Swipe to the left

Няколко начина да се забавлявате на работното място

14 януари 2019 г. 879 прегледa

Традиционна мъдрост гласи: „Работата не трябва да е забавна. Ето защо се нарича работа.” Изследванията обаче показват, че този мрачен поглед е напълно погрешен.

Представете си, че се събуждате всяка сутрин с нетърпение да тръгнете към удоволствието, наречено работно място… Това може да стане реалност. Как? Като измисляте начини да се забавлявате с работа, без да пречите на самия работен процес.

Може би си мислите: „Бих искал да правя тези неща по време на работа, но не съм шефът“.

Ако това е ситуацията, в която се намирате, въоръжете се с всички доказателства, които показват, че забавлението на работното място прави служителите по-продуктивни и по-креативни. След това убедете шефа си да въведе някои от описаните  дейности на работното място.

Доказано е, че забавлението ни насърчава да подходим към възможностите вместо да се оттегляме, стимулира проучването, предизвиква чувството, че сме напълно погълнати от това, което правим.

Повечето хора ще прекарат една трета от живота си в работа. Ако не се забавляваме в офиса, определено трябва да започнем да търсим начини да променим това. Следващите идеи са добро начало. Вземете най-доброто от живота, като се забавлявате и в офиса!

 

  1. 1.     Декорирайте работното си място

Разрешаването на служителите да украсяват работното си пространство е чудесен начин за приповдигане на духа. Персонализирайте работното си пространство със снимки на семейството или домашните любимци, украсете със свежи цветя или с ярки жизнерадостни цветове!

  1. 2.     Всеки трети четвъртък от месеца е ден за бар

На третия четвъртък от месеца се съберете с колегите отидете в бар. Отпразнувайте постиженията, годишнините, рождените дни или просто си потърсете повод!

  1. 3.     Организирайте си мини спортни турнири

Поставете баскетболен обръч на паркинга и започнете турнир за служителите по време на обедната почивка. А защо пък да не си направите състезания с офис столове. Всички ще се забавляват, ще станат по-добри отборни играчи и дори ще се упражняват в това.

  1. 4.     Пробвайте с йога за смях

Доброволният смях осигурява същите физиологични и психологически ползи като спонтанния смях. Организирайте си йога сесия за смях преди всяка среща, за да намалите нивото на стрес и да имате по-продуктивни контакти, които генерират много творчески идеи.

  1. 5.     Направете си стена на славата

Определете стена в офиса като “Стената на славата”. Декорирайте я с награди, благодарствени бележки от клиенти, изрезки от новини за успехите на вашата компания и т.н.

  1. 6.     Създайте си „Дъска за хумор“

Внесете повече хумор на работното място, като започнете от „Дъската за хумор“. Накарайте служителите да потърсят карикатури и вицове, които ще ги накарат да се забавляват при обстоятелства, които причиняват негативност или конфликт в офиса. Започвайте с празна дъска всека понеделник.

Запазете всички стари карикатури и шеги и ги поставете в лексикон, който да подарите на служителя, който прави най-много, за да насърчава доброто настроение на работното място.

  1. 7.     Направете си „звънец за успех“

Някои компании разполагат със „Звънец за успех“, ситуиран на достъпно място в офиса. Когато някой колега помага на клиент или прави нова продажба, непременно се сигнализира чрез него.

  1. 8.     Правете си вечери за пица или сладолед

Събирайте се за хапване на пица и сладолед всеки път, когато бъде постигната важна цел.

  1. 9.     Създайте си стена за снимки на служителите

Определете стена в офиса и я напълнете със снимки на служителите. Можете да си изберете и теми. Например един месец колегите да си носят снимки от ранно детство, друг месец да се закачат сватбени снимки и т.н.

10. Решавайте загадки

Високотехнологична компания в Рестън, Вирджиния, публикува загадка в своя седмичен бюлетин. Първият човек, който отговори правилно, получава малък подарък на стойност 5 долара. Представител на компанията споделя: „Всички в офиса с нетърпение очакват да видят загадката. Това е голям хит! ”

11. Празнувайте рождените дни на служителите

Превърнете в традиция празнуването на рождени дни! Вземете торта и сладолед и събирайте пари за голям и хубав подарък.

12. Празнувайте служебните годишнини на служителите

Отбелязвайте годишнината на всеки служител в компанията, като му подарете  малък подарък или ваучер.

13. Пускайте музика

В Microsoft пускат музика в 15:00 часа, когато енергията на всички започва да спада. Някои хора стават и танцуват и всички пляскат, когато песента свърши.

14. Устройте си стая за игри

Сложете игри в стаята за почивка. Вземете маса за пинг-понг или играйте шах. Можете дори да имате общ пъзел, върху който колегите да работят докато си пият кафето.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"