Swipe to the left

Да преборим стреса в офиса!

By ChairPro Bulgaria 10 months ago 103 Views No comments

Стресът на работното място все повече нараства в световен мащаб. 40% от работещите изпитват напрежение от работата си, и то не поради неудоволствие, а поради други фактори – упоритост, себедоказване, конкуриране, старание за спазване на кратки срокове с много обем работа… Стресът е неизбежен. Но за да не го задълбочаваме и да не позволяваме да се развива на по-дълбоки нива, е нужно да направим няколко прости упражнения:

Започнете деня си с усмивка!

Станете не един, а два часа по-рано от необходимото. Щом отворите очи, усмихнете се! Нямате представа колко добре действа това. Може на стената срещу вас нарочно да си закачите шеговита табелка с надпис „Усмихни се“!

Направете си здравословна вкусна закуска, най-добре енергийно зареждаща.

Не тръгвайте за работа в последния момент! Дори подранете! Така ще излезете спокойни от вратата си, с чистото съзнание, че не сте забравили нещо или че не сте оставили включен уред.

Изяснете изискванията към вас

Много често ние не знаем какви са очакванията от нас, а смятаме, че колкото повече работа свършим, толкова по-доволни ръководители ще има. Не е точно така. Направете ясен разговор с шефа си (ако вече не сте го направили) какви точно очаквания има от вас и за какви срокове. Така вие самите ще се организирате много по-добре и ще имате ясна база, от която да се развивате нагоре в способностите си.

Избягвайте конфликтите!

Конфликтите на работното място са неизбежни. Много хора, в едно и също помещение, всеки ден… Няма как. Но задълбочат ли се, това вреди и емоционално и физически. Да не говорим, че абсолютно пречи за работата и за постигане на целите за цялостния продукт или услуга на фирмата. Има конфликтни хора, които винаги търсят причина за спречкване. Просто ги избягвайте! Когато назрее спор, свързан с доказване на единия над другия или оспорване на качеството ви на работа (не от шеф), приемете го с усмивка! Не спорете! Спорът означава борба за доказване. Приемете критиката и или изкажете мнението си със покоен тон и без напрежение и отбележете, че имате много работа и сега не можете да отделите време за повече коментари. Не се опитвайте да се доказвате , че сте по-правият. Това само ще задълбочи конфликта.

Обедна почивка!

Някои хора пренебрегват обедната почивка и я използват, за да довършат неотложните си задачи. Но това е грешен подход. Задължително трябва да се почива. По-дълго на обяд (избягвайте да говорите за работа, а насочете мислите си към хоби или нещо, което ви е приятно и ви действа разпускащо!). Правете и кратки почивки на всеки 15 минути, особено ако работата ви е свързана с непрекъснато седене и с компютър. Някои столове, които разполагат с люлеещ ефект или лумбална масажираща основа или пък със силен наклон на седалката, могат да ви помогнат за релаксиращите моменти. Такива можете да откриете в секцията ни „Ергономични офис столове“.

Търсете удобството в офиса! От стола започва всичко!

Прекаленият шум в офиса, неудобното разположение на стола, скърцането на врати и мебели, са все фактори, които не осъзнаваме, но категорично допринасят за усилване на стреса на работното място. Има шумоизолиращи стени, които можете да поставите между вашето бюро и това на шумния колега. Вече много мебели за офиса се произвеждат така, че да не вдигат шум и да не се местят изненадващо (самозаключващи се колеца на столовете, протектори за под, безшумни и анти-шок механизми за регулиране). Не на последно място – вземете си удобен стол! Най-новото поколение ергономични столове разполагат с всякакви екстри, които да отнемат напрежението в гърба, врата и лактите. Те се движат заедно с вашите изисквания за удобство. За справка – секцията ни с ергономични столове.

Слушайте музика по пътя към дома

Борбата със стреса от дългия ден, с любимата ви музика на път към вкъщи, ще ви направи по-малко стресирани и по-добре подготвени за предизвикателствата на следващия ден.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"