Swipe to the left

Столове като за Гинес

By ChairPro Bulgaria 9 months ago 83 Views No comments

Мебелите също имат своето достойно място в „Световни рекорди на Гинес“. Дори България има принос и кандидатури с интересни проекти за гигантски столове и пейки. Ето няколко любопитни факта:

-          През 2009 г. Радослав Русев, любител дърводелец от Разград, прави стол великан, с който възнамерява да кандидатства за рекордите на Гинес. В неговата изработка са вложени 2 кубика чамов материал. Столът тежи около 350 кг. и е висок над 4,5 м. На гигантския стол могат да се настанят удобно около 20 души. За съжаление Русев не успява да спечели Гинес призвание, тъй като става ясно, че в Италия има 20-метров стол, а в САЩ друг майстор е изработил 13-метров.

-          През 2017 г. дизайнерът Красимир Бошев има намерение да кандидатства за Книгата на Гинес с проект за най-лек стол, който е направен от карбон. Досегашният рекорд е 617 грама. Бошев е част от българската група за дизайн “Черга“. С проекта за най-лек стол дизайнерът иска да популяризира България като страна, която може да се похвали със своите иновации.

-          Най-високата пейка на територията на България е монтирана в Димитровград, която също е достойна за рекорд на Гинес. В Пазарджик пък е била най-дългата пейка за България. Полша, Барселона и Япония също могат да се похвалят с подобни гигантски пейки. Тази в Димитровград е широка 6 метра, висока е 2,4 метра и тежи тон и половина. До момента рекордът за най-голяма пейка държи Полша, макар че пейката в Пазарджик е дълга 1110 метра и на нея могат да седят над 2000 души. За жалост тя не е призната от Книгата на Гинес, тъй като между отделните модули имало дървени масички.

-          Освен големината на столовете и пейките, в България има човек, който най-дълго е седял на „кметски стол“. Той се казва Данчо Димитров и е бил кмет на Самоковското село Долни Окол в продължение на 58 години. Той е започнал работа като кмет на 14-ти април 1959 г., когато е само на 25 години.

Очаквайте още интересни примери, достойни за рекорди, в новата ни рубрика „Столове като за Гинес“!

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"