Swipe to the left

Видове дамаски

By ChairPro Bulgaria 7 months ago 29 Views No comments

Функционалност, удобство и здравина – това са главните характеристики, с които се съобразява дамаската на всяка мебел.

Дамаските са най-различни по вид повърхност и свойства. Имат си и специални обозначения. SP например е знак за естествена кожа, която е малко по груба и с по-едра текстура, SD е за естествена кожа, мека и по-качествена, названието Fame обозначава негорима дамаска, а Xtreme - 3 пъти по издръжлива дамаска от стандартната, обозначавана като клас C.

Даваме ви някои примери за различни дамаски и техните предимства:

 

Естествена тъкан

Съдържа предимно от 30, 40% и нагоре предимно естествени материали, като лен, коноп, вълна, памук и други. Предимствата са екологичност, пропускливост на въздух и  антиалергични свойства. Понякога обаче тази материя се свива и се разваля под въздействието на влага.

 

Синтетични влакна 

Това са полиамид (найлон) или полиестер (полиестер, акрил) . Синтетичните материи са много издръжливи на времето, не се свиват и не избледняват. Но от друга страна допускат статично електричество и не се получава циркулация на въздуха.

 

Флок

Този тапицерски материал е един от най-популярните в производството на мека мебел. Подходяща тапицерия за дивани и легла за ежедневна употреба и отдих.  Основата му е приблизително 1/3 памук и 2/3 полиестер. Този материал е много издръжлив и лесно се поддържа и почиства.

 

Еко кожа

Ценово достъпен материал, издръжлив и дишащ. Имитира естествената кожа. В състава на еко кожата влизат памук, изкуствени материали на основата на целулоза, естествена кожа и синтетични полимери. Названието „еко кожа“ идва от високите екологични свойства. Притежава мекота и еластичност, устойчивост на ниски температури. Еко кожата е хипоалергична, не се протрива и има висока въздухопроницаемост.


Естествена кожа

Тя внася усещане за лукс, висок стандарт и качество. Лесно се поддържа и не се разтяга, като прилепва индивидуално за всяка мебел.

 

Велур

Велурът е мек и гладък. Има висока износоустойчивост. Почти винаги запазва текстурата си и липсват гънки.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"