Артикули 11 до 20 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Според Фън Шуй – древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията, видът и мястото на стола имат важна роля за привличане на положителните емоции и късмета. Нормално е една от най-използваните мебели да има живо участие и в оформянето на енергийното поле за благополучие.

Според твърденията на Фън Шуй, ще споделим за столовете следното:

 • Мебелите ви трябва да са разположени така, че гърбът ви да не е  към вратата. Столовете трябва да са обърнати към входа на стаята.
 • Износените мебели нямат място около вас. Те спират потока на добрата енергия, според Фън Шуй. Замяната на всичко амортизирано, колкото се може по-скоро, ще се отрази добре, според философията!
 • Ръчно изработените столове носят позитивна енергия.
 • Най-подходящи за кухнята са столовете в слънчевите цветове – те внасят усещане за светлина и подобряват апетита.
 • Столовете с по-заоблени краища и форми са за предпочитане.
 • Мебелите за сядане трябва да са с висок гръб или долепени до стената, защото така се оформя защита от лоши вибрации.

Стресът на работното място все повече нараства в световен мащаб. 40% от работещите изпитват напрежение от работата си, и то не поради неудоволствие, а поради други фактори – упоритост, себедоказване, конкуриране, старание за спазване на кратки срокове с много обем работа… Стресът е неизбежен. Но за да не го задълбочаваме и да не позволяваме да се развива на по-дълбоки нива, е нужно да направим няколко прости упражнения:

Започнете деня си с усмивка!

Станете не един, а два часа по-рано от необходимото. Щом отворите очи, усмихнете се! Нямате представа колко добре действа това. Може на стената срещу вас нарочно да си закачите шеговита табелка с надпис „Усмихни се“!

Направете си здравословна вкусна закуска, най-добре енергийно зареждаща.

Не тръгвайте за работа в последния момент! Дори подранете! Така ще излезете спокойни от вратата си, с чистото съзнание, че не сте забравили нещо или че не сте оставили включен уред.

Изяснете изискванията към вас

Много често ние не знаем какви са очакванията от нас, а смятаме, че колкото повече работа свършим, толкова по-доволни ръководители ще има. Не е точно така. Направете ясен разговор с шефа си (ако вече не сте го направили) какви точно очаквания има от вас и за какви срокове. Така вие самите ще се организирате много по-добре и ще имате ясна база, от която да се развивате нагоре в способностите си.

Избягвайте конфликтите!

Конфликтите на работното място са неизбежни. Много хора, в едно и също помещение, всеки ден… Няма как. Но задълбочат ли се, това вреди и емоционално и физически. Да не говорим, че абсолютно пречи за работата и за постигане на целите за цялостния продукт или услуга на фирмата. Има конфликтни хора, които винаги търсят причина за спречкване. Просто ги избягвайте! Когато назрее спор, свързан с доказване на единия над другия или оспорване на качеството ви на работа (не от шеф), приемете го с усмивка! Не спорете! Спорът означава борба за доказване. Приемете критиката и или изкажете мнението си със покоен тон и без напрежение и отбележете, че имате много работа и сега не можете да отделите време за повече коментари. Не се опитвайте да се доказвате , че сте по-правият. Това само ще задълбочи конфликта.

Обедна почивка!

Някои хора пренебрегват обедната почивка и я използват, за да довършат неотложните си задачи. Но това е грешен подход. Задължително трябва да се почива. По-дълго на обяд (избягвайте да говорите за работа, а насочете мислите си към хоби или нещо, което ви е приятно и ви действа разпускащо!). Правете и кратки почивки на всеки 15 минути, особено ако работата ви е свързана с непрекъснато седене и с компютър. Някои столове, които разполагат с люлеещ ефект или лумбална масажираща основа или пък със силен наклон на седалката, могат да ви помогнат за релаксиращите моменти. Такива можете да откриете в секцията ни „Ергономични офис столове“.

Търсете удобството в офиса! От стола започва всичко!

