Swipe to the left

Училище от вкъщи? ТЕНДЕНЦИЯ, която става все по-устойчива

Училище от вкъщи? ТЕНДЕНЦИЯ, която става все по-устойчива
26 август 2020 г. 607 прегледa

Освен хоум офиса, в периода на социалната изолация, стана актуална и още една тенденция - училището от вкъщи. Oт началото на кризата с COVID-19 над 300 млн, деца по света „пренесоха“ училището у дома. Макар в началото тази промяна да е шокова, статистиките от американската Асоциация за правна защита на домашните училища, сочат, че тенденцията е по-скоро положителна.

Tози начин на обучение се очаква да нараства между 2% и 8% годишно, а резултатите до момента сочат, че учениците, които учат от дома, се представят по-добре между 15% и 30%.

Ето няколко съвета, с които да го направите перфектен и да се извлечете максималното от него:

Комфорт за децата

Първото и най-важно нещо е да осигурите на настоящия или бъдещ ученик удобно оборудване, съобразено с нуждите му. Особено подходящи са регулируемите бюра, които “растат” заедно с детето. От една страна те ще помогнат то да намери най-удобния за себе си размер и да го регулира според нуждите си. Предимство, което рядко се случва в обикновената училищна класна стая. Разбира се, нужен е и ергономичен стол, защото подрастващите са много по-податливи на гръбначни изкривявания. Освен това е важно за цялостния тонус и положителната нагласа. Какво по-хубаво от това да развием желание в детето си да учи.

Дигиталната среда, без която не можем

Едно от предимствата на “изнесеното” училище, е че дигиталните технологии навлязоха в учебния процес за дни. Това е голяма стъпка, но и предизвикателство за повечето родители. По възможност осигурете индивидуален компютър на ученика и стриктно следете мониторът да е на достатъчно разстояние от очите. За ориентир може да използва ръката си. Идеалното разстояние е около 60 см. За тази цел могат да помогнат специални подвижни рамена за монитори, защото е факт, че един ученик се разсейва много по-лесно, поставен в подобна нестандартна среда. Обезпечете и шумоизолацията с удобни подвижни панели, ако това е необходимо. Toва ще помогне на детето да се съсредоточи по-добре като от шума, така и от заобикалящата го среда.

Общувайте повече с децата!

Макар и да крие известни неудобства, училището от вкъщи е чудесна възможност да прекарате повече време с детето си и да проследите отблизо всичките му занимания и задачи, с които е ангажирано. Опитайте и да му осигурите повече социални занимания от обикновено, защото то със сигурност чувства липсата на съученици и приятели. Това може да стане като организирате образователни игри по семейно, да му помагате активно в проектите и да го водите на интересни места, които са с научнопопулярна насоченост като музеи, например.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"