Swipe to the left

Съвети за идеален домашен офис

Съвети за идеален домашен офис
16 декември 2019 г. 2562 прегледa

Многобройни изследвания от последните десетилетия сочат, че възможността за гъвкаво работно време и най-вече - извън офиса, стават все по-определящи фактори за служителите. Работодателите все по-често предоставят подобни екстри, защото големите мегаполиси се препълват, а работните площи се оскъпяват.

В съвременния технологичен свят бурно се развива и практикуването на свободни професии (freelance), което позволява работене от всяка точка на света.

Интериорните дизайнери отчитат тази тенденция – в последно време все по-често набира популярност обособяването на работно пространство в жилището. Но какво е важно за него?

1.Подредба

За да пресъздадете идеалното работно пространство у дома, подредете всичко, което би ви било необходимо „на една ръка разстояние“. Техника, зарядни устройства, канцеларски материали, записки, книги, работни инструменти, папки и други, трябва да са близо до вас и да не ви се налага да губите време в набавянето им, защото това действа разсейващо. Най-добре предвидете подходящ рафт. Важно е и да поддържате чисто и спретнато работото си място - въпреки че сте у дома си и никой колега не ви наблюдава. Това е гаранция за по-голяма продуктивност.

2.Ергономия и комфорт

След като сте определили работното ви пространство, е важно да го обезпечите с удобни и ергономични стол и бюро. Това ще осигури комфорта по време на работа.

Горната част на екрана на компютъра ви трябва да е на нивото на очите или малко по-долу. Поставете клавиатурата си така, че предмишниците ви да са успоредни на пода. И регулирайте стола си така, че краката ви да се опират здраво на земята или на специална подложка.

3.Светлината – от ключово значение

Различни експерименти показват, че когато избираме място за бюрото в обособеното ни работно пространство вкъщи, го поставяме до стената в най-тъмния ъгъл. Част от обясненията за това са, че инстинктивно правим асоциация с „офис кабинката“ и затова го отделяме в специална зона. Много по-добрият избор би бил бюрото да се намира близо до прозорците. А перфектната ситуация би била, ако пред бюрото се открива красива гледка, която без съмнение ще повлияе положително на цялостната ви нагласа през деня. Не на последно място – осигурете си и качествена лампа за тъмните часове на деня.

4.Декорация

Не забравяйте, а обърнете специално внимание и на декорацията на работния ви плот за повече настроение и енергия. Сложете няколко акцента, може и снимки. Подберете и любимите си цветове, но не претрупвайте, защото това е един от факторите, който пречи на концентрацията!

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"