Прекаленият шум в офиса, неудобното разположение на стола, скърцането на врати и мебели, са все фактори, които не осъзнаваме, но категорично допринасят за усилване на стреса на работното място. Има шумоизолиращи стени, които можете да поставите между вашето бюро и това на шумния колега. Вече много мебели за офиса се произвеждат така, че да не вдигат шум и да не се местят изненадващо (самозаключващи се колеца на столовете, протектори за под, безшумни и анти-шок механизми за регулиране). Не на последно място – вземете си удобен стол! Най-новото поколение ергономични столове разполагат с всякакви екстри, които да отнемат напрежението в гърба, врата и лактите. Те се движат заедно с вашите изисквания за удобство. За справка – секцията ни с ергономични столове.

Слушайте музика по пътя към дома

Борбата със стреса от дългия ден, с любимата ви музика на път към вкъщи, ще ви направи по-малко стресирани и по-добре подготвени за предизвикателствата на следващия ден.

Кои са видовете офис столове, по какво се различават и с какъв тип работа се съобразяват?

Видовете и предпочитанията са много. След известен период на тестване, което ние позволяваме както на физически лица, така и на фирмени организации, можеш да си намериш точния стол, който буквално се слива с тялото ти и отговаря най-много на индивидуалните ти нужди. Но най-общо, според предназначението, можем да разделим офис столовете на 5 вида.

1. Посетителски столове.

Това са столовете, които обикновено се използват в конферентните зали, за гостите при срещи и за чакалните пред кабинета на даден мениджър. Те не разполагат с ергономични функции, но спазват изискването за дизайн, който да отговаря на удобството при сядане (обикновено с облегалка, която следва извивките на гърба и седалка със заоблен преден край – за мекота при свивката на коленете). Нямат колелца, но винаги са снабдени с протектори за стабилност и предпазване на подовите настилки.

2. Работни офис столове

Те обикновено са семпли като дизайн и за изработката им се използват предимно по-евтини дамаски, но достатъчно удобни и издръжливи. Имат ергономична форма и функции, но не прекалено много екстри, а само основни. Като например – движение на седалката на височина, наклон на облегалката, колелца, подлакътници. Напълно подходящи за ползване през 8-часовия работен ден. Обикновено са предназначени за многобройните служители в дадена работна среда.

3. Директорски столове

Директорските столове говорят с името си за кого са предназначени. Обикновено тяхното присъствие е повече имиджово, но в същото време не се пренебрегват и ергономичните им функции, тъй като все пак ръководещият мениджър трябва лесно да се концентрира, да релаксира след трудни преговори и да върши работата си с удоволствие. Обикновено са от еко кожа или естествена кожа, луксозни дишащи меш материи. Имат успокояващи механизми, като люлеене, задължителните колеца, позволяващи движение и високи облегалки, които зса с управляем наклон, често провокиран от движението на тялото, без ръчен механизъм, който отнема време и концентрация. Тези столове са широки, обемни и внушителни.

4. Президентски столове

Президентските столове се отличават с много допълнителни екстри, изключително функционални и висок клас. Те са символ на лукса, затова често са от естествена кожа. Не е задължително да са предназначени за управляващото тяло във фирмата, но имат лидерска функция сред офис столовете, защото предлагат всякакви ергономични механизми (дълбочина на седалката, люлеене, самозаключване в позиции и други). Обикновено са много здрави и имат дълги години гаранция, защото са ценна инвестиция – едновременно градяща имидж и предлагаща пълно удобство.

5. Ергономични столове от ново поколение

Това са столовете на новото офис поколение. Предлагат абсолютно всички екстри, които стигат дори до управление на механизмите за регулиране от самите подлакътници. Няма нещо, което да не се движи при тях. Те са предназначени за професии, при които се налага дълго стоене в офиса, осигуряващи максимално движение на тялото, докато работим, така че всеки мускул и всяка става да получава раздвижване. Всички подобни столове са събрани в нашата секция „Ергономични столове“.

