Swipe to the left

Твърди или меки колелца – каква е разликата и кои да изберете?

30 юли 2015 г. 972 прегледa

 

 

Точно както автомобилните гуми са от съществено значение за безопасното шофиране по сухи, хлъзгави или заснежени пътища, така и движението на офис столовете зависи от колелцата им, които могат да осигурят подходящото сцепление по твърди или меки повърхности.

 

Правило на противоположностите:

Използвайте твърди колелца на меки повърхности и меки колелца на твърди подови настилки!

НАСТИЛКА

КОЛЕЛЦА

Килим/ мокет

Твърди

Дърво, плочки, цимент

Меки

Балатум

Меки

Протектор за под

Меки

  

Твърдите подови настилки (например: плочки, дърво, цимент) изискват меки колелца или столът ще се движи опасно бързо. Повечето нови столове са оборудвани с твърди колелца с цел използването им върху килими и мокети. Твърди колелца по твърди подове могат да доведат до това столът да се премести сам, когато се изправите от него. А когато искате отново да седнете и не обърнете внимание, че столът не е зад Вас, може да паднете и да се нараните. За безопасно движение по твърди настилки включително и протектори за под трябва да се използват меки колелца. Те предпазват настилката и са по-тихи върху твърдия под в сравнение с твърдите колелца.  

Твърдите колелца обикновено са направени от твърди материали като метал, пластмаса и твърда гума. Меките колела са омекотени с тънък слой от уретанови еластомери или полиуретан, винил или мека гума. Материалите и на двата вида често изглеждат по един и същ начин. Само с поглед няма да можете да откриете разлика между двата вида. Трябва да натиснете с пръст и това, което леко “поддаде” е меко, а това, което по никакъв начин не реагира, е твърдо колелце. 

Винаги, когато купувате офис стол, обръщайте внимание на колелцата. Както вече казахме, повечето офис столове се предлагат от производителя с твърди колелца за меки повърхности. Ако ще използвате Вашия стол предимно върху твърди настилки, изберете меки колелца.

Ако имате нужда от допълнителна информация или консултация, винаги можете да ни потърсите на телефон 0700 10 750, имейл: info@chairpro.bg или като ни посетите в шоурума ни на адрес: София, бул. "Цариградско шосе" 139, ет. 4.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"