Swipe to the left

Топлина и светлина в Сити Клиник Онкологичен център

Топлина и светлина в Сити Клиник Онкологичен център
23 юли 2019 г. 1987 прегледa

През 2016 г. в Сити Клиник отваря врати онкологичен център с иновативен и топъл дизайн. Инженер-дизайнерът Люба Григорова и екипът на ChairPro, които влагат умни решения и нищо не е оставено на случайността, са тези, които се занимават с проектирането на интериорът и обзавеждането на болницата.

Удобство и вдъхновение - това е са най-важните точки, които инж. Григорова и екипът ни имплементират в интериорния дизайна, без да се правят компромиси със строго функционалната характеристика на центъра.

Ето как започва съвместната ни работа. Оттогава този тандем имаме още много проекти.

Да се върнем на замисъла за онкологичния център. Инж.Григорова споделя, че вдъхновението ѝ за проекта идва от природата и терапевтичното ѝ въздействие върху хората. Пациентите имат нужда от спокойна среда, която да носи комфорт и сигурност, чрез понижаване на стреса и напрежението у пациентите и намаляване на психологическия им дискомфорт.
Интериорът на здравния център е решен в натурални цветове, като етажите са в различни гами,носещи различни усещания.

Цветовете са натурално кафяво - удобно, познато усещане за стабилност и реалност; синьо - спокойствие, устойчивост, надежност;зелено- баланс, природна мощ, живот и трансформация; керемидено - усещане за посока и цел; жълто - топлина и жизненост.

В Сити Клиник Онкологичен център липсва онази „болнична стерилност“. Стръкове трева се показват от стъклените врати, подовете са в интересни краски, дървото присътва в цялостния интериор и носи енергизиращата природа в затвореното пространство.

Столовете за лекарите са с ергономични характеритики, за да издържат на дългите напрегнати смени, а столовете и диваните за пациентите имат за цел да се почувстваш удобно и дори в домашна обстановка. Конферентните столове също отнемат напрежението и подбряват стойката.
Емоционалната ангажираност се забелязва във всеки детайл по този проект. Дамаските на столовете са издръжливи и в същото време лесни за поддържане, тъй като в едно болнично заведение има динамичен човешки поток, а нуждата от постоянна хигиена е задължителна характеристика.

Дизайнът на центъра е подвластен на човешкия фактор - комфорт, защита и спокойствие, произхождащи от природните архетипи. Мебелите за седене са меки, следващи натуалните форми, цветовете са нежни, нентрапващи, приемащи гората и морето в себе си, а дървото е в ролята си на генерален акцент във визуалната терапия против стрес. Както споменахме - нищо не е оставено на случайността.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"