Как да се надбягваме с времето?

В съвременния свят ни е все по-трудно да използваме времето максимално. Все не ни достига. Различните роли, които изпълняваме – на родители, на кариеристи, на бизнесмени, на йога гурута и какво ли още не, не ни го позволяват лесно. Иска ни се някак си да разтеглим времето, така че да си спазим всички срокове, но все не се получава.

Стресът, нервите от вечното бързане и съзнанието, че няма да се справим, ни взимат най-хубавите моменти на удоволствие от живота. Време е да оптимизираме!

Със сигурност начинът не е да не спим, сънят ни трябва. Със сигурност не бива и да се отказваме от целите си, вниманието към децата, хобитата си. Трябва да има друг начин...

Ето и няколко от нашите предложения, които ще ви помогнат да изпълните  всичките си задачки за деня в офиса, така че да ви остане време за приятно изкарване на остатъка от деня, предназначен за почивка и семейни радости:

Планирайте отрано!

Или оптимизирайте средствата за постигане на целта! Правете си план поне от предишния ден! Разпишете го в електронен вариант или ако сте олдскуул - в специално за целта тефтерче, което носите винаги в себе си, за да се подсещате. Записването е майка на знанието. Но не надскачайте себе си, винаги предвиждайте поне 20% неосъществимост на целите, които сте си набелязали.

Имайте вътрешно убеждение, че ще се справите, гарнирано със спокойствие!

Забелязали ли сте силата на мисълта? И колко много ви влияе увереността, че ще се справите за положителен изход или обратното? Убеждавайте се, че ще се справите и бъдете спокойни! Уравновесеността помага да се съсредоточим по-добре, а бързането само напряга ситуацията и води до половинчато изпълнение на задачите, което пък води до стария страх – „О, ужас! Не ми стига времето!“.

Приоритизирайте и така оптимизирайте!

Винаги имайте едно наум – кое ми помага да постигна целта си и кое ме бави по този път? Не спирайте да си задавате този въпрос и така ще очертаете ясно приоритетите в съзнанието си. Не си губете времето с неща, които не са на преден план, подредете ги след тези, които са на първо място за вас. А кое е на първо място? Задачата с най-близък срок, подготовка за предстояща среща, липсата на обувки за есента на детето, нуждата от нов ергономичен стол за училище… С времето това подреждане на приоритети ще се превърне в чудесен и ползотворен навик.

Не си мислете, че можете да разтеглите минутата и да свършите всичко!

Няма как да свършим всичко сега и днес! Отделяйте нещата, които идват след приоритетите ви, за утре. И не изпадайте в ужас, повтаряйки си – „не се оставя днешната работа за утре“. На другата сутрин, на свеж мозък, ще ви отнеме много по-малко време да ги довършите, отколкото минутите, в които хабите нервите си, че не успявате днес.

Направете си черен списък с нещата и хората, които ви губят времето!

Отбележете няколко от тези неща и добавете други, за които осъзнавате че ви разсейват от постигане на целта в определения момент!

 • Не вдигайте на телефонни обаждания, ако ви търсят докато сте се съсредоточили върху казус. Винаги можете да върнете обаждане.
 • Не се изкушавайте от сърфиране в мрежата! Това ще го правите вечерта на спокойствие.
 • Отивайте точно на работа, всяка минута назад обърква плановете ви!
 • Правете си регламентирани почивки! Ако ще да са често, но регламентирани, например почивайте малко, след всяка отхвърлена задача, а не спирайте по средата!

 

За всеки звезден знак си има стол

Нека да бъдем честни – независимо дали вярвате в зодиите или не, всеки е тайно обсебен от своя зодиакален знак и често заравя нос в търсачките, за да прочете какво пише за характера му. Изборите, които правим по отношение на дрехите, храната или интериора, са отражение на комплексната ни личност.

И тъй като всяка покупка е отражение на това, което сме и на емоционален импулс, подборът на мебели също влиза в това число.

