Swipe to the left

​WAGNER - семейство на иновациите

​WAGNER - семейство на иновациите
9 август 2019 г. 297 прегледa


Трето поколоение семейство Wagner - това са двамата братя Райнер и Питър, които ежедневно и с много ентусиазъм влагат таланта си в във всеки офис стол - от дизайна до физическия продукт.

През 1950г. техният дядо Мориц Вагнер прави своята малка фабрика за столове, близо до Аусбург. С оглед на всички таверни и барове наоколо, дървените столове никога не се застоявали в цеха. С Мориц Вагнер се изграждат и основните три идеи на фирмата- яснота, дизайн и качество. До ден днешен семейството не си и помисля да напусне идеалистичното си местенце на същата тази фабрика, нито да остави тези, вече с години, застъпени идеали.

През 1976г, бащата на двамата братя - Майкъл Вагнер, създава нов бранд - Topstar, който е изцяло и само за офис столове. В същата година Стив Джобс представя първия настолен компютър. Доброто съвпадение хваща семейството неподготвено за бума на заявки, който следва. Трябвало да се научат как да разработят фабриката, която да започне от 1000 стола на ден да прави по 10 000. Не само че успяват, но и не пропускат да поддържат най-високо качество, защото както те самите казват: „Клиентът очаква само най-добро, не може да ги подведем с нещо по-лошо“.

Години наред Topstar държи своите позиции, но братята Вагнер решават да разработят нов премиум бранд, който да съчетае дизайна с науката. Така, през късните 90-те, се ражда Wagner Living. Системата "Дондола", разработена от Стефан Майер, става ядрото на концепцията на новата фирма и до ден днешен служи за вдъхновение за новите продукти. Този механизъм позволява по-големи движения на стола, но с умереност и съобразяване с индивидуалните нужди.

Освен с усъвършенстването на новата си линия столове, семейството на Wagner Living започва проект, който да събере интериорни дизайнери на едно място, където обмяната на идея е постоянна. Някогашното семейно жилище се превръща в „Лаборатория за проектиране“. Сградата едновременно е лаборатория, шоурум и офис среда. Тя включва 20 метра дълги стъклени панели, най дългите в света, които се отварят като витрина.

Иновативният усет за технологии на Wagner се вижда и в модерните им фабрики. Въвеждайки технологията Industry 4.0 , те създават първата в Европа контролирана производствена линия за висококачествени мебели за сядане. Благодарение на тази подкрепа, работниците спестяват време и производството се увеличава. Няколко етажа по-нагоре, в центъра за разработки, Питър Вагнер влага услията си в новата си страст - 3D принирането и как то отвежда иновациите в производството на столове в нова ера. През 2020 г. се очаква да разберем за новият проект на Вагнер и колко далеч в бъдещето ще ни изпрати той.

Идеологията на дядото Мориц Вагнер - че разботниците във фабриката трябва да се чувстват като у дома си, важи и до ден днешен.

Други иновации във фабриката се грижат за еко равновесието. Електричеството се осигурява от хидроенергия, от години химическите лепила са забранени, а отоплението е на природен газ, а хартиентите отпадъци от опаковките се използват за пълнеж на новите опаковъчни подложки. Така 2000 тона хартия годишно продължава своя цикъл.

Напълно в съответствие с лозунга на компанията „Движи живота си“, Питър и Райнер Вагнер напредват с разработките на авангардни технологии и с високите стандарти на дизайн и качество.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"