на мускулите.

Дизайнерът осъзнава крайната необходимост от практичност в днешното забързано време с потребители, които имат динамични навици. Пример е сгъваема седалка на ергономичен офис стол – пести място, адаптира се лесно към всяка нужда и пространство.

Удобство , показано по различен и нестандартен начин. Ергономичността е на първо място, но тя може да бъде изразена с креативност и фантазия. Например този стол на Балендат ни дава една интересна перспектива за подлакътници.

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Анджело Пинафо е роден през 1966 г. в Падуа. Завършва Държавния институт по изкуство "Пиетро Селватико" в Падуа, където получава сертификат за приложни изкуства в областта на архитектурата и интериорния дизайн. Завършва Университета по архитектура във Венеция.

Още от началото на образованието си, започва да си сътрудничи с професионални студия по архитектура и дизайн, установявайки решаващи и стабилни отношения.

Характерен е със своята универсалност – през годините  реализира проекти в областта на архитектурата, мебелите, интериора, индустриалния и графичния дизайн. От втората половина на 90-те, той се фокусира най-вече върху дизайнерски решения за офисни столове и върху направата на домашни мебели. В тези сектори  Анджело Пинафо си сътрудничи с водещи компании. Акцентира върху интересната механика на столовете, която често патентова.

Дизайнерът е характерен със своя творчески поглед, повлиян от многото умения и таланти, които притежава. Характерно за него е търсенето на простота и внимание към детайла. Набляга както на естетическата, така и на техническата оригиналност на формите и функциите на столовете, както и на изискванията на индустрията.

 

ПРИЗНАНИЯ:

Получава признание от Compasso d’oro Award (най-влиятелната европейска награда в полето на индустриалния дизайн) за посетителски столове, направени специално за конференции, големи аудитории, театри и кина; избран сред петте финалиста на  Best of NeoCon Competition – 2014 за колекцията столове  “laKendō” и много други.

Анджело Пинафо акцентира върху столовете за широка аудитория, като набляга както на естетическия и оригинален вид, създаващ настроение и позитивна настройка към всеки ивент, така и върху практичност и издръжливост на моделите – важни пера, повлияни от отношението му към индустриалния дизайн. Подбира винаги изключително качествени материали, като фибростъкло и покрития, устойчиви на UV-лъчението.

В моделите му се забелязва влиянието на архитектурата и на графичния дизайн с острите линии и геометрията, но в същото време си личи премерената конструкция, осигуряваща както атрактивен вид, така и стабилност.'

Публикувано в Полезни статии By ChairPro Bulgaria

Артикули 21 до 30 от 156 общо

Задай Възходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"