Изборът на обзавеждане, от цветовете до организацията на помещението, произтича пряко от нашата душевност и особености на личността.

Ето какво казват „Звездите на ChairPro“, когато ги попитахме какви столове препоръчват на отделните зодии.

 

Овен - вие сте смели, уверени и страстни. Непрестанно търсите забавлението и веселата страна на живота, излъчвате енергичност и спонтанност. Трябва ви здрав и стабилен стол, който да издържи щурите ви идеи. Убедени сме, че все някога ще си организирате състезание със столове на колелца, затова ви препоръчваме Стол Kulik Victory. Хромираната му петлъчева основа от полиуретаново покритие издържа натоварване до 130 кг.

 

По природа Телецът е същинско въплъщение на мощта, устойчивостта и неизчерпаемата енергия, но не и по онзи импулсивен начин, както е при овена. Представителите на тази зодия са премерени, умеят да постигат целите си бавно, но славно, владеят себе си и вдъхват на околните усещане за сигурност. Родени лидери и почитатели на лукса! Работохолици са, но и се щадят с чести почивки. Всеки телец има нужда от класически Директорски стол 8700 BIX, тапициран с черна естествена кожа. Високата и удобна облегалка позволява комфорт по време на работа и пълно отпускане по време на почивка.

 

Пъстрата природа на родените под знака на Близнаците се изразява в постоянната нужда от промени, тяхното любопитство към заобикалящия ги свят и интереса им към иновациите. Най-често работата им е свързана с някаква интелектуална дейност и те са принудени да прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение пред компютър,  въпреки нуждата си от постоянно движение. Тези влюбени в свободата хора имат нужда от стол, който да не ограничава движенията им и същевременно да се грижи за гърба, врата и изобщо всички части на тялото, които могат да пострадат от дългото време, прекарано в седнало положение. Не на последно място столът им трябва да разполага с някакво модерно приспособление. Точно такъв е ергономичният офис стол ErgohumanPlusElite, който освен че има удобна стойка за лаптоп,  осигурява ненадминат комфорт с уникалните си възможности за персонализация и интуитивна адаптация към естествените движения на тялото.

 

Раците са домошари по природа и на първо място за тях са семейството и приятелите. Те са чувствени хора макар и да не го показват толкова открито и са обичани колеги, заради своята състрадателност. Основното при работата на рака е тя да му доставя удоволствие и да се чувства удовлетворен от свършеното. Най-често работят като социални работници или лекари. На раците препоръчваме  лабораторния стол Sitness 40, който е с ортопедична седалка и облегалка с вградена функционалност за 3D движение. За да успокоим недоверчивостта на зодията, столът е сертифициран с GS-sign от LGA- Нюрнберг, Германия в съответствие с всички изисквания за сигурност.

 

Представителите на зодия Лъв са едни от малкото, които  биха са справили с ръководна позиция. Те са родени да бъдат лидери заради постоянния им стремеж да бъдат номер 1 във всичко. Освен това са добри оратори и лесно могат да ви убедят в нещо, особено ако са компетентни по въпроса. Комфортът е на първо място за лъва и той има нужда не просто от офис стол, а от същински трон, какъвто е ергономичният директорски стол KulikMonarch. Столът е откровено внушителен, а това доста би се харесало на лъвовете, защото имат склонност към грандомания. Освен с луксозната си визия, удобната мебел има асинхронен механизъм с плавно накланяне на седалката и облегалката.

 

Характерна черта на Девите е отношението им към детайла. Те са практични, имат изискан вкус и вроден усет за красота. Интелектуалният знак най-често се проявява в сферата на научната или изследователската дейност. Офис столът Sitness Cube е с изчистен, с класически дизайн, който много би допаднал на консервативните деви. Седалката е с 3D настройване и може да задоволи всеки каприз на взискателния зодиакален знак.Тъй като обичат всяко нещо да си е на мястото и с типичната за случая функция, те няма да пропуснат да си вземат правилния ергономичен стол за офисната среда. Вкъщи всичко ще бъде с акцент комфорт, рилакс и най-вече – лесно почистващи се материали, защото девата не търпи и най-малкото остатъчно петънце.

 

На пръв поглед Везните са доста подредени, но зад това се крие един всеобхватен хаос. За сметка на това, са любим служител за почти всеки работодател, защото са всеотдайни в работата си и доста изпълнителни. Художествените и творчески професии са много подходящи за тях. Коленичещият стол WING BALANS ще им свърши отлична работа, поставен пред статива или зад работната маса. Също като близнаците, везните са влюбени в свободата, а този стол не би ограничил движенията им по никакъв начин, защото се върти на 360 градуса, намалява напрежението на  гръбначния стълб и позволява дълбокото дишане по време на седене. 

 

Скорпионът се слави с изразената си индивидуалност и призванието му да бъде лидер. Особено добре му се отдават професии, в които може самостоятелно да извършва задълженията си. Често срещани професии при него са тези на психолог, изследовател или полицай. Директорският стол Zeus  с висока облегалка ще осигури комфорт за представилите на тази зодия и спокойна среда за работа. Синхронният "X60 + SLITTA" механизъм е с 4 позиции на заключване или свободно люлеене, с което скорпионът ще може да пребори стреса.

 

Стрелците са щедри и често се водят от идеалистичните си възгледи. Не обичат да попадат в рамки и обичат нестандартни идеи и мебели. За тях са подходящи професии, свързани с общуване с много хора. Отлична работа в това начинание би им свършил ергономичният офис стол ErgoPro Plus Меш с поставка за краката. В него те могат да се отпуснат, докато разговарят със събеседника си. Настройките му са в много голям диапазон за всяка част от тялото, така че позата, която заемат, винаги ще е най-правилната и ще осигури висока работоспособност.

 

Козирогът е най-надеждният служител от всички знаци в зодиака. Той е земен, постоянен и практичен, затова има нужда от висококачествен стол, който да задоволи всички негови предпочитания по отношение на удобството. Ергономичен стол HAG SoFi 7300+ - Steelcut Trio 2 STT1652 има мека лумбална опора, която може да се регулира във височина и уникален механизъм, разработен от HÅG - inBalance®, позволяващ наклон на седалката, както напред с 15º, така и назад с 18º. Подлакътниците, регулируеми във височина, дълбочина и ширина, поемат тежестта на ръцете и дават усещане за стабилност.

 

Водолеите са креативни личности със силно изразена индивидуалност. Падат си по нестандартните н...

Прочети цялата статия...

Популярният дизайнер на мебели е роден през 1958 година в Бохум – Германия. Вече повече от 25 години е добре познато име, превърнало се в бранд в 15 страни: Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Холандия, Великобритания, САЩ, Полша, Франция, Тайланд, Египет, Япония, Китай, Корея и Турция.

Повече от 15 години е преподавател и гостуващ професор в Университета по приложни науки в областта на дизайна в Залцбург.

Наградите за дизайн са повече от 150 (в Австрия, Белгия, Холандия, Япония, Китай, Унгария и много други), като сред основните заслуги, за които го отличават, са иновациите.

Основното за почерка на дизайнера, е неговата ергономична мисъл. Столовете му обикновено включват безброй екстри, променящи височина, дълбочина и осигуряващи максимална свобода на движението. Интересните форми и различните цветове са негова запазена марка.

Една от иновациите на Мартин Балендате столът с мобилната система S-MOVE. Това е механизъм, който осигурява така наречената динамика на седенето.  В комбинация със SELF mechanism, движенията на седалката и облегалката автоматично се настройват според теглото на потребителя. На този стол тялото се движи в три измерения и се адаптира към естествените си движения. Така подсъзнателно се стимулират функциите на мускулите.

Дизайнерът осъзнава крайната необходимост от практичност в днешното забързано време с потребители, които имат динамични навици. Пример е сгъваема седалка на ергономичен офис стол – пести място, адаптира се лесно към всяка нужда и пространство.

Удобство , показано по различен и нестандартен начин. Ергономичността е на първо място, но тя може да бъде изразена с креативност и фантазия. Например този стол на Балендат ни дава една интересна перспектива за подлакътници.

Анджело Пинафо е роден през 1966 г. в Падуа. Завършва Държавния институт по изкуство "Пиетро Селватико" в Падуа, където получава сертификат за приложни изкуства в областта на архитектурата и интериорния дизайн. Завършва Университета по архитектура във Венеция.

Още от началото на образованието си, започва да си сътрудничи с професионални студия по архитектура и дизайн, установявайки решаващи и стабилни отношения.

Характерен е със своята универсалност – през годините  реализира проекти в областта на архитектурата, мебелите, интериора, индустриалния и графичния дизайн. От втората половина на 90-те, той се фокусира най-вече върху дизайнерски решения за офисни столове и върху направата на домашни мебели. В тези сектори  Анджело Пинафо си сътрудничи с водещи компании. Акцентира върху интересната механика на столовете, която често патентова.

Дизайнерът е характерен със своя творчески поглед, повлиян от многото умения и таланти, които притежава. Характерно за него е търсенето на простота и внимание към детайла. Набляга както на естетическата, така и на техническата оригиналност на формите и функциите на столовете, както и на изискванията на индустрията.

 

ПРИЗНАНИЯ:

Получава признание от Compasso d’oro Award (най-влиятелната европейска награда в полето на индустриалния дизайн) за посетителски столове, направени специално за конференции, големи аудитории, театри и кина; избран сред петте финалиста на  Best of NeoCon Competition – 2014 за колекцията столове  “laKendō” и много други.

Анджело Пинафо акцентира върху столовете за широка аудитория, като набляга както на естетическия и оригинален вид, създаващ настроение и позитивна настройка към всеки ивент, така и върху практичност и издръжливост на моделите – важни пера, повлияни от отношението му към индустриалния дизайн. Подбира винаги изключително качествени материали, като фибростъкло и покрития, устойчиви на UV-лъчението.

В моделите му се забелязва влиянието на архитектурата и на графичния дизайн с острите линии и геометрията, но в същото време си личи премерената конструкция, осигуряваща както атрактивен вид, така и стабилност.'

Функционалност, удобство и здравина – това са главните характеристики, с които се съобразява дамаската на всяка мебел.

Дамаските са най-различни по вид повърхност и свойства. Имат си и специални обозначения. SP например е знак за естествена кожа, която е малко по груба и с по-едра текстура, SD е за естествена кожа, мека и по-качествена, названието Fame обозначава негорима дамаска, а Xtreme - 3 пъти по издръжлива дамаска от стандартната, обозначавана като клас C.

Даваме ви някои примери за различни дамаски и техните предимства:

 

Естествена тъкан

Съдържа предимно от 30, 40% и нагоре предимно естествени материали, като лен, коноп, вълна, памук и други. Предимствата са екологичност, пропускливост на въздух и  антиалергични свойства. Понякога обаче тази материя се свива и се разваля под въздействието на влага.

 

Синтетични влакна 

Това са полиамид (найлон) или полиестер (полиестер, акрил) . Синтетичните материи са много издръжливи на времето, не се свиват и не избледняват. Но от друга страна допускат статично електричество и не се получава циркулация на въздуха.

 

Флок

Този тапицерски материал е един от най-популярните в производството на мека мебел. Подходяща тапицерия за дивани и легла за ежедневна употреба и отдих.  Основата му е приблизително 1/3 памук и 2/3 полиестер. Този материал е много издръжлив и лесно се поддържа и почиства.

 

Еко кожа

Ценово достъпен материал, издръжлив и дишащ. Имитира естествената кожа. В състава на еко кожата влизат памук, изкуствени материали на основата на целулоза, естествена кожа и синтетични полимери. Названието „еко кожа“ идва от високите екологични свойства. Притежава мекота и еластичност, устойчивост на ниски температури. Еко кожата е хипоалергична, не се протрива и има висока въздухопроницаемост.


Естествена кожа

Тя внася усещане за лукс, висок стандарт и качество. Лесно се поддържа и не се разтяга, като прилепва индивидуално за всяка мебел.

 

Велур

Велурът е мек и гладък. Има висока износоустойчивост. Почти винаги запазва текстурата си и липсват гънки.

Кой е Стефано Сандона?

Стефано Сандона е роден през 1974 г. в Италия. Има художествено образование и с времето придобива богат опит в работата с професионални дизайнерски фирми за мебели. Подходът му е практичен и директен, разработва сложни и динамични продукти, съвместими с клиента и пазара.

През 2006-та г. основава своя бранд  STEFANO SANDONA DESIGN. Дейността му обхваща от индустриален дизайн до продуктово консултиране и производство, концентрирайки се главно в областта на мебелите.

Основна характерна черта на почерка му е да създава обекти със силно визуално и емоционално въздействие.

Произведенията на Стефано Сандона са микс от елементи на съвременната култура: графизмът, цифровия свят, динамиката... Благодарение на разнородните му интереси и богата сетивност, в моделите му се открива непрекъснат диалог между различните езици и култури. Стефано черпи вдъхновения от пътуванията си, архитектурата и обожава интензивните цветове.

Само за няколко години дизайнерът получава многобройни награди, сред които REDDOT DESIGN AWARD 2010, GOOD DESIGN AWARD 2009 Chicago Athenaeum, SPECIAL MENTION YOUNG E DESIGN 2009 Milan и други.

Освен акцент върху удобството (често ползва тапицерия от полиуретанова пяна), се набляга на атрактивната стилистика, която междувременно спазва изискванията за създаване на ергономични опори и стабилност за седящия.

Столовете по дизайн на Стефано Сандона са богати на удобства и допълнителни екстри, които засилват ергономичността. Например анатомична облегалка, плавни промени в конфигурацията и функциите, степени и регулиране на люлеещ се механизъм, в зависимост от тежестта. Дизайнът отново е подчинен на остри графични линии, вдъхновени от съвременната архитектура.

Дизайнът е футуристичен, с разчупени линии, но същевременно се набляга на здравината, например чрез стоманена конструкция.

Как детската стая мотивира ученето?

 

Децата са различни. Едни са по-палави, други по-кротки, едни – по-своенравни, други – изпълнителни. Някои са ученолюбиви, други са умни, но леко мързеливи. Детето е като пластелин, трябва да го оформиш по правилния начин, да го изваеш неусетно там, където не очаква, да го мотивираш като на игра. И така ще изпълни необходимите норми за негово добро.  

Учението е интересно, но често се възприема и като досадно задължение от малчуганите. Има начини да им повлияем на подсъзнателно ниво, така че да отворят учебника и да решават задачи дори с часове. Как? Чрез въздействената сила на детската стая например!

 

1. Интериорът да е максимално шарен и разнообразен!

Така че детето да изпитва желание да си стои в стаята. А тя е неговото пространство и по време на учене. Шарената обстановка, веселите рисунки по стената, кошът с играчки наблизо, ще му създават настроение. Дори е хубав трик да сменяте украсата по стените и част от интериора от време на време. Има производители, като чешкия лидер при детските мебели MAYER, които предлагат различни по цвят плоскости към бюрото или контейнера с учебници. Те могат да се сменят и добавят. 

 

2. Направете книгите част от декора на детската стая!

Направете книгите част от света на детето! Така няма да приема тази дейност като задължение, а като нещо необходимо, редно и дори забавно. Хубаво е в детската стая да има рафтчета с подредени книги. А защо не и детето само да ги подреди по свой вкус. За най-малките е хубаво и всичко да е на една ръка разстояние. Например етажерка, която се монтира директно върху бюрото.

 

3. Цветовете – основно влияние върху настроението и концентрацията!

Детската стая трябва да е весела, да е пълна с енергия, но не прекалено. Тъй като детето лесно се поддава на емоции и  трудно се концентрира, е необходимо да има баланс и в това отношение.

Жълтото и оранжевото като преобладаващи цветове в интериора, са препоръчителни, защото предизвикват радостни чувства – основната храна за детската душа. Освен това тези ярки нюанси стимулират умствената дейност и детето ще учи с удоволствие.

Зеленото също е добра опция. Премахва негативните емоции и така задълженията се приемат от детето по-леко. Все пак е добре да изберем по-весел зелен цвят, като тюркоаз или топло зелено, тъй като класическото е по-скучно и не хармонира на шарения малък свят.

Розовото е мощен стимулатор на емоции, има нежна нотка, разбира се – емблематично е за момичешките стаи. Но все пак не бива да се прекалява. Малката ученичка може да се разсейва и трудно да се концентрира при преобладаващ такъв цвят. По-скоро е полезен във вид на акценти – перденца, тапицерия на стол, украса. Но не и под формата на цели стени, заедно с мокета и основните мебели.

Синьото  успокоява нервната система на детето. А когато е спокойно, то учи най-добре. Свързва се с момченцата, но за една момичешка стая може да бъде идеално например електриково синьо (но под формата на детайли и акценти).

Белият цвят не е сред подходящите за детска стая. Твърде е стерилен и скучен. Дори има опасност детето да се затвори в себе си и да няма желание да поема инициатива. А тя е особено важна за часовете, свързани с уроците.  

 

4. Любими анимационни мотиви

Анимацията е част от света на всяко малко дете и често любими супер герои или красиви героини съпътстват децата чак до тийнейждърските им години. Когато анимационните герои са част от декора на детската стая, приказният фантазен свят на малчугана е реалното му обкръжение. Така той се чувства в собствени води и всяко начинание, дори досадното учене, се превръща в приятна дейност. Когато намесите анимационните мотиви в пособията или мебелите, свързани с обучителния процес, това помага още повече задължението да се приеме като част от естественото състояние на детето – играта. Перфектен избор е ергономичен детски стол с любими анимационни мотиви.

 

5. Мебелите са от значение

Задължителна част от една детска стая са столът и бюрото. Те служат както за учене, така и за игра. Тъй като през детската възраст продължава да се оформя костната система на детето, е изключително важно на какво и как седи, независимо дали докато чете или играе на електронна игра. Липсата на ергономия не само ще доведе до развитие на лоша стойка и лоши навици на седене. Болките в гърба и кръста, напрежението в мускулите, висящите крачета и неудобството на ръцете при писане, ще доведат до абсолютна разконцентрация на детето и лоши резултати при запаметяване и научаване. Има и друг фактор, който разсейва – прекалено подвижният стол. Така че вземете на малчугана си такъв, който не се върти около оста си, за да не забрави за домашното при откриване на интересната въртелива игра. Самозаключващите се колеца също са добър избор, така се гарантира и безопасност.

 

6. Достъпност и мултифункционалност

Когато мебелите и пособията в детската стая имат едновременно няколко функции и са на една ръка разстояние за детето, това определено ще провокира неговата самостоятелност и инициативност. А удобството е важно за учението, защото само едно ставане от бюрото или излизане от стаята, за да ви помоли да му свалите нещо от високата етажерка, прави пробив в трудно получената концентрация върху урока по досадната математика.

Мултифункционалното бюро, снабдено с хиляди опции за удобство, ще направи така, че на детето да не му се става от него. Всичко ще му е на едно протягане разстояние, наличният органайзер, поставката за книга, закачалките за чанта и ред други добавки към основната територия за учене, ще достави удоволствие на детето, което само да управлява своето удобство. 

 

 

Артикули 11 до 20 от 143 общо

Задай Низходяща Посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"